Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chára zaznamenal 50. bod, Budaj hviezdou zápasu

Vo štvrtok bolo v NHL na programe jedenásť stretnutí, v ktorých sa predstavilo jedenásť slovenských hokejistov. Do kanadského bodovania sa zapísali obrancovia Vladimír Mihalik a Zdeno Chára, prvou hviezdou zápasu bol Peter Budaj.

Zdeno Chára strelil gól a pridal asistenciu, čím vylepšil svoje osobné maximum v počte strelených gólov za sezónu na 19 a zaokrúhlil počet bodov získaných v tejto sezóne na 50. Od vyrovnania osobného maxima v počte získaných bodov za sezónu ho tak delí už len jeden bod. Slovenský obranca strelil svoj 19. gól počas presilovky v tretej tretine a vyrovnal ním stav stretnutia na 4:4. Vďaka nemu Bruins získali bod a neskôr v predĺžení aj druhý, keď o ich víťazstve 5:4 rozhodol v 63. minúte Mark Recchi, ktorý sa stal aj prvou hviezdou zápasu, keď strelil dva góly a na dva prihrával. Chára v zápase odohral 28 minút a zaznamenal aj 5 streleckých pokusov a 4 trestné minúty. Montrealu bod stačil na to, aby si definitívne zabezpečil účasť v play-off.

Colorado prehralo s Dallasom 2:3 po samostatných nájazdoch, ale aj tak sa prvou hviezdou zápasu stal slovenský brankár Peter Budaj, ktorý zaznamenal 37 úspešných zákrokov. V normálnej hracej dobe Budaja prekonali Fabian Brunnstrom a Steve Begin, v nájazdoch Brunnstrom, James Neal a Mike Ribeiro, ktorý premenil rozhodujúci samostatný nájazd. O dva góly Colorada sa postarali Chris Stewart a Joh-Michael Liles. V zostave Avalanche chýbal Marek Svatoš, ktorý má zranený prst.

Do kanadského bodovania sa zapísal aj obranca Lightning Vladimír Mihalik, ktorý zaznamenal asistenciu pri druhom góle Tampy Bay. Pre slovenského obrancu to bol tretí bod v NHL. Vo svojom desiatom zápase odohral 13 minút a 14 sekúnd, počas ktorých zaznamenal aj jeden strelecký pokus a jeden plusový bod. Jednu strelu vyslal na bránu aj obranca hostí Milan Jurčina, ktorý strávil na ľade 17 minút a napokon sa tešil z víťazstva Capitals 4:2. Víťazný gól strelil Dave Steckel, prvou hviezdou sa stal dvojgólový Brooks Laich.

Článok pokračuje pod reklamou

Jason Arnott premenil rozhodujúci samostatný nájazd a rozhodol o víťazstve Nashvillu 4:3 nad Detroitom. Predators sa vďaka víťazstvu bodovo vyrovnali s ôsmym St. Louis a stále žije ich nádej na play-off. V zápase nechýbali ani dvaja slovenskí útočníci v drese domácich Red Wings. Marián Hossa však duel nedohral, keď ho v druhej tretine opustil pre nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. Hossa stihol odohrať 7 minút a 11 sekúnd, počas ktorých zaznamenal dve strely na bránu. Tomáš Kopecký strávil na ľade niečo cez 11 minút a na bránu hostí vyslal jednu strelu.

Obranca Andrej Sekera v poslednom stretnutí nazbieral dva plusové body a vo štvrtok pokračoval v zbere plusiek, keď si na svoje konto pripísal ďalšie tri. Bojnický rodák už nie je v tabuľke plus/mínus najhorším Slovákom, keď ho na tomto poste vystriedal Boris Valábik. Sekera v zápase proti Caroline nebodoval, ale odohral pekných 20 minút a bránu Caroliny ohrozil dvakrát. Nakoniec sa tešil z víťazstve svojho tímu 5:1. Víťazný gól Sabres strelil Matt Ellis.

Boris Valábik odohral v zápase Atlanty proti Floride takmer 16 minút, zaznamenal jeden mínusový bod, ale svojou hrou si vyslúžil ocenenie tretej hviezdy zápasu, ktorý Thrashers prehrali 2:3. Víťazný gól Panthers strelil David Booth. Richard Zedník sa do bodovania nezapísal a na ľade strávil 15 minút a 11 sekúnd. Na svoje konto si pripísal štyri strely a dve trestné minúty.

Dvaja Slováci sa predstavili aj vo Vancouveri, kde Pavol Demitra privítal Michala Handzuša. Ani jeden z tejto dvojice sa do kanadského bodovania nezapísal, ale z víťazstva sa tešil Demitra, ktorého Canucks zvíťazili nad Kings 1:0. Jediný gól zápasu strelil v 26. minúte Ryan Kesler a čisté konto vychytal kapitán Roberto Luongo, ktorý v zápase čelil 20 strelám. Dvakrát ho ohrozil aj Handzuš, ktorý odohral 16 minút a 12 sekúnd. Demitra strávil na ľade necelých 16 minút.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Peter Budaj (COL) 37/39 - - - - - -
Andrej Sekera (BUF) 20:04 0 0 0 +3 2 0
Zdeno Chára (BOS) 28:05 1 1 2 0 5 4
Boris Valábik (ATL) 15:56 0 0 0 -1 0 0
Richard Zedník (FLO) 15:11 0 0 0 0 4 2
Marián Hossa (DET) 07:11 0 0 0 0 2 0
Tomáš Kopecký (DET) 11:16 0 0 0 0 1 0
Milan Jurčina (WAS) 16:57 0 0 0 0 1 0
Vladimír Mihalik (TAM) 13:14 0 1 1 +1 1 0
Michal Handzuš (LAK) 16:12 0 0 0 0 2 0
Pavol Demitra (VAN) 15:50 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies