Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Pánik skóroval, Tatar asistoval, Marinčin hral

V deviatich sobotných zápasoch NHL sa predstavili aj piati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Richard Pánik skóroval a Tomáš Tatar asistoval v súboji s krajanom, ktorý vyhral Erik Černák. Z triumfu sa tešil aj Andrej Sekera, kým Martin Marinčin si po dlhšom čase zahral.

CAR - WSH 4:6

Pánik skorigoval prehru Washingtonu v Raleigh

Richardovi Pánikovi dodatočne prisúdili gól, ktorým v 59. minúte po šikovnej teči strely Radka Gudasa upravil výsledok na konečných 4:6 z pohľadu Washingtonu. Carolina po triumfe ukončila sériu troch prehier, aby úspešne začala šnúru siedmich domácich duelov. Najviac k tomu prispel Warren Foegele, ktorý ku dvom gólom (druhý v oslabení) pridal asistenciu. Lucas Wallmark využil presilovku, Dougie Hamilton, Martin Nečas a Andrej Svečnikov tiež skórovali. Ryan Dzingel dvakrát asistoval a Petr Mrázek kryl 25 striel. Prekonali ho okrem Slováka aj Nic Dowd a Alex Ovečkin s Jevgenijom Kuznecovom v presilovkách. Pánik na neho vyslal jedinú strelu za vyše 12 a štvrť minúty na ľade. Okrem štvrtého gólu v sezóne si pripísal aj plusový bod a dva bodyčeky. John Carlson dvakrát asistoval a Braden Holtby opustil duel s 23 zákrokmi. Capitals prehrali druhýkrát v posledných troch zápasoch.

Pánikova úspešná teč Gudasovej strely:


Hviezdy duelu: 1. W. Foegele, 2. D. Hamilton, 3. J. Slavin (všetci CAR)

Článok pokračuje pod reklamou

TBL - MTL 5:4

Tatar bodoval, Černák sa tešil z výhry. Hedman štvorbodový

Dvaja Slováci proti sebe nastúpili v Tampe. Hosťujúci Tomáš Tatar si svoje konto rozšíril o asistenciu, ale domáci Erik Černák sa tešil z výhry 5:4 nad Montrealom. K nej dvoma gólmi a asistenciu prispel Alex Killorn, až štyri asistencie nazbieral Victor Hedman, ktorý tým vyrovnal klubový rekord v počte asistencií získaných obrancom v jednom zápase. Steven Stamkos a Anthony Cirelli zaznamenali po góle a asistencii, Mitchell Stephens strelil svoj prvý gól v NHL. Stamkos dosiahol aj na métu 800 bodov v kariére – ako tretí hráč v klubovej histórii po Martinovi St. Louisovi a Vincentovi Lecavalierovi. Andrej Vasilevskij kryl 39 striel, aby tiež pomohol Lightning preskočiť Canadiens v poradí Atlantickej divízie. Kanadský tím pritom po góloch navrátilca Jesperiho Kotkaniemiho a Maxa Domiho viedol po desiatich minútach 2:0. Ben Chiarot a Jordan Weal neskôr už len strieľali kontaktné góly. Carey Price urobil 25 zákrokov. Tatar odohral takmer 21 minút a prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a dvoma strelami. Černák odohral 19 a pol minúty, urobil dva bodyčeky a tri bloky. Do akcie sa vrátil jeho spoluhráč Tyler Johnson, pre ktorého to bol 500. duel v kariére.

Stamkosov 800. bod v NHL:


Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. A. Killorn (TBL), 3. S. Stamkos (TBL)

DAL - COL 3:2 SN

Pavelski, Radulov rozhodli o výhre Stars nad Avalanche

Joe Pavelski a Alexander Radulov uspeli v nájazdoch, Ben Bishop urobil 18 z jeho 41 zákrokov v druhej tretine a Dallas porazil Colorado 3:2. Pavelski si vylepšil bilanciu v nájazdoch v tejto sezóne na 3/3. Radulov pri návrate do akcie zaznamenal aj asistenciu. O góly sa postarali Tyler Seguin a Denis Gurianov, pričom pri oboch asistoval John Klingberg. Philipp Grubauer zastavil 38 striel, vrátane šiestich v predĺžení. J.T. Compher a Ian Cole strelili góly Colorada, ktoré prehralo štvrtý zápas z posledných piatich. V akcii bol aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý v drese Stars odohral len 12 minút a sedem sekúnd. Urobil jeden bodyček a jeden blok.

Hviezdy duelu:

TOR - NYR 4:5 PP

DeAngelo rozhodol o výhre Rangers nad Torontom. Hral aj Marinčin

Rangers viedli 1:2, 3:1 a 4:2, ale nakoniec museli o svojej výhre 5:4 nad Torontom rozhodnúť až v predĺžení. V ňom po prihrávke Artemija Panarina skóroval Tony DeAngelo. Panarin nazbieral tri asistencie, aby dosiahol na 50. bod v sezóne už v 38. zápase – dokázal to tak rýchlo ako piaty hráč v klubovej histórii, pričom rýchlejší boli len Carey Wilson (35) a Wayne Gretzky (36). Dva body a dve asistencie zase zaznamenal Ryan Strome. Po góle pridali Brett Howden a Mike Zibanejad. Alexandar Georgiev predviedol 44 zákrokov a prekonať ho dokázali William Nylander, Pierre Engvall a dvakrát Auston Matthews – druhým gólom vynútil 53 sekúnd pred koncom tretej tretiny predĺženie. Frederik Andersen kryl 33 striel a Maple Leafs prišli o sériu šiestich výhier. V akcii sme videli aj Martina Marinčina, ktorý v prvom zápase v NHL od 2. novembra odohral 16 minút a 11 sekúnd. Prezentoval sa dvoma blokmi a dvoma strelami, v závere druhej tretine dostal štyri trestné minúty za sekanie a hrubosť po šarvátke so Stromeom.

DeAngelov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. R. Strome (NYR), 2. A. Matthews (TOR), 3. T. DeAngelo (NYR)

FLA - DET 5:4

Florida získala vedenie naspäť a zdolala Detroit

Florida začala dobre, keď v tretej tretine využil presilovku Jevgenij Dadonov. Potom však inkasovala tri góly po sebe a ocitla sa v náročnej situácii. Proti poslednému tímu však nakoniec potrebovala len necelých päť minút, aby si vedenie zobrala naspäť. A nakoniec porazila Detroit 5:4. Brett Connolly, Mike Hoffman a Dominic Toninato sa postarali o zvrat, pričom góly posledných dvoch menovaných delilo len 9 sekúnd! Víťazný gól nakoniec strelil Anton Stralman. Hoffman pridal aj dve asistencie, Chris Driedger kryl 35 striel. Jeho náprotivok Jimmy Howard urobil o 10 zákrokov menej. Góly Red Wings vsietili Darren Helm, Dylan Larkin, Frans Nielsen a Luke Glendening. Prví dvaja menovaní skórovali v rozmedzí 38 sekúnd. Red Wings prehrali piaty zápas po sebe a 17. z posledných 19.

Hviezdy duelu: 1. M. Hoffman (FLA), 2. A. Stralman (FLA), 3. D. Larkin (DET)

PIT - NSH 6:4

Pittsburgh zdolal Nashville druhýkrát za dva dni

Bryan Rust zaznamenal dva góly a dve prihrávky, Jevgenij Malkin nazbieral tri asistencie a Pittsburgh využil tri zo štyroch presiloviek, aby doma zdolal Nashville 6:4. Matt Murray sa zaskvel 44 zákrokmi, vrátane 20 v tretej tretine. Z jeho spoluhráčov skórovali aj Dominik Kahun, Kris Letang a dvojbodoví Alex Galchenyuk s Jakeom Guentzelom, ktorý strelil víťazný gól 63 sekúnd pred koncom v presilovke. Jeho prihrávka bola 100. v NHL. Rust potom ešte trafil prázdnu bránu. Juuso Riikola získal dve asistencie pri šiestej výhre Penguins v posledných siedmich dueloch. Prišli pritom o náskok 3:0 aj 4:1. Postarali sa o to dvojgólový Mikael Granlund, Viktor Arvidsson a Craig Smith. Matt Duchene dvakrát asistoval, Roman Josi trikrát. Granlund dosiahol métu 100 gólov v NHL. Juuse Saros striedal po treťom inkasovanom góle z ôsmich striel už v 10. minúte, Pekka Rinne kryl 25 zo zvyšných 27.

Granlundov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. J. Guentzel (PIT), 2. M. Granlund (NSH), 3. A: Galchenyuk (PIT)

VAN - LAK 3:2

Markström, Pettersson doviedli Canucks k výhre nad Kings

Jacob Markström zastavil 49 striel, najviac v kariére, Elias Pettersson zaznamenal víťazný gól a asistenciu. Vancouver bol prestrieľaný pomerom 26:51, ale napriek tomu doma zvíťazil nad Los Angeles 3:2. Pripísal si štvrtý triumf v rade a tretí po sebe nad kalifornským tímom, ktorý prehral štvrtý duel z posledných piatich. Jake Virtanen a Tyler Motte poslali Canucks do vedenia 2:0, ktoré zmazali dvojbodový Anže Kopitar s Tylerom Toffolim. Jonathan Quick opustil zápas s 23 zákrokmi. Pettersson ho rozhodol len 19 sekúnd po Toffoliho vyrovnaní. Kopitar sa s 327. gólom v drese Kings vyrovnal Berniemu Nichollsovi na štvrtom mieste klubovej histórie.

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. E. Pettersson (obaja VAN), 3. A: Kopitar (LAK)

VGK - ARI 4:1

Stone zariadil triumf Vegas nad Arizonou

Mark Stone strelil v prvej tretine dva góly, pričom tým druhým rozhodol o domácej výhre Las Vegas 4:1 nad Arizonou. Zabránil tak tretej prehre v rade. Chandler Stephenson tiež využil presilovku a Paul Stastny pridal štvrtý gól necelé dve minúty po ňom v úvode druhej tretiny. Max Pacioretty dvakrát asistoval a Shea Theodore trikrát, kým Marc-Andre Fleury sa prezentoval 27 zákrokmi. So 454. výhrou v NHL sa dostal na delené šieste miesto historického poradia s Curtisom Josephom. Ako jediný na neho našiel recept Michael Grabner, ktorý znižoval stav na 1:2. Adin Hill už chytil všetkých 20 striel po tom, ako v 22. vystriedal Anttiho Raantu. Fín inkasoval štyrikrát zo 16 striel. Coyotes prehrali tretí zápas z posledných štyroch.


Hviezdy duelu: 1. M. Stone, 2. S. Theodore, 3. M. Fleury (všetci VGK)

SJS - PHI 6:1

Sharks rozstrieľali Flyers, Meier s prvým hetrikom

Timo Meier zaznamenal prvý hetrik v NHL, dvojbodový Mario Ferraro s Joelom Kellmanom strelili svoje prvé góly v NHL a San Jose doma zdolalo Philadelphiu 6:1, čím ukončilo sériu štyroch prehier. Patrick Marleau tiež skóroval, Evander Kane nazbieral dve asistencie, Barclay Goodrow tri a Martin Jones predviedol 26 zákrokov. Ako jediný ho prekonal Ivan Provorov, ktorý v presilovke znižoval stav na 1:3. Carter Hart inkasoval šesťkrát z 29 striel a Flyers prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu. Joe Thornton získal 1 079. asistenciu v kariére, čím sa vyrovnal Adamovi Oatesovi na siedmom mieste historického poradia NHL.


Hviezdy duelu: 1. T. Meier, 2. M. Ferraro, 3. B. Goodrow (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 16:11 0 0 0 0 4 2 0
R. Pánik (WSH) 12:18 1 0 1 +1 0 1 2
A. Sekera (DAL) 12:07 0 0 0 0 0 0 1
T. Tatar (MTL) 20:53 0 1 1 0 0 2 2
E. Černák (TBL) 19:27 0 0 0 0 0 0 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies