Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Reprezentácia

MSJ 2020: Švajčiari strelili Slovákom najviac gólov v histórii


Po jednej výhre, jednej prehre a dni voľna sa Slovensko na juniorských majstrovstvách sveta postavilo reprezentácii Švajčiarska. Tá Slovensku ešte nikdy predtým na svetových šampionátoch nestrelila toľko gólov.

Slovensko - Švajčiarsko 2:7 (0:3, 1:2, 1:2)

Góly: 39. Faško-Rudáš (Okuliar)(OS), 47. Džugan (Čajkovič, Mudrák)(PP) – 8. Kohler (Berni, Nussbaumer), 11. Kohler (Nussbaumer, Moser)(PP), 15. Nussbaumer (Verboon), 34. Knak (Jobin, Pezzullo), 40. Schmid (Aebischer), 51. Henauer (Moser, Nussbaumer)(PP), 53. Verboon (Kohler)
Strely: 29:26 (3:11, 12:10, 14:5), Presilovky: 1/7-2/6

Zostava SVK: Hlavaj (od 15. Vyletelka) – Bučko, Dlugoš, Vitaloš, Kňažko, Mudrák, Česánek, Turan, Stacha – Faško-Rudáš, M. Minárik, Džugan – Čajkovič, Kováčik, Okuliar – Mrázik, Paulíny, Tkáč – Jendek, J. Minárik, Ďurina.

Zostava SUI: Hollenstein (Charlin) – Berni, Aebischer, Guggenheim, Moser, Pezzullo, Henauer – Wetter, Schmid, Patry – Verboon, Nussbaumer, Kohler – Gerber, Mettler, Berri – Jobin, Salzgeber, Knak – Sopa.

Článok pokračuje pod reklamou

Už v druhej minúte zápasu sa držania dopustil Kováčik, ale Švajčiari presilovku nevyužili. Od šiestej minúty si zahralo v početnej prevahe aj Slovensko. Ani v nej sa skóre nemenilo. Prvá väčšia šanca zápasu prišla v ôsmej minúte, keď sa k zakončeniu z prvej v blízkosti brány dostal Okuliar – trafil tyčku. Krátko na to však zahrmelo na druhej strane a skóre stretnutia otvoril Kohler. V desiatej minúte sa sekania dopustil Džugan a túto Helvéti využili – svoj druhý gól strelil po peknej krížnej prihrávke Nussbaumera Kohler. V 12. minúte dostali Slováci možnosť streliť kontaktný gól v presilovke. Ani tá však nepriniesla prvú strelu Slovenska na bránu. V 15. minúte to bolo už 0:3, keď slovenský nedôraz využil Nussbaumer. Do brány putoval namiesto Hlavaja Vyletelka. Krátko na to prišla tretia presilovka pre hráčov v modro-bielom. V 17. minúte priniesla prvú strelu Slovenska na bránu, hoci bola taká nemastná-neslaná. Nakoniec malo po prvých 20 minútach tri strely.

Švajčiari začali druhú tretinu zostra, ale k prvej väčšej príležitosti sa po prihrávke Čajkoviča spoza bránky dostal v druhej minúte Džugan. Krátko na to sa slušnou individuálnou akciou prezentoval Jendek. Švajčiari si potom svojou aktivitou získali presilovku, v ktorej sa do prečíslenia dvoch na brankára dostali Slováci. Kováčika skvelým zákrokom vychytal Hollenstein. Po skončení oslabenia sa výborným zákrokom prezentoval aj Vyletelka pri švajčiarskom prečíslení troch na jedného. Paulínyho v individuálnom prieniku nedovolene zastavil Schmid a presilovku si zahrali aj hráči spod Tatier. Trikrát ohrozili bránu, ale puk do nej nedostali. Po jej skončení sa faulu dopustil Ďurina a pomer hráčov na ľade sa vymenili. Švajčiari sa k príležitosti dostali až po presilovke. A z tej ďalšej už aj skórovali. Knak v 34. minúte zvýšil na 4:0. Opätovnú šancu dostali pri vylúčení Jendeka v 37. minúte. Slováci sa v oslabení dočkali prvého gólu, keď Okuliar využil obrovské zaváhanie brankára Hollensteina pri rozohrávaní puku a poslal puk Faško-Rudášovi, ktorý zakončoval do prázdnej brány. Štyri sekundy pred koncom tretiny si však Švajčiari obnovil štvorgólové vedenie vďaka Schmidovi.

Švajčiari mali aktívny vstup do tretej tretiny, ale neskôr sa v útočnom pásme usídlili Slováci a v 44. minúte sa na trestnú lavicu porúčal Schmid. Presilovka nepriniesla ani jednu strelu na bránu, ale hneď po návrate Schmida sa sekaním previnil Jobin a pre zverencov Róberta Petrovického prišla ďalšia príležitosť na zníženie stavu. Paulíny sa v nej dostával do peknej šance, ale k zakončeniu sa nedostal. Krátko na to však Džugan využil peknú prihrávku Čajkoviča a znížil na 2:5. Bol to jeho tretí gól na turnaji. Od 48. minúty hrali Slováci ďalšiu presilovú hru. Táto však najlepšie nedopadla. Po jej skončení si Slovensko vyskúšalo aj hru v oslabení po faule Mareka Minárika. Netrvalo dlho. Henauer v 51. minúte po jednoduchej kombinácii strelou spoza kruhov zvýšil vedenie hráčov v červenom na 6:2. O minútu neskor otestoval reflexy Hollensteina Paulíny. V 53. minúte po individuálnej akcii strelil siedmy gól Švajčiarska Verboon. Slováci sa snažili výsledok skorigovať, ale ani jedna strana sa do väčších šancí nedostávala. Tri minúty pred koncom došlo ešte k menšej šarvátke. O pol minúty neskôr sa ešte po dlhšom čase predviedol zákrokom Hollenstein. Skóre sa už do konca nezmenilo.

Slovensko už teraz vie, že aj bez ohľadu na výsledok zo zajtrajšieho duelu proti Švédsku obsadí v Skupine A štvrté miesto. Posledný skupinový zápas odohrajú Slováci od 15:00.

Ďalšie zápasy

15:00 Kazachstan – Švédsko 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)
Stretnutie neprinieslo žiadne prekvapenie a Švédsko aj napriek vlažnému výkonu zdolalo Kazachstan 6:2. Na obrátkach pridalo až v druhej tretine po tom, čo po prvej viedlo len o gól. Dva góly si z duelu odniesol Fagemo, po jednom Berggren, Hoglander, Raymond a Oberg. Eliassona prekonali Bojko a Musorov, ktorí znižovali na 1:5 a 2:6. Nurek čelil 35 strelám, Kazachovia ich na opačnú bránu vyslali 19.

15:00 Nemecko - Kanada 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Kanada si prehru s Ruskom aspoň čiastočne vykompenzovala víťazstvom 4:1 nad nepríjemným Nemeckom. Favorit bol lepším tímom a na strely vyhral 26:19. Haneho prekonali postupne Foote, Foudy a Addison, poistku do prázdnej brány pridal Dellandrea. Hofer prišiel o čisté konto v 59. minúte, keď ho prekonal Valenti.

19:00 USA - Česko 4:3 PP (1:2, 2:0, 0:1, 1:0)
Česko získalo v súboji proti Spojeným štátom americkým veľmi dôležitý bod, ale v predĺžení o výhre favorita 4:3 rozhodol Caufield. Paříka, ktorý čelil 43 strelám, prekonali v normálnej hracej dobe aj Pinto, Kaliyev a Drury. Knight urobil 26 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Zábranský, raz Čajka, ktorý v tretej tretine vyrovnal stav na 3:3. Američania ukončili skupinovú fázu so ziskom ôsmich bodov, Čechov čaká ešte zajtra Kanada.

Viac informácií o turnaji na: msj2020.slovaknhl.sk



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies