Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Video

Silvester priniesol v NHL tri hetriky. Neal napodobnil zápis Gretzkyho! + video

Prelom rokov 2019 a 2020 bol v NHL bohatý na góly aj na viacgólových strelcov. Až traja hráči zaznamenali hetrik, ktorým doviedli svoje tímy k výhram. Dvaja z nich sa zapísali do klubovej histórie, pričom James Neal dokonca napodobnil toho najlepšieho.

Neal sa vyrovnal „The Great One“

Tridsaťdvaročný útočník Edmontonu otvoril skóre duelu proti NY Rangers už v 11. sekunde, čím len o tri zaostal za klubovým rekordom. V deviatej minúte zvýšil stav na 2:0 v presilovke a ďalšiu využil v 34. minúte gólom na 5:0. Pripísal si aj asistenciu pri výhre 7:5.

„Napokon, dôležitá je výhra, lebo tie dva body nám už nikto nevezme,“ povedal po zápase Neal, ktorý ukončil štvorzápasovú sériu bez bodu druhým hetrikom v sezóne. V 43 dueloch ročníka nastrieľal 22 gólov a získal spolu 31 bodov.

Neal je piatym hráčom v histórii Oilers s viac ako jedným hetrikom v jeho premiérovej sezóne v tíme. S dvomi sa vyrovnal Glennovi Andersonovi (1980/81) a Wayneovi Gretzkymu (1979/80). Tri zaznamenal Jari Kurri (1980/81) a rekord patrí Blairovi MacDonaldovi so štyrmi (1979/80).

Článok pokračuje pod reklamou

Werenski len tretím obrancom Columbusu s hetrikom

Dvadsaťdvaročný obranca Zach Werenski sa tešil z prvého hetriku v NHL, ktorým doviedol Columbus k výhre nad Floridou. V piatej minúte otvoril skóre duelu a v tretej tretine dvoma gólmi po sebe za necelé štyri minúty upravil výsledok na konečných 4:1. Pokoril hranicu 150 bodov v lige.

„Bolo by úžasné streliť ho hociktorému brankárovi. Náhodou je to práve Bobrovskij, s ktorým sme si boli blízki a sedel som vedľa neho v šatni,“ povedal Werenski, ktorý strelil tri góly bývalému spoluhráčovi. Aké mal pocity z hetriku? „Bolo to super. Pozrel som sa do hľadiska a videl lietajúce čiapky. Nikdy som také pocity nezažil.“

Werenski je len tretím obrancom v histórii Blue Jackets s hetrikom. Pred ním to dokázali Deron Quint 9. marca 2001 a Bryan Berard 8. januára 2006.

Connor s druhým hetrikom v kariére

Dvadsaťtriročný útočník Winnipegu Kyle Connor zariadil triumf 7:4 nad Coloradom troma gólmi. V 29. minúte posielal Jets do vedenia 2:1, v 51. minúte využil presilovku na gól na 4:3 a v 57. minúte strelil druhý gól po sebe, ten víťazný na 5:3.

„Tak to v hokeji chodí. Keď často strieľate, nejaké šťastné odrazy vám tam padnú,“ povedal Connor, ktorý skóroval šesťkrát v posledných štyroch dueloch. Po 40 zápasoch sezóny má na konte rovných 20 gólov a 18 asistencií.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Druhýkrát po sebe: Studenič dosiahol míľnik vďaka prihrávke na víťazný gól! + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies