Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Černákova strela pomohla k výhre nad Tatarom, Chára načal štvrtú dekádu

V dvanástich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj piati Slováci. Bodoval z nich iba Erik Černák, ktorý asistenciou prispel k výhre v súboji s Tomášom Tatarom. Z triumfu sa tešil aj Martin Marinčin, kým Zdeno Chára načal štvrtú dekádu svojej kariéry.

MTL - TBL 1:2

Černák pomohol k výhre Tampy, Tatar nebodoval

V Bell Centre sa stretli dvaja Slováci a do bodovania sa zapísal ten, pre ktorého bodovanie nie je prvoradé. Erik Černák už v prvej minúte vyslal na bránu strelu, ktorú tečoval Anthony Cirelli. Pre slovenského obrancu to bola štvrtá asistencia v sezóne a pre jeho tím základ víťazstva 2:1, o ktorom rozhodol ešte v deviatej minúte prvej tretiny Nikita Kučerov. Ten obnovil vedenie po tom, čo Jeff Petry stav vyrovnal. Andrej Vasilevskij kryl 38 striel, aby pomohol Lightning k piatej výhre po sebe. Carey Price urobil 21 zákrokov, ktorými štvrtú prehru v sérii neodvrátil. Černák odohral v zápase 21 minút a predviedol aj štyri bodyčeky a štyri bloky. Domáci útočník Tomáš Tatar strávil v akcii 20 minút a 21 sekúnd, počas ktorých zaznamenal mínusový bod, dve strely na bránu a štyri bodyčeky.

Černákova 4. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. N. Suzuki (MTL), 3. M. Domi (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

BOS - CBJ 1:2 PP

Jones s Duboisom rozhodli v predĺžení o výhre nad Bruins

Seth Jones uvidel otvorený priestor, a tak rýchlo vykorčuľoval zo svojej bránkovej čiary a pripojil sa k Pierre-Luc Duboisovi v prečíslení dvoch na jedného. Prihral mu puk a ten v úvodnej minúte predĺženia rozhodol o výhre Columbusu 2:1 nad Bostonom. „Zaradil ďalší stupeň, bolo to úctyhodné“ poznamenal tréner John Tortorella, ktorého gólom potešil aj navrátilec Sonny Milano. Elvis Merzlikins zastavil 25 striel, aby zaknihoval druhú výhru po sebe po tom, čo prehral všetkých predošlých deväť zápasov. Ako jediný ho prekonal David Pastrňák, ktorý strelil svoj 30. gól v sezóne. Tuukka Rask urobil 31 zákrokov. Bruins bodovali v deviatom zápase po sebe, ale prehrali z nich päť. Slovenský obranca Zdeno Chára odohral v zápase 17 a štvrť minúty, ďalšie dve odsedel na trestnej lavici za držanie. Prezentoval sa jednou strelou a jedným bodyčekom.

Duboisov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (CBJ), 2. E. Merzlikins (CBJ), 3. T. Rask (BOS)

OTT - FLA 3:6

Florida zdolala Ottawu, Jaroš nebodoval

Ottawa videla, čo sa stane, ak nehrá celých 60 minút. Frank Vatrano strelil víťazný gól Floridy, ktorá v druhej tretine strelila štyri góly po sebe, aby sa tešila z výhry 6:3, hoci po prvej tretine prehrávala. Jevgenij Dadonov strelil dva góly, Noel Acciari dostal Panthers do kľúčového vedenia a následne v rozmedzí 44 sekúnd skórovali Vatrano a Colton Sceviour. Jonathan Huberdeau v závere pridal ešte gól do prázdnej brány. Sergej Bobrovskij urobil 28 zákrokov, aby zaknihoval prvú výhru u súpera od 30. októbra. Prekonali ho Tyler Ennis, Chris Tierney a Connor Brown. Craig Anderson zastavil 25 striel. „Zaspali sme. Po prvýkrát po dlhom čase pracoval súper v druhej tretine usilovnejšie ako my. Takto veľa zápasov nevyhráte. To bol dnes ten rozdiel,“ povedal Ennis. V akcii bol aj slovenský obranca Christián Jaroš, ktorý odohral 15 minút a 22 sekúnd. Urobil jeden bodyček a zblokoval jednu strelu.

Hviezdy duelu: 1. J. Dadonov (FLA), 2. T. Ennis (OTT), 3. K. Yandle (FLA)

WPG - TOR 3:6

Toronto si vo Winnipegu natiahlo bodovú sériu

William Nylander zaznamenal dva góly a asistenciu, Frederik Andersen sa zaskvel 45 zákrokmi a Toronto vyhralo vo Winnipegu 6:3. Predĺžilo si bodovú sériu na deväť zápasov a uspelo vonku piatykrát v rade. Nylander skóroval v piatom zápase po sebe, Andersen urobil 20 zákrokov v druhej tretine. Travis Dermott, dvojbodový Kasperi Kapanen, Pierre Engvall a Mitchell Marner (presilovka 5 na 3) tiež skórovali z hráčov hostí, kým Alexander Kerfoot dvakrát asistoval. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral 18 a štvrť minúty s bilanciou dva plusové body, strela a tri bloky. Patrik Laine a dvojbodoví Kyle Connor s Markom Scheifelem sa postarali o góly Jets, ktorí prehrali piaty domáci zápas v sérii. Podarilo sa im len vyrovnať stav z 0:2 na 2:2. Connor Hellebuyck si pripísal asistenciu, ale striedal po piatich inkasovaných góloch zo 17 striel v prvých dvoch tretinách. Laurent Brossoit chytil 10 zo zvyšných 11 striel. Maple Leafs vyhrali ôsmy duel z posledných deviatich a tretí v rade proti Winnipegu. Ten utrpel štvrtú prehru v ostatných piatich súbojoch.

Hviezdy duelu: 1. W. Nylander, 2. K. Kapanen (obaja TOR), 3. M. Scheifele (WPG)

BUF - EDM 3:2 PP

Eichel rozhodol o výhre úspešným trestným strieľaním v predĺžení

Buffalo v predošlom zápase prišlo o nádejné vedenie, teraz si vyskúšalo opak. Po góloch Rileyho Sheahana a Ryana Nugent-Hopkinsa z úvodu prvej tretiny prehrávalo s Edmontonom 0:2. Nakoniec ho zdolalo 3:2 po predĺžení. To zariadili Curtis Lazar a Sam Rainhart. Obrat zavŕšil Jack Eichel, ktorý svoj 26. gól v sezóne strelil z trestného strieľania. Bol to jeho siedmy gól v predĺžení v kariéry, čím prekonal klubový rekord, ktorý predtým držal s Thomasom Vanekom a Derekom Royom. K ukončeniu štvorzápasovej série prehier pomohol aj Linus Ullmark, ktorý kryl 25 striel. Mike Smith urobil o dva zákroky menej. Sabres nepotešila v zápase jedna vec – v tretej tretiny odkríval do šatne Victor Oloffson.

Eichelovo trestné strieľanie:

Hviezdy duelu: 1. C. Lazar (BUF), 2. J. Eichel (BUF), 3. Z. Girgensons (BUF)

NYI - NJD 1:2

Hischier rozhodol o výhre Devils nad Islanders

Nico Hischier strelil víťazný gól v úvode tretej tretiny, aby New Jersey porazilo Islanders 2:1 a zaknihovalo tretiu výhru po sebe. P.K. Subban tiež skóroval a Mackenzie Blackwood predviedol 29 zákrokov, aby pomohli Devils vylepšiť bilanciu v posledných deviatich dueloch na 6-2-1. „Momentálne hráme so sebavedomím a nebojíme sa tvoriť hru. Od prvého po posledného hráča, sa do hry zapája každý,“ poznamenal Hischier. Brock Nelson strelil jediný gól New Yorku a Semion Varlamov urobil tiež 29 zákrokov. Islanders prehrali štvrtý zápas po sebe v Nassau Coliseum.

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood (NJD), 2. N. Hischier (NJD), 3. B. Nelson (NYI)

PIT - SJS 2:3 PP

Burns skóroval v predĺžení, Thornton prekonal Oatesa

Brent Burns využil tienenie brankárovi a dve minúty po začiatku predĺženia rozhodol o výhre San Jose 3:2 nad Pittsburghom, ktorá bola pre kalifornský tím len tretia z posledných 14 stretnutí. Kľúčové bolo vylúčenie Krisa Letanga v úvodnej minúte nadstaveného času. Asistenciu si pri góle pripísal aj Joe Thornton, ktorý sa s 1 080 asistenciami dostal na siedme miesto historického poradia pre Adama Oatesa. Sharks v zápase dvakrát viedli po góloch Tomáša Hertla a Logana Couturea. Patric Hörnqvist však dokázal v oboch prípadoch odpovedať, aby Penguins získali aspoň bod. Aaron Dell pomohol k výhre 36 zákrokmi, Tristan Jarry ich urobil o sedem menej.

Burnsov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Dell (SJS), 2. P. Hornqvist (PIT), 3. B. Burns (SJS)

COL - STL 7:3

Colorado rozstrieľalo St. Louis a prerušilo nepriaznivé série

Nathan MacKinnon zaznamenal gól a tri asistencie, Samuel Girard nazbieral štyri asistencie a Colorado doma zdolalo St. Louis 7:3. Ukončilo tak série troch prehier celkovo, štyroch domácich a šiestich proti úradujúcemu majstrovi. Nazem Kadri strelil dva góly, Mikko Rantanen, dvojbodový Cale Makar a J.T. Compher využili presilovky. Joonas Donskoi ich doplnil na listine strelcov a Philipp Grubauer predviedol 24 zákrokov. Recept na neho našli dvojgólový Robert Thomas a dvojbodový Alex Pietrangelo v presilovej hre. Jordan Binnington striedal po siedmom inkasovanom góle zo 41 striel päť minút pred koncom. Jake Allen už čelil len jedinej strele. Blues prehrali aj druhý zápas po predošlej sérii ôsmich výhier.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon, 2. S. Girard, 3. N. Kadri (všetci COL)

CGY - NYR 4:3

Calgary ukončilo domácu sériu prehier

Calgary prišlo o náskok 2:0 aj 3:2, ale na gól Seana Monahana zo stredu tretej tretiny už nikto nezareagoval. Kanadský tím tak zdolal New York Rangers 4:3 a ukončil päťzápasovú sériu domácich prehier. Johnny Gaudreau otvoril skóre a pridal asistenciu, Mikael Backlund skóroval z úniku v oslabení troch proti piatim. Derek Ryan strelil zvyšný gól Flames a Cam Talbot urobil 24 zákrokov. Prekonali ho dvojbodový Kaapo Kakko a Jacob Trouba s Filipom Chytil v presilovkách. Adam Fox asistoval pri všetkých troch góloch, zatiaľ čo Henrik Lundqvist sa prezentoval 25 zákrokmi. Rangers prehrali druhý zápas v rade na aktuálnom výjazde a tretí proti Flames v sérii.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan, 2. J. Gaudreau (obaja CGY), 3. A. Fox (NYR)

ARI - ANA 4:2

Všetci útočníci Arizony bodovali pri výhre nad Anaheimom

Arizona prehrávala po dvoch tretinách 1:2, ale v tretej troma gólmi otočila stav a zvíťazila doma nad Anaheimom 4:2. Lawson Crouse otváral skóre duelu, Christian Dvorak s Bradom Richardsonom sa postarali o obrat. Poistku pridal Carl Söderberg len 62 sekúnd po víťaznom góle Richardsona. Antti Raanta pomohol 26 zákrokmi k druhej výhre Coyotes v rade po predošlých troch prehrách. Dvakrát po sebe vyhrali prvýkrát od začiatku decembra. Všetkých 12 útočníkov získalo aspoň bod, čo je vyrovnanie klubového rekordu z roku 1987. Jakob Silfverberg a Max Jones strelili góly Ducks, ktorí prehrali tretí zápas v sérii celkovo aj na ľade súpera. John Gibson ho opustil s 30 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. L. Crouse, 2. Ch. Dvorak, 3. A. Raanta (všetci ARI)

VAN - CHI 7:5

Vancouver si predĺžil víťaznú sériu, Miller štvorbodový

J.T. Miller zaznamenal gól a tri asistencie, Bo Horvat dva góly a asistenciu, Elias Pettersson s Tannerom Pearsonom po góle a dvoch prihrávkach. Vancouver najmä vďaka nim zdolal doma Chicago 7:5 a predĺžil si víťaznú sériu na šesť zápasov. Adam Gaudette a Quinn Hughes tiež skórovali, Alexander Edler dvakrát asistoval a Jacob Markström chytil 28 striel. Pokorili ho dvojgólový Patrick Kane, dvojbodový Jonathan Toews, David Kämpf a Connor Murphy. Dominik Kubalík nazbieral tri asistencie a Robin Lehner urobil 30 zákrokov. Blackhawks otočili stav z 1:2 na 4:2 a dokázal ho aj vyrovnať na 5:5, ale napokon prišli o sériu troch výhier celkovo a štyroch na ľade súpera. Canucks uspeli v piatom domácom zápase v rade.

Hviezdy duelu: 1. E. Pettersson, 2. J. Miller, 3. B. Horvat (všetci VAN)

VGK - PHI 5:4

Vegas si ustrážilo tesnú výhru nad Philadelphiou

Max Pacioretty strelil dva góly, prvý v presilovej hre, Marc-Andre Fleury predviedol 34 zákrokov a Las Vegas doma zvíťazilo nad Philadelphiou 5:4. Predĺžilo si domácu sériu výhier na tri zápasy. Cody Glass, Jon Merrill a dvojbodový Shea Theodore tiež skóroval, kým Paul Stastny dvakrát asistoval. Sean Couturier zdramatizoval duel dvoma gólmi, ktorými znížil stav z 2:5 na 4:5. Druhý strelil v presilovke a pridal k nim aj asistenciu. Travis Konecny a dvojbodový Claude Giroux ho doplnili na listine strelcov zo spoluhráčov, Ivan Provorov dvakrát asistoval a Carter Hart opustil duel s 28 zákrokmi. Flyers prehrali tretí z posledných štyroch zápasov, všetky na aktuálnom výjazde.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty, 2. J. Merrill, 3. B. McNabb (všetci VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 18:14 0 0 0 +2 0 1 0
T. Tatar (MTL) 20:21 0 0 0 -1 0 2 4
Ch. Jaroš (OTT) 15:22 0 0 0 0 0 0 1
Z. Chára (BOS) 17:14 0 0 0 0 2 1 1
E. Černák (TBL) 21:01 0 1 1 0 0 0 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies