Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Jaroš bodoval, Černák a Marinčin zbierali plusky, Tatar bodyčeky

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci. Bodoval iba Christián Jaroš, ktorý však prehral súboj s Erikom Černákom. Okrem neho sa z výhry tešil už iba Martin Marinčin. Jaroslav Halák nezabránil ďalšej prehre Bostonu.

BOS - EDM 1:4

Halák neodvrátil koniec bodovej série Bostonu

Jaroslav Halák zastavil 22 striel, vrátane tej po úniku Connora McDavida s Leonom Draisaitlom, no napokon ho aj prvý menovaný prekonal. Boston podľahol doma Edmontonu 1:4 a okrem toho, že prehral tretí zápas po sebe, prišiel o deväťzápasovú bodovú sériu. Zdeno Chára odohral vyše 17 a pol minúty s bilanciou dva mínusové body, dve trestné minúty, strela, bodyček a dva bloky. David Pastrňák síce otvoril skóre vo štvrte minúte v presilovke, aby si predĺžil bodovú šnúru na 10 zápasov, ale potom už strieľali góly len hostia. Gaetan Haas, Darnell Nurse a McDavid prekonali Haláka z 25 striel, kým dvojbodový Draisaitl upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Mike Smith predviedol 35 zákrokov. Oilers bodovali v treťom dueli v rade na aktuálnom päťzápasovom výjazde, pričom vyhrali dva z nich. Pastrňák otvoril skóre už po 12. raz v tejto sezóne. Len tri ďalšie mu chýbajú na vyrovnanie klubového rekordu Phila Esposita z ročníka 1973/74 (15).

Halákov skvelý zákrok proti McDavidovi:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. C. McDavid, 3. D. Nurse (všetci EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

OTT - TBL 3:5

Černák sa tešil zo šiestej výhry v sérii, Jaroš bodoval

V hlavnom meste Kanady na seba narazili bratranci z Košíc. Domáci Christián Jaroš zaznamenal asistenciu a jeho Ottawa viedla 1:0 i 3:2. Hosťujúci Erik Černák nebodoval, ale nakoniec sa tešil z výhry Tampy 5:3. O nej v tretej tretine rozhodol Tyler Johnson, ktorý nadviazal na góly Cartera Verhaegheho, Kevina Shattenkirka a Braydena Pointa. Alex Killorn potom pridal ešte poistku do prázdnej brány. Curtis McElhinney pomohol k šiestej výhre Lightning v sérii 25 zákrokmi, jeho náprotivok Craig Anderson ich urobil 23. Senators prehrali štvrtý zápas po sebe. Černák odohral 19 minút a 37 sekúnd, ďalšie dve strávil na trestnej lavici sa nedovolené bránenie. Svoj tím viedol s troma plusovými bodmi, pripísal si aj tri bodyčeky, tri bloky a jednu strelu. Jaroš odohral 12 minút a okrem asistencie si pripísal aj mínusový bod, bodyček a blok.

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson (TBL), 2. C. Tierney (OTT), 3. V. Hedman (TBL)

TOR - NYI 3:0

Toronto vynulovalo Islanders, aby bodovalo v 10. zápase po sebe

Michael Hutchinson zastavil všetkých 33 striel, aby vyhral svoj tretí štart po sebe a doviedol Toronto k výhre 3:0 nad Islanders, ktorou si kanadské mužstvo natiahlo bodovú sériu na desať zápasov. Deväť z nich pritom vyhralo. Takúto sériu neťahalo od ročníka 2005/06. Pierre Engvall otvoril skóre zápasu, Auston Matthews zaznamenal gól a asistenciu. Zach Hyman pridal gól do prázdnej brány a Mitchell Marner nazbieral dve asistencie. Matthews už inak strelil doma už 21 gólov, s čím vedie celú NHL. Potreboval na to len 20 zápasov. Z výhry sa tešil aj Martin Marinčin. Slovenský obranca odohral 19 minút a sedem sekúnd. Nazbieral jeden blok, dva bodyčeky a tri plusové body, s ktorými viedol svoj tím. Islanders prehrali piaty zápas z posledných siedmich a Semion Varlamov inkasoval dva góly z 22 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. P. Engvall (TOR)

MTL - PIT 2:3 PP

Tanev rozhodol o výhre Penguins, Tatar viedol duel s počtom bodyčekov

Montreal dvakrát viedol po góloch Artturiho Lehkonena, ale Pittsburghu sa zakaždým podarilo odpovedať a nakoniec sa aj tešil z výhry 3:2, o ktorej rozhodol v druhej minúte predĺženia Brandon Tanev. Prihrával mu naň Teddy Blueger, ktorý prihrával na gól aj Zachovi Aston-Reesemu. Druhýkrát priniesol vyrovnanie Bryan Rust. Matt Murray kryl 26 striel, vrátane dvoch z hokejky Tomáša Tatara. Slovenský útočník odohral niečo cez 20 minút a pripísal si aj mínusový bod, jeden blok a až päť bodyčekov, s ktorými sa mu nikto v zápase nemohol rovnať. Jeho spoluhráč Carey Price predviedol 34 zákrokov. Kým Canadiens prehrali piaty zápas po sebe, Penguins sa tešili zo štvrtej výhry z posledných piatich duelov. V každom z nich pritom bodovali.

Tanevov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. A. Lehkonen (MTL), 3. N. Suzuki (MTL)

VGK - STL 5:4 PP

Vegas sa prvýkrát v histórii podarilo zvrátiť trojgólovú stratu

St. Louis po góloch Alexa Pietrangelo, Jadena Schwartza a Oskara Sundqvista viedlo po prvej tretine 3:0. Nakoniec mu bod zachraňoval David Perron v 53. minúte. Bol to jeho tretí bod v zápase, tri za asistencie si odniesol aj Ryan O’Reilly. Z výhry 5:4 po predĺžení sa nakoniec tešilo Vegas, ktoré otočilo stav štyrmi gólmi po sebe predtým, ako po troch minútach nadstaveného času skóroval dvojbodový Chandler Stephenson, ktorý uspel z úniku. Nadviazal tým na presné zásahy Ryana Reavesa, Paula Stastnyho, Nicolasa Roya a Reillyho Smitha. Marc-Andre Fleury zastavil 27 striel, Jake Allen o jednu viac. Golden Knights vyhrali štvrtý zápas po sebe a prvýkrát v histórii zvrátili duel, v ktorom prehrávali o tri góly. Blues prehrali tretí zápas po sebe po osemzápasovej víťaznej šnúre.

Stephenson zavŕšil v predĺžení obrat Vegas:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Stephenson (VGK), 2. N. Hague (VGK), 3. W. Carrier (VGK)

NJD - COL 2:5

Rantanen a Grubauer doviedli Colorado k výhre nad Devils

Mikko Rantanen doviedol s hetrikom Colorado k výhre 5:2 na ľade New Jersey. Pierre-Edouard Bellemare a Ian Cole zaznamenali po góle a asistencii, Philipp Grubauer pomohol k druhej výhre svojho tímu v sérii 28 zákrokmi a vylepšil si bilanciu proti Devils na 4-0-0. Jeho náprotivok, Mackenzie Blackwood urobil o jeden zákrok viac, ale ukončeniu trojzápasovej série výhier nezabránil. O góly Devils sa postarali Blake Coleman a Jesper Boqvist. Wyne Simmonds zápas nedohral po rozhodnutí rozhodcom po tom, čo sa sťažoval na platnosť Bellemareho gólu. Matt Calvert totiž pred ním podrazil za bránou Blackwooda. Avalanche v zápase chýbal Valerij Ničuškin, ktorý ochorel. Domáci hrali bez Jespera Bratta, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela.

Sporný gól Bellemareho:



Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen (COL), 2. P. Grubauer (COL), 3. B. Coleman (NJD)

ARI - PHI 6:2

Keller dvojgólový pri výhre Coyotes nad Flyers

Clayton Keller strelil dva góly a Antti Raanta zastavil všetkých 17 striel predtým, ako utrpel zranenie dolnej časti tela, aby Arizona zdolala Philadelphiu 6:2 a pripísala si tretiu výhru po sebe. Raantu v tretej tretine nahradil Adin Hill, ktorý inkasoval dva góly z 12 striel. Brad Richardson, Jordan Oesterle, Lawson Crouse sa tiež trafili do čierneho, Derek Stepan do prázdnej brány. Carter Hart, ktorý u súpera prehral siedmy zápas po sebe, inkasoval tri góly z 12 striel. Brian Elliott následne kryl sedem striel z deviatich. Tyler Pitlick a Justin braun sa postarali o góly Flyers, ktorí prehrali tretí zápas po sebe a na aktuálnom tripe majú bilanciu 1-4-0.

Hviezdy duelu: 1. C. Keller (ARI), 2. L. Crouse (ARI), 3. N. Schmaltz (ARI)

BUF - FLA 3:2

Buffalu stačilo 18 striel na zdolanie Floridy

Buffalo potrebovalo iba 18 striel, aby doma zdolalo Floridu 3:2. Náskok 3:0 už v 26. minúte mu vybudovali Henri Jokiharju, Connor Sheary a dvojbodový Sam Reinhart v presilovke. Marcus Johansson dvakrát asistoval a Linus Ullmark sa zaskvel 32 zákrokmi. Až v tretej tretine ho prekonali Mike Matheson s Jevgejinom Dadonovom, ktorí znížili stav na 2:3. Sergej Bobrovskij striedal po treťom inkasovanom góle zo siedmich striel. Chris Driedger už kryl zvyšných 11 striel. Sabres vyhrali aj druhý zápas po predošlých štyroch prehrách a nad Floridou vyhrali v treťom vzájomnom súboji v rade. Panthers prehrali druhý duel z ostatných troch na aktuálnom výjazde.

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. S. Reinhart, 3. M. Johansson (všetci BUF)

CBJ - SJS 2:3

San Jose prerušilo Columbusu dlhú bodovú sériu

Columbus prišiel o 12-zápasovú bodovú sériu trvajúcu od 7. decembra, keď doma prehral so San Jose 2:3. Zach Werenski sa však zapísal do klubovej histórie, keď strelil oba góly Blue Jackets a ako prvý obranca v ich drese dosiahol 50-gólovú hranicu. Ani 25 zákrokov Elvisa Merzlikinša však neodvrátilo tretiu prehru tímu z Ohia v posledných piatich dueloch. Barclay Goodrow, Evander Kane a Kevin Labanc sa postarali o góly Sharks, ktorí vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch a ukončili sériu troch prehier proti Columbusu. Aaron Dell k tomu pomohol 21 zákrokmi. Generálny manažér Sharks Doug Wilson sa tešil zo 700. výhry vo funkcii.

Werenskiho 50. gól v drese Columbusu:

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. E. Kane, 3. B. Goodrow (obaja SJS)

MIN - WPG 3:2 PP

Minnesota ukončila sériu prehier proti WInnipegu

Eric Staal využil presilovku v závere druhej minúty predĺženia, čím rozhodol o domácej výhre Minnesoty 3:2 nad Winnipegom. Bol pre ňu treťou v posledných piatich zápasoch a znamenala koniec štvorzápasovej série prehier proti Jets. Marcus Foligno otváral skóre duelu už po 72 sekundách a neskôr prihral tiež dvojbodovému Lukeovi Kuninovi na vyrovnávajúci gól na 2:2. Devan Dubnyk čelil iba 21 strelám. Jeho náprotivok Connor Hellebuyck, naopak, mal veľa práce. Ani jeho 41 zákrokov však nezabránilo piatej prehre Winnipegu v ostatných šiestich dueloch. Mark Scheifele a Blake Wheeler otočili stav z 0:1 na 2:1 presilovkovými gólmi v úvodných minútach druhej a tretej tretiny. Obaja si pripísali aj po asistencii. Scheifele dosiahol 20-gólovú métu v piatej sezóne v drese Jets. Len Wheeler (6) a Iľja Kovaľčuk (8) to v klubovej histórii dokázali viackrát.

Staalov prvý gól v predĺžení od roku 2011:


Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. M. Foligno (obaja MIN), 3. C. Hellebuyck (WPG)

VAN - NYR 2:1

Retro dresy priniesli šťastie. Vancouver vyhral siedmy zápas v sérii

Tyler Myers skóroval 89 sekúnd pred koncom tretej tretiny, čím rozhodol o domácom triumfe Vancouveru 2:1 nad New Yorkom Rangers. Kanadský tím sa tešil zo siedmej výhre v sérii celkovo a šiestej na vlastnom ľade. Antoine Roussel k nej pomohol otváracím gólom po 106 sekundách hry, kým Bo Horvat asistoval pri oboch góloch Canucks a Jacob Markström predviedol 35 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Pavel Bučnevič, ktorý vyrovnával stav na 1:1 ešte v prvej tretine. Alexandar Georgiev sa prezentoval 25 zákrokmi, ale Rangers prehrali aj tretí duel na výjazde po Západnej Kanade. Tretíkrát po sebe tiež podľahli Vancouveru, ktorý vyhral sedem zápasov v sérii prvýkrát od decembra 2013. Quinn Hughes získal 30 bodov už v 41 dueloch, najmenej v klubovej histórii spomedzi obrancov nováčikov.

Myersov neskorý víťazný gól

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. B. Horvat (obaja VAN), 3. A. Georgiev (NYR)

LAK - NSH 1:4

Nashville ukončil sériu prehier triumfom v L.A.

Nashville ukončil sériu troch prehier, keď zvíťazil v Los Angeles 4:1. Už v prvej tretine o tom rozhodli presné zásahy dvojbodového Rocca Grimaldiho a Ryana Johansena. Jakov Trenin a dvojbodový Craig Smith pridal v tretej tretine ďalšie dva góly. Roman Josi nazbieral dve asistencie a natiahol si bodovú sériu na deväť zápasov. Vyrovnal tak klubový rekord obrancu, ktorý vytvoril Shea Weber v sezóne 2010/11. Pekka Rinne prispel k triumfu 23 zákrokmi. Ako jediný ho pokoril Alex Iafallo, ktorý v druhej tretine znižoval stav na 1:2 v presilovke. Jack Campbell kryl 34 striel, ale nezabránil piatej prehre Kings v posledných siedmich dueloch. Predators ho ohrozili 20 strelami už v prvej tretine. Nevyužili ani jednu z piatich presiloviek v zápase.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi, 2. R. Grimaldi (obaja NSH), 3. A. Iafallo (LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 22/25 (88 %)
E. Černák (TBL) 19:37 0 0 0 +3 2 1 3
T. Tatar (MTL) 20:08 0 0 0 -1 0 2 5
Ch. Jaroš (OTT) 12:01 0 1 1 -1 0 0 1
M. Marinčin (TOR) 19:07 0 0 0 +3 0 0 2
Z. Chára (BOS) 17:37 0 0 0 -2 2 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies