Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Jaroš bodoval, Černák a Marinčin zbierali plusky, Tatar bodyčeky

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali aj šiesti Slováci. Bodoval iba Christián Jaroš, ktorý však prehral súboj s Erikom Černákom. Okrem neho sa z výhry tešil už iba Martin Marinčin. Jaroslav Halák nezabránil ďalšej prehre Bostonu.

BOS - EDM 1:4

Halák neodvrátil koniec bodovej série Bostonu

Jaroslav Halák zastavil 22 striel, vrátane tej po úniku Connora McDavida s Leonom Draisaitlom, no napokon ho aj prvý menovaný prekonal. Boston podľahol doma Edmontonu 1:4 a okrem toho, že prehral tretí zápas po sebe, prišiel o deväťzápasovú bodovú sériu. Zdeno Chára odohral vyše 17 a pol minúty s bilanciou dva mínusové body, dve trestné minúty, strela, bodyček a dva bloky. David Pastrňák síce otvoril skóre vo štvrte minúte v presilovke, aby si predĺžil bodovú šnúru na 10 zápasov, ale potom už strieľali góly len hostia. Gaetan Haas, Darnell Nurse a McDavid prekonali Haláka z 25 striel, kým dvojbodový Draisaitl upravil výsledok strelou do prázdnej brány. Mike Smith predviedol 35 zákrokov. Oilers bodovali v treťom dueli v rade na aktuálnom päťzápasovom výjazde, pričom vyhrali dva z nich. Pastrňák otvoril skóre už po 12. raz v tejto sezóne. Len tri ďalšie mu chýbajú na vyrovnanie klubového rekordu Phila Esposita z ročníka 1973/74 (15).

Halákov skvelý zákrok proti McDavidovi:

Hviezdy duelu: 1. M. Smith, 2. C. McDavid, 3. D. Nurse (všetci EDM)

Článok pokračuje pod reklamou

OTT - TBL 3:5

Černák sa tešil zo šiestej výhry v sérii, Jaroš bodoval

V hlavnom meste Kanady na seba narazili bratranci z Košíc. Domáci Christián Jaroš zaznamenal asistenciu a jeho Ottawa viedla 1:0 i 3:2. Hosťujúci Erik Černák nebodoval, ale nakoniec sa tešil z výhry Tampy 5:3. O nej v tretej tretine rozhodol Tyler Johnson, ktorý nadviazal na góly Cartera Verhaegheho, Kevina Shattenkirka a Braydena Pointa. Alex Killorn potom pridal ešte poistku do prázdnej brány. Curtis McElhinney pomohol k šiestej výhre Lightning v sérii 25 zákrokmi, jeho náprotivok Craig Anderson ich urobil 23. Senators prehrali štvrtý zápas po sebe. Černák odohral 19 minút a 37 sekúnd, ďalšie dve strávil na trestnej lavici sa nedovolené bránenie. Svoj tím viedol s troma plusovými bodmi, pripísal si aj tri bodyčeky, tri bloky a jednu strelu. Jaroš odohral 12 minút a okrem asistencie si pripísal aj mínusový bod, bodyček a blok.

Hviezdy duelu: 1. T. Johnson (TBL), 2. C. Tierney (OTT), 3. V. Hedman (TBL)

TOR - NYI 3:0

Toronto vynulovalo Islanders, aby bodovalo v 10. zápase po sebe

Michael Hutchinson zastavil všetkých 33 striel, aby vyhral svoj tretí štart po sebe a doviedol Toronto k výhre 3:0 nad Islanders, ktorou si kanadské mužstvo natiahlo bodovú sériu na desať zápasov. Deväť z nich pritom vyhralo. Takúto sériu neťahalo od ročníka 2005/06. Pierre Engvall otvoril skóre zápasu, Auston Matthews zaznamenal gól a asistenciu. Zach Hyman pridal gól do prázdnej brány a Mitchell Marner nazbieral dve asistencie. Matthews už inak strelil doma už 21 gólov, s čím vedie celú NHL. Potreboval na to len 20 zápasov. Z výhry sa tešil aj Martin Marinčin. Slovenský obranca odohral 19 minút a sedem sekúnd. Nazbieral jeden blok, dva bodyčeky a tri plusové body, s ktorými viedol svoj tím. Islanders prehrali piaty zápas z posledných siedmich a Semion Varlamov inkasoval dva góly z 22 striel.

Hviezdy duelu: 1. M. Hutchinson (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. P. Engvall (TOR)

MTL - PIT 2:3 PP

Tanev rozhodol o výhre Penguins, Tatar viedol duel s počtom bodyčekov

Montreal dvakrát viedol po góloch Artturiho Lehkonena, ale Pittsburghu sa zakaždým podarilo odpovedať a nakoniec sa aj tešil z výhry 3:2, o ktorej rozhodol v druhej minúte predĺženia Brandon Tanev. Prihrával mu naň Teddy Blueger, ktorý prihrával na gól aj Zachovi Aston-Reesemu. Druhýkrát priniesol vyrovnanie Bryan Rust. Matt Murray kryl 26 striel, vrátane dvoch z hokejky Tomáša Tatara. Slovenský útočník odohral niečo cez 20 minút a pripísal si aj mínusový bod, jeden blok a až päť bodyčekov, s ktorými sa mu nikto v zápase nemohol rovnať. Jeho spoluhráč Carey Price predviedol 34 zákrokov. Kým Canadiens prehrali piaty zápas po sebe, Penguins sa tešili zo štvrtej výhry z posledných piatich duelov. V každom z nich pritom bodovali.

Tanevov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. A. Lehkonen (MTL), 3. N. Suzuki (MTL)

VGK - STL 5:4 PP

Vegas sa prvýkrát v histórii podarilo zvrátiť trojgólovú stratu

St. Louis po góloch Alexa Pietrangelo, Jadena Schwartza a Oskara Sundqvista viedlo po prvej tretine 3:0. Nakoniec mu bod zachraňoval David Perron v 53. minúte. Bol to jeho tretí bod v zápase, tri za asistencie si odniesol aj Ryan O’Reilly. Z výhry 5:4 po predĺžení sa nakoniec tešilo Vegas, ktoré otočilo stav štyrmi gólmi po sebe predtým, ako po troch minútach nadstaveného času skóroval dvojbodový Chandler Stephenson, ktorý uspel z úniku. Nadviazal tým na presné zásahy Ryana Reavesa, Paula Stastnyho, Nicolasa Roya a Reillyho Smitha. Marc-Andre Fleury zastavil 27 striel, Jake Allen o jednu viac. Golden Knights vyhrali štvrtý zápas po sebe a prvýkrát v histórii zvrátili duel, v ktorom prehrávali o tri góly. Blues prehrali tretí zápas po sebe po osemzápasovej víťaznej šnúre.

Stephenson zavŕšil v predĺžení obrat Vegas:

Hviezdy duelu: 1. Ch. Stephenson (VGK), 2. N. Hague (VGK), 3. W. Carrier (VGK)

NJD - COL 2:5

Rantanen a Grubauer doviedli Colorado k výhre nad Devils

Mikko Rantanen doviedol s hetrikom Colorado k výhre 5:2 na ľade New Jersey. Pierre-Edouard Bellemare a Ian Cole zaznamenali po góle a asistencii, Philipp Grubauer pomohol k druhej výhre svojho tímu v sérii 28 zákrokmi a vylepšil si bilanciu proti Devils na 4-0-0. Jeho náprotivok, Mackenzie Blackwood urobil o jeden zákrok viac, ale ukončeniu trojzápasovej série výhier nezabránil. O góly Devils sa postarali Blake Coleman a Jesper Boqvist. Wyne Simmonds zápas nedohral po rozhodnutí rozhodcom po tom, čo sa sťažoval na platnosť Bellemareho gólu. Matt Calvert totiž pred ním podrazil za bránou Blackwooda. Avalanche v zápase chýbal Valerij Ničuškin, ktorý ochorel. Domáci hrali bez Jespera Bratta, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela.

Sporný gól Bellemareho:



Hviezdy duelu: 1. M. Rantanen (COL), 2. P. Grubauer (COL), 3. B. Coleman (NJD)

ARI - PHI 6:2

Keller dvojgólový pri výhre Coyotes nad Flyers

Clayton Keller strelil dva góly a Antti Raanta zastavil všetkých 17 striel predtým, ako utrpel zranenie dolnej časti tela, aby Arizona zdolala Philadelphiu 6:2 a pripísala si tretiu výhru po sebe. Raantu v tretej tretine nahradil Adin Hill, ktorý inkasoval dva góly z 12 striel. Brad Richardson, Jordan Oesterle, Lawson Crouse sa tiež trafili do čierneho, Derek Stepan do prázdnej brány. Carter Hart, ktorý u súpera prehral siedmy zápas po sebe, inkasoval tri góly z 12 striel. Brian Elliott následne kryl sedem striel z deviatich. Tyler Pitlick a Justin braun sa postarali o góly Flyers, ktorí prehrali tretí zápas po sebe a na aktuálnom tripe majú bilanciu 1-4-0.

Hviezdy duelu: 1. C. Keller (ARI), 2. L. Crouse (ARI), 3. N. Schmaltz (ARI)

BUF - FLA 3:2

Buffalu stačilo 18 striel na zdolanie Floridy

Buffalo potrebovalo iba 18 striel, aby doma zdolalo Floridu 3:2. Náskok 3:0 už v 26. minúte mu vybudovali Henri Jokiharju, Connor Sheary a dvojbodový Sam Reinhart v presilovke. Marcus Johansson dvakrát asistoval a Linus Ullmark sa zaskvel 32 zákrokmi. Až v tretej tretine ho prekonali Mike Matheson s Jevgejinom Dadonovom, ktorí znížili stav na 2:3. Sergej Bobrovskij striedal po treťom inkasovanom góle zo siedmich striel. Chris Driedger už kryl zvyšných 11 striel. Sabres vyhrali aj druhý zápas po predošlých štyroch prehrách a nad Floridou vyhrali v treťom vzájomnom súboji v rade. Panthers prehrali druhý duel z ostatných troch na aktuálnom výjazde.

Hviezdy duelu: 1. L. Ullmark, 2. S. Reinhart, 3. M. Johansson (všetci BUF)

CBJ - SJS 2:3

San Jose prerušilo Columbusu dlhú bodovú sériu

Columbus prišiel o 12-zápasovú bodovú sériu trvajúcu od 7. decembra, keď doma prehral so San Jose 2:3. Zach Werenski sa však zapísal do klubovej histórie, keď strelil oba góly Blue Jackets a ako prvý obranca v ich drese dosiahol 50-gólovú hranicu. Ani 25 zákrokov Elvisa Merzlikinša však neodvrátilo tretiu prehru tímu z Ohia v posledných piatich dueloch. Barclay Goodrow, Evander Kane a Kevin Labanc sa postarali o góly Sharks, ktorí vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch a ukončili sériu troch prehier proti Columbusu. Aaron Dell k tomu pomohol 21 zákrokmi. Generálny manažér Sharks Doug Wilson sa tešil zo 700. výhry vo funkcii.

Werenskiho 50. gól v drese Columbusu:

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. E. Kane, 3. B. Goodrow (obaja SJS)

MIN - WPG 3:2 PP

Minnesota ukončila sériu prehier proti WInnipegu

Eric Staal využil presilovku v závere druhej minúty predĺženia, čím rozhodol o domácej výhre Minnesoty 3:2 nad Winnipegom. Bol pre ňu treťou v posledných piatich zápasoch a znamenala koniec štvorzápasovej série prehier proti Jets. Marcus Foligno otváral skóre duelu už po 72 sekundách a neskôr prihral tiež dvojbodovému Lukeovi Kuninovi na vyrovnávajúci gól na 2:2. Devan Dubnyk čelil iba 21 strelám. Jeho náprotivok Connor Hellebuyck, naopak, mal veľa práce. Ani jeho 41 zákrokov však nezabránilo piatej prehre Winnipegu v ostatných šiestich dueloch. Mark Scheifele a Blake Wheeler otočili stav z 0:1 na 2:1 presilovkovými gólmi v úvodných minútach druhej a tretej tretiny. Obaja si pripísali aj po asistencii. Scheifele dosiahol 20-gólovú métu v piatej sezóne v drese Jets. Len Wheeler (6) a Iľja Kovaľčuk (8) to v klubovej histórii dokázali viackrát.

Staalov prvý gól v predĺžení od roku 2011:


Hviezdy duelu: 1. E. Staal, 2. M. Foligno (obaja MIN), 3. C. Hellebuyck (WPG)

VAN - NYR 2:1

Retro dresy priniesli šťastie. Vancouver vyhral siedmy zápas v sérii

Tyler Myers skóroval 89 sekúnd pred koncom tretej tretiny, čím rozhodol o domácom triumfe Vancouveru 2:1 nad New Yorkom Rangers. Kanadský tím sa tešil zo siedmej výhre v sérii celkovo a šiestej na vlastnom ľade. Antoine Roussel k nej pomohol otváracím gólom po 106 sekundách hry, kým Bo Horvat asistoval pri oboch góloch Canucks a Jacob Markström predviedol 35 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Pavel Bučnevič, ktorý vyrovnával stav na 1:1 ešte v prvej tretine. Alexandar Georgiev sa prezentoval 25 zákrokmi, ale Rangers prehrali aj tretí duel na výjazde po Západnej Kanade. Tretíkrát po sebe tiež podľahli Vancouveru, ktorý vyhral sedem zápasov v sérii prvýkrát od decembra 2013. Quinn Hughes získal 30 bodov už v 41 dueloch, najmenej v klubovej histórii spomedzi obrancov nováčikov.

Myersov neskorý víťazný gól

Hviezdy duelu: 1. J. Markström, 2. B. Horvat (obaja VAN), 3. A. Georgiev (NYR)

LAK - NSH 1:4

Nashville ukončil sériu prehier triumfom v L.A.

Nashville ukončil sériu troch prehier, keď zvíťazil v Los Angeles 4:1. Už v prvej tretine o tom rozhodli presné zásahy dvojbodového Rocca Grimaldiho a Ryana Johansena. Jakov Trenin a dvojbodový Craig Smith pridal v tretej tretine ďalšie dva góly. Roman Josi nazbieral dve asistencie a natiahol si bodovú sériu na deväť zápasov. Vyrovnal tak klubový rekord obrancu, ktorý vytvoril Shea Weber v sezóne 2010/11. Pekka Rinne prispel k triumfu 23 zákrokmi. Ako jediný ho pokoril Alex Iafallo, ktorý v druhej tretine znižoval stav na 1:2 v presilovke. Jack Campbell kryl 34 striel, ale nezabránil piatej prehre Kings v posledných siedmich dueloch. Predators ho ohrozili 20 strelami už v prvej tretine. Nevyužili ani jednu z piatich presiloviek v zápase.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi, 2. R. Grimaldi (obaja NSH), 3. A. Iafallo (LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 22/25 (88 %)
E. Černák (TBL) 19:37 0 0 0 +3 2 1 3
T. Tatar (MTL) 20:08 0 0 0 -1 0 2 5
Ch. Jaroš (OTT) 12:01 0 1 1 -1 0 0 1
M. Marinčin (TOR) 19:07 0 0 0 +3 0 0 2
Z. Chára (BOS) 17:37 0 0 0 -2 2 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies