Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Černák dvojbodový, Pánik tiež bodoval, Chára sa bil

V dvanástich utorkových zápasoch NHL hrali aj piati Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Erik Černák si pripísal gól a asistenciu, Richard Pánik asistoval. Práve oni dvaja sa ako jediní tešili z výhier. Zdeno Chára sa opäť pobil.

TBL - VAN 9:2

Tampa zničila Vancouver, Černák skóroval i asistoval

Súboj dvoch tímov s najlepšími formami v lige sa zmenil na jednoznačnú záležitosť. Tampa Bay strelila deväť gólov, aby ukončila Vancouveru sériu siedmich výhier a víťazstvom 9:2 si svoju šnúru natiahla na osem triumfov po sebe. Jednu tretinu gólov strelil Carter Verhaeghe, po jednom pridali aj Brayden Point, Tyler Johnson, Steven Stamkos, Alex Killorn, Nikita Kučerov a Erik Černák, pre ktorého to bol tretí gól v sezóne. Pridal k nemu aj asistenciu. Point ku gólu pridal aj tri asistencie, Stamkos dve. Andrej Vasilevskij urobil 21 zákrokov a puk z brány vyberal len po góloch Eliasa Petterssona a Louia Erikssona. Jacob Markström inkasoval šesť gólov z 21 striel, Thatker Demko potom kryl 13 striel zo 16. Černák vyslal na bránu spolu len jednu strelu. Odohral 19 a pol minúty, pričom si pripísal aj dva plusové body. Prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi.

Černákov 3. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. C. Verhaeghe (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. S. Stamkos (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - OTT 6:1

Pánik bodoval pri výhre nad Senators, Ovečkin vyrovnal Selänneho

Vo Washingtone sme videli súboj dvoch tímov z hlavných miest a súboj dvoch slovenských hráčov. Lepšie sa vydaril Richardovi Pánikovi, ktorý zaznamenal asistenciu pri výhre domáceho tímu 6:1 nad Ottawou. Po dva góly pri nej strelili T.J. Oshie a Alex Ovečkin, ktorý sa so 684 gólmi v kariére dostal na 11. miesto historického poradia, o ktoré sa delí s Teemu Selännem. Radko Gudas a Lars Eller sa tiež tešili z gólov, po dve asistencie si pripísali John Carlson a Tom Wilson. K natiahnutie série výhier na tri zápasy pomohol aj Iľja Samsonov, ktorého z 27 striel prekonal len Artem Anisimov. Craig Anderson inkasoval päť gólov z 30 striel, Marcus Högberg následne jeden z 11 a Senators prehrali piaty duel po sebe. Pánik odohral v zápase 16 minút a pripísal si aj plusový bod, strelu, blok a tri bodyčeky. Obranca hostí, Christián Jaroš, odohral necelých desať minút so ziskom strely a mínusového bodu. Zápas opustil predčasne po kolízii.

Ovečkinov 684. gól v základnej časti NHL:


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. T. Oshie (WSH), 3. I. Samsonov (WSH)

NSH - BOS 2:6

Boston pokazil debut novému trénerovi Nashville, Chára sa pobil

Zdeno Chára opäť zhodil rukavice, keď sa v tretej tretine pobil s Jakovom Treninom. Okrem siedmich trestných minút zaznamenal za 18 a pol minúty v akcii aj jeden bodyček. Jeho Boston pokazil premiéru Johnovi Hynesovi na lavičke Nashville vysokou výhrou 6:2. David Pastňák, Danton Heinen, Patrice Bergeron, Chris Wagner a dvojbodový Charlie Coyle prekonali Pekku Rinneho z 35 striel. David Krejčí už trafil prázdnu bránu. Pastrňák bodoval v jedenástom dueli po sebe. Matt Grzelcyk dvakrát asistoval a Tuukka Rask prispel k ukončeniu série troch prehier 33 zákrokmi. Recept na neho našli len dvojbodový Filip Forsberg s Mikaelom Granlundom v presilovkách. Predators prehrali piaty zápas z posledných šiestich.


Hviezdy duelu: 1. P. Bergeron, 2. D. Heinen, 3. T. Rask (všetci BOS)

DET - MTL 4:3

Detroit uštedril Montrealu siedmu prehru v rade

Detroit prehrával v strede domáceho zápasu proti Montrealu 0:2, ale napokon zvíťazil 4:3 a zabránil tretej prehre v rade. Frans Nielsen strelil dva góly, Robby Fabbri a Filip Zadina po jednom. Zadina rozhodol o triumfe v 57. minúte. Jonathan Bernier k nemu pomohol s 23 zákrokmi. Prekonali ho Artturi Lehkonen v oslabení, dvojbodový Nick Suzuki v presilovke a Victor Mete. Iľja Kovaľčuk nazbieral dve asistencie v jeho druhom zápase za Canadiens, celkovo 899. v NHL. Slovenský útočník Tomáš Tatar tentoraz nebodoval. Odohral vyše 17 a štvrť minúty s bilanciou štyri strely, dve trestné minúty a jedno vyhrané vhadzovanie. Charlie Lindgren kryl 26 striel, ale ani on neodvrátil siedmu prehru Montrealu v sérii. Detroit ho zdolal aj v treťom vzájomnom súboji v sezóne.

Zadinov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. F. Zadina, 2. F. Nielsen (obaja DET), 3. N. Suzuki (MTL)

FLA - ARI 2:5

Coyotes si natiahli sériu výhier úspechom v Sunrise

Taylor Hall strelil víťazný gól v závere druhej tretiny a Arizona vyhrala štvrtý zápas po sebe, keď uspela pomerom 5:2 na ľade Floridy. Oliver Ekman-Larsson zaznamenal gól a dve asistencie, Christian Dvorak, Carl Soderberg a Lawson Crouse (prázdna brána) strelili zvyšné góly Coyotes, ktorí majú u súperov bilanciu 14-6-3. Phil Kessel pridal dve asistencie a Adin Hill zastavil 37 striel vo svojom prvom štarte v sezóne. Prekonali ho len Mike Hoffman a Noel Acciari. Chris Driedger štartoval v druhom zápase po sebe a opustil ho s 32 zákrokmi. Diváci videli v druhej tretine až päť gólov, pričom všetky padli v rozmedzí 5 minút a 19 sekúnd. Súčasťou toho boli aj dva obraty.

Hviezdy duelu: 1. O. Ekman-Larsson (ARI), 2. T. Hall (ARI), 3. N. Acciari (FLA)

NJD - NYI 3:4 PP

Lee rozhodol v predĺžení o výhre nad Devils

Anders Lee skóroval 51 sekúnd pred koncom predĺženia a Islanders sa dočkali gólov od troch z ich štyroch útokov, aby porazili New Jersey 4:3. Z gólov sa tešili aj Casey Cizikas, Jordan Eberle a Tom Kühnhackl, Thomas Greiss urobil 32 zákrokov a v predĺžení eliminoval aj šancu Samiho Vatanena pri prečíslení troch na jedného, ktoré vzniklo po tom, čo Brock Nelson prišiel o hokejku. P.K. Subban, Nico Hischier a Kyle Palmieri strelili góly Devils, ktorí sa snažili poraziť Islanders po druhýkrát za menej ako týždeň. Mackenzie Blackwood, ktorého v ostatných dňoch sužovala choroba, zastavil 37 striel. Počas prvých 51 minút a 36 sekúnd nevylúčili rozhodcovia ani jedného hráča.

Leeho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. N. Hischier (NJD), 3. K. Palmieri (NJD)

NYR - COL 5:3

Šesťorkin pretavil prvý štart v NHL na výhru

Prvý zápas v kariére Igora Šesťorkina nezačal ideálne, keď inkasoval dva góly v prvých siedmich minútach. Nakoniec však predviedol 29 zákrokov, s ktorými doviedol Rangers k výhre 5:3 nad Coloradom. Artemij Panarin zaznamenal gól a dve asistencie, k ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohli gólmi aj Brady Skjei, Chris Kreider, Mike Zibanejad a Ryan Strome. Mladého Rusa v newyorskej bráne prekonali len dvaja hráči Avalanche – dvakrát J.T. Compher a raz Nathan MacKinnon, ktorý hral vo svojom 500. zápase v NHL. Andre Burakovsky zaznamenal dve asistencie a Philipp Grubauer kryl 24 striel z 28. Panarin, ktorý má v posledných šiestich dueloch priemer 2 body na zápas, skóroval do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. R. Strome (NYR), 3. T. DeAngelo (NYR)

CAR - PHI 5:4 PP

Hamilton rozhodol o výhre Caroliny nad Philadelphiou

Carolina prehrávala o dva góly, potom o dva góly vyhrávala, ale nakoniec o svojej výhra musela rozhodnúť až v nadstavenom čase. V druhej minúte predĺženia sa to podarilo obrancovi Dougimu Hamiltonovi, ktorý zariadil výhru 5:4 nad Philadelphiou. K vylepšeniu bilancie na 3-2 počas aktuálneho sedemzápasového domáceho pobytu pomohli gólmi aj Warren Foegele, Jake Gardiner, Lucas Wallmark a Joel Edmundson. James Reimer čelil len 21 strelám, z ktorých ho prekonali Travis Konecny, Michael Raffl, Nicolas Aube-Kubel a Travis Sanheim. Brian Elliott opustil duel s 28 zákrokmi. Kým Hurricanes si ukončili sériu dvoch prehier, Flyers prehrali štvrtý zápas po sebe.

Hamiltonov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Hamilton (CAR), 2. J. Gardiner (CAR), 3. W. Foegele (CAR)

STL - SJS 3:2

Blues opäť zdolali Sharks a ukončili sériu prehier

St. Louis to na San Jose v poslednom čase vie. Zdolalo ho v piatom vzájomnom súboji v rade, tentoraz doma 3:2, čím ukončilo sériu troch prehier. Tyler Bozak, Ivan Barbašev a David Perron sa postarali o góly, pričom prví dvaja skórovali v rozmedzí 80 sekúnd v druhej tretine a vypracovali náskok 2:0. Jordan Binnington predviedol 27 zákrokov. Inkasoval len z hokejok Tima Meiera v presilovke a dvojbodového Erika Karlssona, ktorý sa presadil vo vlastnom oslabení aj s nechcenou pomocou Ryana O'Reillyho. Aaron Dell opustil duel s 24 zákrokmi. Sharks ukončili päťzápasový výjazd s bilanciou 2-2-1. Prišli aj o zraneného Logana Coutureho.


Hviezdy duelu: 1. I. Barbašev, 2. T. Bozak, 3. V. Dunn (všetci STL)

CHI - CGY 1:2

Lindholm zariadil triumf Calgary v jubilejnom zápase

Elias Lindholm oslávil míľnik 500 odohraných zápasov v základnej časti NHL dvoma gólmi. V druhej tretine nimi otočil stav z 0:1 a zariadil víťazstvo Calgary 2:1 v Chicagu, tretie pre tím v sérii. Matthew Tkachuk mu na oba góly prihral a Cam Talbot sa prezentoval 31 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Dominik Kubalík, ktorý otvoril skóre v závere prvej tretiny. Lindholm na jeho gól odpovedal už po 46 sekundách hry, ktoré rozdelila prestávka. Corey Crawford chytil 26 striel a Blackhawks prehrali druhý zápas z posledných troch. Prišli v ňom o Dylana Stromea pre zranenie. Flames vyhrali vonku sedem z ostatných ôsmich duelov.

Hviezdy duelu: 1. E. Lindholm (CGY), 2. D. Kubalík (CHI), 3. C. Talbot (CGY)

VGK - PIT 3:4

Pittsburgh ukončil domácu víťaznú sériu Vegas

Pittsburgh si vypracoval náskok 3:0, ktorý bol kľúčový na ceste za výhrou 4:3 v Las Vegas, treťou na ľade súpera v rade. Ukončil ňou súperovi štvorzápasovú domácu víťaznú sériu. Jevgeij Malkin, Patric Hörnqvist a dvojbodový Dominik Kahun v presilovke vybudovali vedenie, Brandon Tanev strelil v tretej tretine rozdielový gól a Tristan Jarry predviedol 31 zákrokov. Kris Letang dvakrát asistoval. Penguins potrebovali na štyri góly iba 16 striel na bránu Marc-Andre Fleuryho. Max Pacioretty, Paul Stastny v presilovke a Reilly Smith skóroval z hráčov Golden Knights, ktorí budú pokračoval v sedemzápasovej domácej sérii, najdlhšej v sezóne. Mike Sullivan dosiahol 200. výhru na lavičke Penguins, čo dokázal ako tretí tréner v klubovej histórii.

Hviezdy duelu: 1. M. Pacioretty, 2. P. Stastny (obaja VGK), 3. D. Kahun (PIT)

ANA - CBJ 3:4

Werenski rozhodol o predĺžení bodovej série Columbusu vonku

Zach Werenski strelil v druhom zápase po sebe dva góly, ktorými rozhodol o výhre Columbusu 4:3 v Anaheime, štvrtej v posledných piatich dueloch. V závere druhej tretiny poslal svoj tím do vedenia 3:2 v presilovke a v 59. minúte vsietil rozdielový gól do prázdnej brány. Erik Robinson a Nathan Gerbe vyrovnávali stav na 1:1: a 2:2, Pierre-Luc Dubois nazbieral tri asistencie a Elvis Merzlikinš sa zaskvel 37 zákrokmi. Prekonali ho dvojgólový Ondřej Kaše a dvojbodový Ryan Getzlaf. Ryan Miller kryl 23 striel pri štvrtej prehre Ducks v ostatných piatich dueloch. Blue Jackets bodovali v deviatom zápase vonku v sérii.

Hviezdy duelu: 1. Z. Werenski (CBJ), 2. O. Kaše (ANA), 3. S. Jones (CBJ)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 15:59 0 1 1 +1 0 1 3
T. Tatar (MTL) 17:17 0 0 0 0 2 4 0
Ch. Jaroš (OTT) 9:46 0 0 0 -1 0 1 0
Z. Chára (BOS) 18:29 0 0 0 0 7 0 1
E. Černák (TBL) 19:25 1 1 2 +2 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies