Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Tatar asistoval, Halák vyhral, Rinne strelil gól

V jedenástich štvrtkových zápasoch NHL hrali aj štyria Slováci. Bodoval iba Tomáš Tatar, kým Jaroslav Halák a Erik Černák sa tešili z výhier. Videli sme dva hetriky, dve čisté kontá aj gól brankára.

BOS - WPG 5:4

Pastrňákov hetrik pomohol Halákovi vychytať výhru

Jaroslav Halák nepodal presvedčivý výkon, keď inkasoval štyrikrát z 21 striel. David Pastrňák však zaznamenal siedmy hetrik v NHL, aby si natiahol bodovú sériu na 12 zápasov a doviedol Boston k domácej výhre 5:4 nad Winnipegom. Jake DeBrusk strelil dva góly, vrátane víťazného len 33 sekúnd po Pastrňákovom vyrovnaní stavu na 4:4 v 52. minúte. Pripísal si aj asistenciu. Andew Copp a Neal Pionk využili obe presilovky Jets, dvojbodoví Kyle Connor a Mark Scheifele tiež prekonali Haláka. Kanadský tím trikrát viedol o gól, ale napokon prišiel o trojzápasovú bodovú sériu. Výjazd ukončil s bilanciou 2-1-1. Connorov gól bol jeho 100. bodom v NHL, kým Patrik Laine si pripísal 100. asistenciu v kariére. Nikolaj Ehlers dvakrát asistoval a Laurent Brossoit kryl 31 striel. Bruins vyhrali aj druhý zápas po predošlých troch prehrách. Chýbal im kapitán Zdeno Chára, ktorý vynechal duel zo zdravotných dôvodov.


Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. J. DeBrusk (obaja BOS), 3. K. Connor (WPG)

MTL - EDM 2:4

Tatarova asistencia nezabránila ôsmej prehre Montrealu v sérii

Tomáš Tatar prihrával na otvárací gól Phillipa Danaulta, Jesperi Kotkaniemi poslal Montreal do vedenia 2:0, ale ani to mu nestačilo na výhru. Edmonton totiž štyrmi gólmi v rade otočil stav a zvíťazil 4:2. Pre Canadiens išlo už o ôsmu prehru v sérii, pričom rovnako dlhú negatívnu šnúru už ťahali v závere minulého roka. Oilers vyhrali tretí duel po sebe a bodovali v posledných piatich. Riley Sheahan, dvojbodový Ryan Nugent-Hopkins, Alex Chiasson a Josh Archibald sa postarali o ich góly, pričom ten štvrtý padol už do prázdnej brány. Leon Draisaitl dvakrát asistoval a Mike Smith predviedol 35 zákrokov. Tatar ho strelecky ohrozil raz za vyše 15 a pol minúty na ľade. Carey Price inkasoval trikrát z 25 striel. Connor McDavid asistoval a v druhej sezóne v rade dosiahol 70-bodovú hranicu v 46. zápase.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatarova 22. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid, 2. A. Chiasson (obaja EDM), 3. B. Gallagher (MTL)

TBL - ARI 4:0

Vasilevskij vynuloval Arizonu, Tampa vyhrala deviatykrát v rade

Andrej Vasilevskij zastavil všetkých 25 striel pri jeho prvom čistom konte od 16. februára 2019, ktorým doviedol Tampu Bay k domácemu triumfu 4:0 nad Arizonou. Floridský tím si natiahol víťaznú šnúru na deväť zápasov, druhú najdlhšiu v klubovej histórii. Zároveň ukončil Coyotes sériu štyroch výhier. Alex Killorn s Michailom Sergačovom rozhodli o výsledku už v prvej tretine, Nikita Kučerov strelil ďalšie dva góly v druhej časti hry. Na oba mu prihral Steven Stamkos, ktorý dosiahol métu 400 asistencií v NHL. Cedric Paquette a Pat Maroon tiež nazbierali po dve prihrávky. Slovenský obranca Erik Černák nebodoval, ale za takmer 19 a pol minúty v akcii zaznamenal plusový bod, dve strely a dva bodyčeky.

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. N. Kučerov, 3. M. Sergačov (všetci TBL)

ANA - DAL 0:3

Bishop vynuloval Anaheim, Perry a Cogliano zažili návrat

Dallas potvrdil formu v Anaheime, ktorý zdolal 3:0 vďaka gólu z každej tretiny a 33. čistému kontu v kariére Bena Bishopa, ktorý k 27 zákrokom pridal aj jednu asistenciu. Gólmi k šiestej výhre v sérii pomohli Denis Gurianov, Alex Radulov a Roope Hintz. Kým prví dvaja menovaní skórovali v presilovke, posledný poistil výhru gólom do prázdnej brány. John Gibson tak inkasoval dva góly z 26 striel. Ducks prehrali piaty zápas zo šiestich. V zápase si zahral aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý absolvoval 19 minút a 22 sekúnd. Počas nich zaznamenal plusový bod a dve strely. Zápas bol aj v znamení návratu Coreyho Perryho a Andrewa Cogliana do Anaheimu. Obaja sa dočkali dlhých ovácií.

Hviezdy duelu: 1. D. Gurianov (DAL), 2. O. Kaše (ANA), 3. E. Lindell (DAL)

CHI - NSH 2:5

Rinne pečatil výhru nad Chicagom gólom

Pekka Rinne dal krásnu bodku za víťazstvom Nashvilu 5:2 nad Chicagom. Ako prvý brankár od roku 2013 strelil gól. K prvej výhre Johna Hynesa na lavičke tímu však pomohol aj 29 zákrokmi. Okrem neho skórovali aj Viktor Arvidsson, Colin Blackwell, Matt Duchene a Nick Bonino, ktorý podobne ako fínsky brankár skóroval do prázdnej brány. Rinneho prekonali len Dominik Kubalík a Alex DeBrincat. Corey Crawford opustil duel s 25 zákrokmi. Kobalík skóroval v treťom zápase po sebe, Chicago prehralo dva z nich. „Predátor“ Kyle Turris odohral svoj 700. zápas kariéry.


Hviezdy duelu: 1. P. Rinne (NSH), 2. C. Blackwell (NSH), 3. J. Toews (CHI)

STL - BUF 5:1

Blues opäť našli doma recept na Buffalo

Robert Thomas a Tyler Bozak zaznamenali po góle a asistencii, Alexander Steen strelil dva góly a pridal asistenciu, aby pomohli St. Louis k ôsmej domácej výhre nad Buffalom v rade. K triumfu 5:1 pomohol gólom aj David Perron a 18 zákrokmi Jordan Binnington. Na neho našiel recept len Jack Eichel. Linus Ullmark predviedol 26 zákrokov. V zostave Sabres zažil debut Michael Frolík, ktorého tím získal 2. januára z Calgary.

Hviezdy duelu: 1. A. Steen (STL), 2. R. Thomas (STL), 3. T. Bozak (STL)

CGY - MIN 2:1

Gaudreau rozhodol o výhre Flames nad Wild

Johnny Gaudreau prelomil nerozhodný stav v strede druhej tretiny, aby rozhodol o výhre Calgary 2:1 nad Minnesotou. Z gólu sa tešil aj Derek Ryan, ktorý v prvej tretine otváral skóre zápasu. K predĺženiu víťaznej série na štyri zápasy však citeľne pomohol aj Cam Talbot, ktorý kryl 42 striel. Ako jediný ho prekonal Mats Zuccarello, ktorý vyrovnával na 1:1 len po 38 sekundách druhej tretine. Asistenciu si pripísal aj brankár Alex Stalock, ktorý inak urobil aj 35 zákrokov. Wild majú v posledných piatich dueloch bilanciu 1-3-1.

Hviezdy duelu: 1. C. Talbot (CGY), 2. A. Stalock (MIN), 3. J. Gaudreau (CGY)

VGK - LAK 2:5

Kopitar dosiahol míľnik pri výhre nad Vegas

Anže Kopitar sa stal druhým hráčom histórie Kings po Daveovi Taylorovi so 600. asistenciou a Alex Iafallo slovinského centra napodobnil, keď vďaka asistencii bodoval v deviatom zápase po sebe a k tímovému rekordu sa priblížil na rozdiel jediného duelu. Obaja sa mohli tešiť z aj výhry Los Angeles 5:2 nad Vegas, ku ktorej dvoma gólmi pomohol Adrian Kempe a 44 zákrokmi Jack Campbell. Kings viedli po prvej tretine 4:0, keď sa okrem Kempeho tešili z gólov aj Alec Martinez, Ben Hutton a Tyler Toffoli. Golden Knights znížili v druhom dejstve zásluhou Reillyho Smitha a Maxa Paciorettyho. Malcolm Subban kryl 18 striel. Vegas v treťom zápase po sebe inkasovali prvé tri góly zápasu a druhý zápas po sebe prehralo.

Hviezdy duelu: 1. J. Campbell (LAK), 2. R. Smith (VGK), 3. M. Pacioretty (VGK)

FLA - VAN 5:2

Acciari ďalšími dvoma gólmi prispel k výhre nad Vancouverom

Noel Acciari potvrdil životnú streleckú formu ďalšími dvoma gólmi, ktorými pomohol Floride zdolať doma Vancouver 5:2. V posledných 12 zápasoch skóroval 12-krát, celkovo v tejto sezóne 17-krát. V predošlých 180 dueloch v NHL pritom nastrieľal iba 18 gólov. Zo spoluhráčov ho doplnili na listine strelcov Mark Pysyk, Jevgenij Dadonov a Mike Hoffman. Jonathan Huberdeau dvakrát asistoval a Sergej Bobrovskij sa prezentoval 30 zákrokmi. Prekonali ho Brock Boeser a Tyler Motte. Thatcher Demko sa zaskvel 44 zákrokmi, ale Canucks prišli o trojzápasovú víťaznú sériu proti Panthers.

Hviezdy duelu: 1. N. Acciari, 2. J. Huberdeau, 3. A. Ekblad (všetci FLA)

NYR - NJD 6:3

DeAngelov hetrik a päťbodový výkon viedol k výhre v derby

Tony DeAngelo vyrovnal klubový rekord obrancu s troma gólmi a piatimi bodmi v jednom zápase, keď zaznamenal prvý hetrik v kariére a pridal dve asistencie. Viacmenej sám zariadil domáci triumf New Yorku Rangers 6:3 nad New Jersey, rivalom spoza rieky Hudson. Artemij Panarin si pripísal gól a dve asistencie, dvojbodový Chris Kreider a Jesper Fast tiež skórovali. Ryan Strome a Mika Zibanejad dvakrát asistovali, kým Igor Šesťorkin zažiaril so 46 zákrokmi. Recept na neho našli Kevin Rooney vo vlastnom oslabení, Blake Coleman a dvojbodový Damon Severson. Travis Zajac dvakrát asistoval. MacKenzie Blackwood striedal po piatom inkasovanom góle z 25 striel, Louis Domingue kryl 11 zo zvyšných 12 striel. Devils dohnali stratu 0:1 aj 1:3, ale napokon prehrali tretí zápas v rade. Rangers vyhrali štvrtý domáci duel v sérii. Kreiderov gól bol jeho 300. bodom v NHL. Ryan Lindgren nedohral zápas pre zranenie.


Hviezdy duelu: 1. T. DeAngelo, 2. A. Panarin, 3. I. Šesťorkin (všetci NYR)

SJS - CBJ 3:1

Dell a Labanc doviedli Sharks k výhre nad Columbusom

Columbus vyhral prvé dva zápasy na kalifornskej pôde, ale tretí nedokázal. Kevin Labanc zaznamenal gól a asistenciu, Aaron Dell kryl 30 a z víťazstva 3:1 nad tímom z Ohia sa tešilo San Jose, ktoré si ukončilo krátku sériu dvoch prehier po sebe. Víťazný gól vsietil Joe Thornton a do čierneho sa trafil aj Brent Burns. O jediný gól Blue Jackets, ktorí zaznamenali len druhú prehru z posledných šiestich zápasov, sa postaral Sonny Milano. Elvis Merzlikins zastavil 30 striel.

Hviezdy duelu: 1. A. Dell (SJS), 2. E. Karlsson (SJS), 3. K. Labanc (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 17/21 (81 %) - - - - - - -
T. Tatar (MTL) 15:39 0 1 1 0 0 1 0
A. Sekera (DAL) 19:22 0 0 0 +1 0 2 0
E. Černák (TBL) 19:21 0 0 0 +1 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies