Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Maple Leafs sú s Marinčinom spokojní. Predĺžili mu zmluvu o ďalší rok!

Slovenský obranca Martin Marinčin si v piatok zaistil minimálne najbližšiu budúcnosť v tíme Toronto Maple Leafs. Podpísal s ním ďalší ročný jednocestný kontrakt.

Dvadsaťsedemročný Košičan odohral v tejto sezóne 13 zápasov v NHL bez bodového zápisu. Zaznamenal však tri plusové body a osem trestných minút. V nižšej AHL absolvoval za Toronto Marlies päť stretnutí so ziskom asistencie, šiestich „plusiek“ a dvoch trestných minút.

Pre Marinčina ide o tretiu jednoročnú zmluvu v rade. Rovnako ako tá aktuálna mu zaručí plat 700 000 amerických dolárov. Do Toronta prišiel 27. júna 2015 výmenou z Edmontonu Oilers, ktorý ho draftoval v roku 2010 zo 46. miesta.

Víťaz Calderovho pohára z roku 2018 odohral v NHL už 214 duelov základnej časti za Maple Leafs a Oilers s bilanciou 30 bodov (4+26) a 104 trestných minút. V šiestich súbojoch play-off nebodoval. V decembri minulého roka často pendloval medzi prvým a záložným tímom.

Marinčin bol najproduktívnejším Slovákom na posledných majstrovstvách sveta v hokeji so siedmimi bodmi v siedmich zápasoch. S troma gólmi bol dokonca najlepším strelcom spomedzi obrancov na turnaji. Za Slovensko hral už na troch svetových šampionátoch a jednej olympiáde.

Čo si myslíte o novej Marinčinovej zmluve? Bude dostávať viac šancí v NHL?




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies