Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Čaká nás úspešný draft? Odborník tipuje dvoch Slovákov na druhé kolo

Minulý rok bol draftovaný v NHL len jediný Slovák – útočník Maxim Čajkovič v treťom kole Tampou Bay. Tohtoročný vstupný draft by mal byť zo slovenského pohľadu úspešnejší kvantitatívne a tiež aj pozične.

Larry Fisher, ktorý dlhodobo sleduje preddraftové nádeje, vydal krátko po majstrovstvách sveta do 20 rokov svoj januárový rebríček 217 talentov, pričom v ňom zavážil aj spomínaný svetový šampionát. Pomerne bohaté zastúpenie v ňom malo aj Slovensko.

Potešiteľné je, že zo sedmičky Slovákov v rebríčku, sa až dvaja nachádzajú už na pozíciách v druhom kole. Slovenskou jednotkou by bol útočník Martin Chromiak, ktorý sa nedávno pripojil ku Kingstonu z OHL. Je na 37. mieste. Na 61. pozícii figuruje obranca fínskeho TPS Samuel Kňažko.

Okrem nich by podľa Fishera mohli byť draftovaní aj útočník Matej Kašlík (3. kolo, 103. miesto), obranca Marko Stacha (3., 108.), obranca Oliver Fatul (7., 206.), útočník Roman Faith (7., 207.) a útočník Samuel Krajč (7., 208.).

A kto patrí na samotnú špičku Fisherovho rebríčka? Prvý je kanadský útočník Alexis Lafreniere, druhý švédsky útočník Lucas Raymond, tretí kanadský útočník Quinton Byfield.

Do prvej desiatky sa dostali ešte útočník Tim Stutze z nemecka, útočník Alex Holtz zo Švédsky, obranca Jamie Dysdale z Kanady, útočník Marco Rossi z Rakúska, útočník Anton Lundell z Fínska, brankár Jaroslav Askarov z Ruska a útočník Cole Perfetti z Kanady.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies