Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

New Jersey vyhodilo už aj generálneho manažéra

Jozef Struhár  
13.01.2020

Tím New Jersey Devils sa po neuspokojivej prvej polovici sezóny odhodlal v nedeľu k radikálnemu riešeniu – vyhodil generálneho manažéra Raya Shera.

Jeho povinnosti na dočasnej báze preberie Tom Fitzgerald, ktorý bol doteraz jeho asistentom. Bývalý brankár tímu, Martin Brodeur, zase bude slúžiť ako poradca pre Oddelenie hokejových operácií. Doteraz pracoval ako viceprezident obchodného rozvoja.

New Jersey vstúpilo do nedeľného zápasu proti Tampe ako posledný tím Metropolitnej divízie a tretí najhorší tím Východnej konferencie. V decembri už pritom „Diabli“ vyhodili aj trénera Johna Hynesa, ktorého nahradil Alain Nasreddine.

Shero prišiel do Newarku 4. mája 2015 po tom, čo strávil deväť sezón v pozícii generálneho manažéra Pittsburghu, ktorý pod jeho velením získal Stanleyho pohár. New Jersey však za jeho éry postúpilo do play-off len v roku 2018 a aj to vypadlo už v prvom kole po päťzápasovej sérii s Tampou.

Článok pokračuje pod reklamou

„Neberieme tieto veci ľahko. Brali sme to z dlhodobého hľadiska, ale realita je, že Shero bol už vo svojej piatej sezóne a do play-off sme sa dostali len raz. Jednoducho prišiel čas na zmenu. Nikdy na niečo také nie je ten správny čas, ale hneď ako sme sa rozhodli, sme konali. Vždy je to nepríjemné, ale nerozhodla o tom jedna špecifická vec,“ povedal spolumajiteľ tímu Josh Harris.

„Sme optimistický s našimi vyhliadkami do budúcna. Tieto veci nikdy nie sú ľahké, ale myslíme si, že to bola správna vec a aj s našimi fanúšikmi ideme ďalej. Sme skutočne zaviazaní k tomu, aby sme vyhrávali, a my sme nevyhrávali dostatočne často. Dáme všetko do toho, aby sme v New Jersey vytvorili víťaznú organizáciu.“

New Jersey skončilo na 27. alebo horšom mieste v dvoch z predošlých troch sezón, pričom dvakrát vyhralo draftovú lotériu, vďaka čomu mohlo draftovať Nica Hischiera a Jacka Hughesa. Aj vďaka ním je Harris odhodlaný vybudovať konkurencieschopné mužstvo čo najrýchlejšie.

„Máme tu skvelé mladé jadro hráčov, máme dostatok miesta pod platovým stropom a máme množstvo draftových volieb, takže to bude na nás a hlavne na Fitzgeraldovi,“ poznamenal Harris.

Fitzgerald bol prekvapený, keď sa dozvedel o vyhodení Shera, ale na druhú stranu má aj radosť, že dostane šancu po prvýkrát pracovať ako generálny manažér. Cieľom bude zbaviť sa časom nálepky „dočasný“. Jedinou cestou bude budovanie kvalitného tímu.

„Z tejto výzvy som nadšený. Je to smutné, pretože sa to týkalo môjho priateľa a mentora. Dnešok bol trochu šokom. Nikdy som si nemyslel, že sa stanem generálnym manažérom takto. Pracoval som tvrdo, mal som skvelého mentora a bol som okolo iných skvelých ľudí, ktorí boli nároční na mňa a ostatných,“ skonštatoval.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies