Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 1. tr.
DAL
0
STL
0
po 1. tr.
ARI
1
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Vynikajúci Halák ukazuje, aké dôležité je mať v NHL kvalitnú dvojku

Boston mal v pláne pred utorkovým zápasom oceniť Jaroslava Haláka za to, že sa stal 74. brankárom histórie NHL s 500 odchytanými zápasmi. Potom však došlo k zvratu – Tuukka Rask sa zranil a Bruins plány odložili, kým bude mať slovenský brankár voľno.

„Brankári sú často pred zápasom plne koncentrovaní. Chceme, aby si taký ceremoniál užili. Pre zranenie Tuukku sme boli nútení to pozmeniť,“ povedal tréner Bruce Cassidy podľa Press Herald.

V tejto sezóne veľa tímov muselo robiť zmeny v bránkovisku preto, lebo sa im zranili ich jednotky. Napríklad aj Zápas hviezd 2020 prišiel okrem Raska aj o ďalších troch brankárov – Joonasa Korpisala, Darcyho Kuempera a Marc-Andreho Fleuryho.

Aj pre pomerne časté zranenia mužov v maskách už sú preč časy, keď sa tímy spoliehali na jedného štartujúceho brankára. Teraz sa generálni manažéri snažia mať silné dvojky, aby sa lepšie vyrovnali so zraneniami a aj s rozpisom, keď ich tímy musia hrať dva zápasy za dva dni.

Článok pokračuje pod reklamou

„Niektoré tímy nemajú schopných druhých brankárov. My máme dvoch, s ktorými sa cítime komfortne. Tvoria spolu dobrú kombináciu. Jaro, ten to už predtým zvládol. Ak by sa zase zranil on, tak by sa s tým vyrovnal Tuukka,“ poznamenal Cassidy.

Panthers minulý týždeň oznámili, že Chris Driedger vynechá niekoľko týždňov pre problémy so slabinami. Nešpecifikované zranenie už vyradilo z akcie predtým aj Sergeja Bobrovského, ktorý sa akurát vrátil do akcie.

Minnesota sa musela vyrovnať s absenciou Devana Dubnyka, ktorý bol pri svojej chorej manželke. Wild mali počas jeho absencie bilanciu 9-3-3, pričom Alex Stalock, ich dvojka v tretej sezóne po sebe, pomohol k šiestim výhram.

Coyotes si mysleli, že Antti Raanta bude ich dlhodobá jednotka. Zranenia však spôsobili, že tím dal šancu Kuemperovi, ktorý ukázal, že je na post jednotky pripravený. Tím mohol vymeniť Raantu, ale záujmu odolal. Teraz sa to pri zranení Kuempera zdá ako dobré rozhodnutie, hoci aj Adin Hill sa ukázal ako solídny brankár v zálohe.

Po odchode Bobrovského sa jednotkou Columbusu stal Korpisalo, ktorý si koncom decembra zranil koleno a šancu dostal nováčik Elvis Merzlikins. Ten dovtedy nevyhral v NHL ani jeden zápas. Odvtedy má bilanciu 8-2-0 s 95,5% úspešnosťou zákrokov.

„Sú v tejto lige určité tímy, ktoré sa spoliehajú na jedného brankára. Niektoré vďaka tomu, že sa tak vyvinula situácia s platovým stropom. Nemajú ten luxus. Strop im pravdepodobne bráni v tom, aby si napravili oblasť, o ktorej si nemysleli, že to bude potrebné, a minuli peniaze na niečo iné,“ povedal Cassidy.

„Ja ako tréner však viem, že ktokoľvek z našich brankárov bude poslaný do brány, tak sa budeme cítiť dobre pri pohľade na naše šance na úspech.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Černák mal dôvod na radosť, Matthews poslednú šancu na 70. gól! + videoHlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Fantastické správy pre fanúšikov slovenskej reprezentácie o Jurajovi Slafkovskom!Canadiens si upísali útočníka so slovenskými koreňmi. Islanders obrancu Slafkovský hviezdil a zinkasoval tučný šek. Skóroval aj Tatar, o play-off je rozhodnuté Príprava na MS alebo play-off? O osude Martina Fehérváryho je rozhodnuté! Slafkovský to nakoniec dokázal: Strelil 20. gól, dosiahol 50. bod! + videoAHL: Regenda pri prehre nebodovalNemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies