Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Magazín

Pozoruhodné brankárske rekordy I. – zápasové zápisy

Brankári sú často vzájomne porovnávaní svojou bilanciu, úspešnosťou zákrokov, priemerom inkasovaných gólov či počtom vychytaných núl. Muži v maskách sa však môžu zapísať do histórie aj inak. Prinášame vám prvú časť z mini série inšpirovanej prácou Jeffa Seida o zaujímavých brankárskych rekordoch.

Najrýchlejší inkasovaný hetrik

V roku 1952 sa odohral zápas medzi Rangers a Black Hawks, na ktorý sa môže spomínať dodnes. Bolo to preto, lebo Billy Mosienko strelili tri góly len za 21 sekúnd. Jeho hetrik sa stal nezabudnuteľný aj pre vtedy dvadsaťročného mladíka v bráne newyorského tímu, Lornea Andersona, hoci ten na to zrejme zabudnúť chcel. Bol to jeho tretí a posledný zápas kariéry v NHL. V tretej tretine inkasoval päť gólov a jeho tím prehral 6:7. Len málo chýbalo, aby od Mosienka inkasoval krátko po treťom góle aj štvrtý.

Najviac zákrokov v základnej časti pri vychytaní nuly

Ben Scrivens sa 29. januára 2014 zapísal do histórie NHL, keď pri výhre Edmontonu 3:0 nad San Jose podal neočakávaný výkon – zneškodnil 59 striel, aby tak o päť zákrokov prekonal predošlý ligový rekord v počte zákrokov pri čistom konte, ktorý o dva roky skôr stanovil Mike Smith.

Najviac zákrokov v jednom zápase v základnej časti

Najviac zákrokov v jedinom zápase základnej časti predviedol v roku 1941 brankár Sam LoPresti, ktorý v bráne tímu Chicago Black Hawks čelil 83 strelám pri prehre 2:3 s Bostonom.

Článok pokračuje pod reklamou

Najviac zákrokov v jednom zápase celkovo

Celkový rekord v počte zákrokov v jednom zápase sa vytvoril počas play-off. Stalo sa tak 24. marca 1936, kedy sa hral najdlhší zápas histórie NHL. Normie Smith v bráne Detroitu kryl všetkých 92 striel predtým, ako v šiestom predĺžení Mud Bruneteau rozhodol o výhre 1:0 nad Maroons z Montrealu. Duel trval 176 minút a 30 sekúnd.

Najviac inkasovaných gólov strelených iným brankárom

V NHL strelilo jedenásť brankárov 14 gólov. Len pri jednom z nich však stál v bráne súpera brankár, teda aspoň technicky. Bol to Dan Ellis z Caroliny, ktorého 21. marca 2013 prekonal Martin Brodeur z New Jersey. Samozrejme, Brodeurovi bol gól len pripísaný. Bol totiž posledným hráčom Devils, ktorý sa dotkol puku predtým, ako pri avizovanom vylúčení a korčuľovaní Ellisa z brány k striedačke, nenašla prihrávka Jordana Staala svojho adresáta, odrazila sa od mantinelu a putovala rovno do odkrytej brány. Ellis sa snažil rýchlo vrátiť do brány, ale už to nestihol.

Najmenej gólov inkasovaných pri prehre

Nemusíte inkasovať a aj tak si môžete pripísať prehru. V roku 2011 sa to stalo Mikeovi Murphymu, ktorý neinkasoval ani jeden gól v zápase Caroliny proti Calgary, no i tak bola prehra 6:7 pripísaná na jeho konto. Za stavu 3:6 sa postavil do brány za Cama Warda, Hurricanes sa podarilo znížiť a následne Murphyho odvolali z brány. Flames strelili siedmy gól do prázdnej brány, a keďže Hurricanes ešte strelili dva góly, napokon to bol gól víťazný a prehra sa technicky pripísala Murphymu.

Najviac gólov inkasovaných v jednom zápase

V histórii treba zalistovať poriadne ďaleko, aby sme našli brankára, ktorému patrí negatívny rekord v počte inkasovaných gólov na zápas. Frank Brophy inkasoval 3. marca 1920 v bráne Buldogov z Quebecu 16 gólov od hráčov tímu Montreal Canadiens. Celkovo mal v danej sezóne priemer 7,11 inkasovaného gólu na zápas.

Najviac bodov získaných brankárom v jednom zápase

Jeff Reese odchytal v NHL 174 zápasov a nebol to veľmi dobrý brankár. Napriek tomu sa však zapísal do ligovej histórie pozitívnym spôsobom, keď nazbieral najviac bodov spomedzi všetkých brankárov v jednom zápase. Stalo sa tak vo februári 1993, keď pri výhre Calgary 13:1 nad San Jose zaznamenal tri body za tri asistencie.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies