Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Tatar sa prezentoval krásnou prihrávkou, Pánik sa tešil z výhry

Po zápase hviezd sa nám NHL v pondelok vrátila so šiestimi súťažnými zápasmi. Videli sme v nich aj troch slovenských hráčov. Do bodovania sa zapísal len Tomáš Tatar, z výhry sa zase tešil len Richard Pánik.

MTL - WSH 2:4

Tatar asistoval, ale Pánik sa tešil z výhry

V Bell Centre sme videli stretnutie dvoch Slovákov. A hoci sa Tomáš Tatar už v druhej minúte prezentoval skvelou prácou vedúcou k otváraciemu gólu Jeffa Petryho, nakoniec sa z výhry Washingtonu 4:2 nad Montrealom tešil Richard Pánik. Vyrovnanie priniesol v závere prvej tretine gól Toma Wilsona a vedenia sa Capitals chopili v druhej tretine vďaka gólov Travisa Boyda a Jakuba Vránu, ktorý si pripísal aj asistenciu a bodoval v deviatom zápase po sebe – je to tretia najdlhšia aktívne séria. Poistku do prázdnej brány pridal Nicklas Bäckström a Braden Holtby urobil 31 zákrokov, aby Washington aj bez Alexa Ovečkina v zostave vyhral štvrtý zápas po sebe a po 50 zápasoch mal už 73 bodov, čo je druhé najvyššie číslo v klubovej histórii (viac mal len v ročníku 2015/16). Canadiens sa snažili vyhrať tretí duel po sebe, ale na gól Petryho už nadviazal len Dale Weise, ktorý hral vo svojom 500. zápase. Carey Price kryl 36 z 39 striel. Tatar si okrem asistencie pripísal aj mínusový bod, dve strely a dve prehrané vhadzovania počas 18 a pol minúty v akcii. Pánik odohral 12 a pol minúty, pričom sa prezentoval dvoma strelami, jedným blokom a jedným neúspešným vhadzovaním. V zápase sa dostal s Garnetom Hathawayom do prečíslenia dvaja na brankára, ktorý skončil neúspechom.

Výborná práca Tomáša Tatara:

Hviezdy duelu: 1. J. Vrána (WSH), 2. J. Kuznecov (WSH), 3. D. Weise (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

DAL - TBL 3:2 PP

Benn rozhodol v predĺžení o výhre Stars nad Lightning

Jamie Benn strelil svoj druhý gól v zápase v tretej minúte nadstaveného času, aby svojím siedmym gólom v predĺžení v kariére rozhodol o výhre Dallasu 3:2 nad Tampou Bay. Benn spolu s Tylerom Seguinom teraz stráca dva góly z predĺženia na klubový rekord Mikea Modana. Stars si ukončili krátku dvojzápasovú sériu prehier aj vďaka gólu Denisa Gurianova a 23 zákrokom Bena Bishopa. „Je pekné vyhrať nad ktorýmkoľvek tímom. Toto je už tretí duel, čo som proti nim hral,“ znižoval Bishop dôležitosť výhry nad bývalým tímom. V zápase sme súboj slovenských obrancov nevideli, pretože Andrej Sekera bol zdravým náhradníkom. Erik Černák získal mínusový bod a prezentoval sa aj troma bodyčekmi a štyrmi blokmi, pričom odohral niečo cez 16 minút. Z jeho spoluhráčov skóroval len dvojgólový Steven Stamkos, kým Andrej Vasilevskij urobil 32 zákrokov a Nikita Kučerov zaznamenal dve asistencie. Lightning prehrali druhý zápas z posledných troch.

Bennov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. B. Bishop (DAL), 3. A. Vasilevskij (TBL)

OTT - NJD 3:4 SN

Devils si ukončili sériu prehier tesnou výhrou v Ottawe

Kyle Palmieri vynútil nadstavený čas v 57. minúte a Nikita Gusev s Jackom Hughesom uspeli v nájazdoch, aby New Jersey uspelo v Ottawe 4:3 a ukončilo si trojzápasovú sériu prehier. „Bolo vzrušujúce pomôcť takto tímu k výhre. Je to pre nás cenné víťazstvo po tom, čo sme prehrávali. Neberieme len bod, ale dva. Bolo pre nás dôležite otočiť to a získať túto výhru,“ poznamenala posledné draftová jednotka. V normálnom hracom čase skórovali aj Damon Severson a Kevin Rooney, Jesper Bratt zaznamenal dve asistencie. Mackenzie Blackwood kryl 35 striel a zneškodnil aj oba nájazdy. Prekonali ho Tyler Ennis, Vladislav Namestnikov a Chris Tierney. Poslední dvaja skórovali v rovnakom oslabení, aby Senators viedli ligu s 10 gólmi v početnej nevýhode. Marcus Hogberg vytvoril nový klubový rekord nováčika s 50 zákrokmi. Jeho tím však prehral 10. zápas z posledných 11. Za Senators už opäť hral aj Jean-Gabriel Pageau.


Hughesov nájazd spečatil výhru Devils:

Hviezdy duelu: 1. N. Gusev (NJD), 2. J. Bratt (NJD), 3. M. Hogberg (OTT)

NSH - TOR 2:5

Sandin prvým gólom v kariére rozhodol o výhre Toronta

Rasmus Sandin strelil svoj prvý gól v NHL a bol to víťazný gól pri triumfe Toronta 5:2 nad Nashvillom. Do čierneho sa trafili aj William Nylander, Zach Hyman, Jason Spezza a do prázdnej brány Auston Matthews, aby Maple Leafs strelili minimálne štyri góly v siedmich zápasoch vonku v sérii po tretíkrát v klubovej histórii. Nylander si vytvoril osobné maximum s 23 gólmi, pričom skóroval v štvrtom zápase po sebe. Matthews je zase prvým hráčom Toronta od ročníka 1993/94 (Dave Andreychuk, Wendel Clark), ktorý v prvých 50 dueloch sezóny strelil minimálne 35 gólov. Frederik Andersen čelil 36 strelám, z ktorých ho prekonali Mikael Granlund a Viktor Arvidsson. Pekka Rinne inkasoval štyri góly z 30 striel a Predators prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Martin Marinčin po návrate Jakea Muzzina nehral. Do akcie sa vrátil aj Trevor Moore. Duel však nedohral Kasperi Kapanen, ktorý si v prvej tretine poranil ruku.


Nylander otvoril skóre z úniku:

Hviezdy duelu: 1. Z. Hyman (TOR), 2. F. Andersen (TOR), 3. R. Sandin (TOR)

VAN - STL 3:1

Miller a Demko doviedli Canucks k výhre nad Blues

J.T. Miller strelil dva góly v druhej tretine, aby sám zvrátil stav a rozhodol o výhre Vancouveru 3:1 nad St. Louis. Thatcher Demko pomohol k natiahnutiu víťaznej série na tri zápasy 36 zákrokmi a poistku do prázdnej brány pridal Bo Horvat. Jake Virtanen a Christopher Tanev zaznamenali po dve asistencie pri piatej výhre Canucks z posledných šiestich duelov. „Kosatky“ vyhrali pritom už deviaty domáci zápas po sebe, čím si vyrovnali druhú najdlhšiu sériu v klubovej histórii z ročníka 1992/93. Skóre stretnutia otvoril Zach Sanford, ale Blues neodvrátili tretiu prehru po sebe. Jake Allen inkasoval dva góly z 25 striel. Do zostavy hostí sa vrátil Colton Parayko.

Hviezdy duelu: 1. T. Demko (VAN), 2. J. Miller (VAN), 3. A. Pietrangelo (STL)

SJS - ANA 4:2

Marleau dosiahol 1100. bod v drese Sharks pri výhre nad Ducks

San Jose začalo svoj záverečný boj o predratie sa do play-off zápasom proti rivalovi z Anaheimu, ktorý vyhral pred prestávkou dva zápasy po sebe. Sharks si v prvej tretine vytvorili dôležité dvojgólové vedenie, ktoré sa im darilo udržiavať a nakoniec sa tešili z triumfu 4:2, ktorým si ukončili trojzápasovú sériu prehier. Po dva góly strelili Stefan Noesen a Patrick Marleau, ktorý ako štvrtý hráč histórie NHL strelil minimálne 10 gólov v 22 sezónach po sebe – viackrát (24) to dokázal len Gordie Howe. So 109. víťazným gólom kariére vyrovnal zápisy Alexa Ovečkina a Brendana Shanahana na šiestom mieste historického poradia. Marleau zároveň dosiahol svoj 1100. bod v drese kalifornského tímu. Svoj 600. bod v kariére dosiahol vďaka asistencii Erik Karlsson. Ten sa stal 11. obrancom ligovej histórie, ktorému sa to podarilo v 730 a menej dueloch. Aaron Dell čelil 27 strelám, z ktorých ho prekonali Ondřej Kaše a navrátilec Nick Ritchie. John Gibson opustil duel s 27 zákrokmi. Ducks sa vrátil do zostavy aj Troy Terry, no z osobných dôvodov chýbal Jakob Silfverberg.

Druhý a víťazný gól Marleaua v zápase:

Hviezdy duelu: 1. P. Marleau (SJS), 2. S. Noesen (SJS), 3. D. Gambrell (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 18:32 0 1 1 -1 0 2 0
R. Pánik (WSH) 12:35 0 0 0 0 0 2 0
E. Černák (TBL) 16:11 0 0 0 -1 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies