Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Černák rozhodol zápas proti tímu, ktorý ho nechcel. Pánik dvojgólový

V stredu sa v NHL odohralo šesť zápasov a v troch malo zastúpenie aj Slovensko. Kým Andrej Sekera nebodoval ani nevyhral, Richard Pánik strelil dva góly pri prehre a Erik Černák rozhodol o výhre.

LAK - TBL 2:4

Černák rozhodol o výhre Tampy, ktorá opäť zdolala Kings

Slovenský obranca Erik Černák strelil svoj štvrtý gól v sezóne proti tímu, ktorý ho draftoval a potom vymenil. Gólom pritom rozhodol o víťazstve Tampy Bay 4:2 nad Los Angeles, ktoré premárnilo vedenie 2:0. Domáci viedli po góloch Tylera Toffoliho a Alexa Iafalla. Na ne ešte v druhej tretine odpovedali Tyler Johnson a Steven Stamkos. Druhý menovaný potom ešte po góle košického rodáka pridal poistku do prázdnej brány. Zaznamenal aj asistenciu. Dve si pripísali Nikita Kučerov a Brayden point, kým Andrej Vasilevskij kryl 32 striel. Lightning vyhrali ôsmy vzájomný zápas v sérii a po tretíkrát po sebe zareagovali na prehru výhrou. Jonathan Quick kryl 20 striel a Kings, ktorí hrali bez Drewa Doughtyho, prehrali piatykrát po sebe. Černák odohral 20 a pol minúty, pričom okrem gólu zaznamenal aj tri plusové body, jednu strelu a jeden blok. Po zápase bol vyhlásený za druhú hviezdu.

Černákov 4. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. E. Černák (TBL), 3. A. Martinez (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

WSH - NSH 4:5

Pánik dvojgólový pri ďalšej prehre Washingtonu s Nashvillom

Slovenský útočník Richard Pánik prvýkrát v sezóne dosiahol v jednom zápase dva góly, aby sa stal treťou hviezdou zápasu. Jeho góly však víťazstvo nepriniesli – Washington prišiel o štvorzápasovú víťaznú sériu, keď už v ôsmom vzájomnom zápase po sebe podľahol Nashvillu, tentoraz pomerom 4:5. Okrem gólov Pánika, ktorému bol druhý gól len pripísaný po vlastenci Nicka Bonina, prišli na zmar aj presné zásahy Toma Wilsona a Alexa Ovečkina, ktorý sa so 693 gólmi v kariére osamostatnil na deviatom mieste historického poradia pred Steveom Yzermanom a stal sa štvrtým hráčom histórie s 35 gólmi v minimálne 12 sezónach. Braden Holtby čelil 24 strelám, z ktorých ho prekonali Jarred Tinordi, Mikael Granlund, Rocco Grimaldi, Ryan Johansen a Yannick Weber. Juuse Saros pomohol k výhre 29 zákrokmi. Pánik odohral 10 a pol minúty a pripísal si aj dve trestné minúty za hrubosť, dve strely a tri bodyčeky.


Pánikov 6. a 7. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. R. Johansen (NSH), 2. Y. Weber (NSH), 3. R. Pánik (WSH)

DAL - TOR 3:5

Spezza sa vrátil do Dallasu, Toronto vyhralo

Jason Spezza sa vrátil do Dallasu a hoci nebodoval, duel opúšťal spokojný – Toronto porazilo Dallas 5:3, aby vyhralo druhý zápas po sebe. K siedmej výhre z posledných ôsmich zápasoch u súperov viedli päť gólov od piatich rôznych strelcov, dve pekné prihrávky Mitcha Marnera a 31 zákrokov Frederika Andersena. O góly sa postarali Auston Matthews, Zach Hyman, Tyson Barrie, William Nylander a Andreas Johnsson, ktorý dal bodku za zápasom strelou do prázdnej brány. Denis Gurianov a dvakrát Alexander Radulov sa postarali o góly Stars, ktorí prehrali tretí zápas z ostatných štyroch a štvrtý z ostatných šiestich. Ben Bishop kryl 29 striel. Do zostavy Dallasu sa vrátil slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral necelých 16 minút. Prezentoval sa jednou strelou, jedným bodyčekom a dvoma blokmi. Stars v zápase chýbal Roope Hintz pre zranenie hornej časti tela a nehral ani obranca Stephen Johns.

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. A. Matthews (TOR), 3. A. Radulov (DAL)

ANA - ARI 4:2

Anaheim predĺžil sériu prehier Arizony

Trápenie Arizony pokračuje aj po desaťdňovej prestávke. Adam Henrique strelil dva góly a John Gibson urobil 25 zákrokov, aby Anaheim porazil na domácom ľade „Kojotov“ 4:2 a natiahol im sériu prehier na tri zápasy. Naopak, Ducks vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a to aj vďaka gólom Hampusa Lindholma a Cartera Rowneyho. Derek Grant si pripísal dve asistencie. Vinnie Hinostroza a Lawson Crouse sa postarali o góly Coyotes, ktorí prehrali šiesty zápas z posledných siedmich. Antti Raanta inkasoval štyri góly z 32 striel. Anaheim si pred zápasom uctil tragicky zosnulého basketbalistu Kobeho Bryanta a v tomto smere nastala aj jedna zaujímavá situácia – Rowney s 24-kou na chrbte skóroval z 24. strely tímu na bránu v 24. domácom zápase sezóny. 24 je číslo, ktoré Bryant nosil na drese.

Gibson okradol Stepana o gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Henrique (ANA), 2. H. Lindholm (ANA), 3. J. Gibson (ANA)

EDM - CGY 3:4 SN

Bitku o Albertu opäť vyhrali Flames, Kassian a Tkachuk sa pobili

Calgary malo navrch v Bitke o Albertu aj v treťom vzájomnom zápase v tejto sezóne, ale tentoraz potreboval na zdolanie Edmontonu nájazdy. V nich o triumfe 4:3 rozhodol už v úvodnej sérii Sean Monahan. Flames v zápase trikrát viedli po góloch Eliasa Lindholma a dvojgólového Andrewa Mangiapaneho. Kailer Yamamoto, Alex Chiasson a Matt Benning dokázali stav zakaždým vyrovnať. Z brankárom mal viac práce víťazný David Rittich, ktorý kryl 31 striel. Mike Smith proti svojmu bývalému tímu predviedol 25 zákrokov. Zápas nakoniec priniesol aj ďalšiu bitku medzi Zackom Kassianom a Matthewom Tkachukom. Druhý menovaný opäť ťahal za kratší koniec, hoci na konci šarvátky skončili na ľade obaja.


Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. A. Mangiapane (CGY), 3. M. Benning (EDM)

SJS - VAN 2:5

Vancouver si v San Jose predĺžil sériu výhier

Vancouver si natiahol svoju víťaznú sériu na štyri zápasy, keď uspel na ľade San Jose 5:2 napriek tomu, že domáci dvakrát viedli. Na góly Tomáša Hertla a Brenta Burnsa odpovedali Quinn Hughes a Tyler Myers. Víťazný gól strelil počas presilovky Jake Virtanen, po ktorom len o 59 sekúnd neskôr zveľadil vedenie Canucks Brandon Sutter. Poistku do prázdnej brány ešte pridal Tanner Pearson. Jakob Markström predviedol 38 zákrokov, Martin Jones ich urobil 20. Sharks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Efektný zákrok Markströma:

Hviezdy duelu: 1. J. Markstrom (VAN), 2. Q. Hughes (VAN), 3. J. Miller (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 10:32 2 0 2 0 2 2 3
A. Sekera (DAL) 15:42 0 0 0 0 0 1 1
E. Černák (TBL) 20:27 1 0 1 +3 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomBedard čakal lepšiu sezónu. Pred ďalšou má jasný cieľZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies