Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Sumáre

Slováci vyhrali, Černák opäť skóroval. Ovečkin zažil veľký večer

Z troch Slovákov, ktorí sa ukázali v piatok v akcii, sa presadil len Erik Černák. Všetci sa však tešili z výhier. K jednej z nich prispel dvoma gólmi Alex Ovečkin, ktorý sa opäť posunul v historickom poradí strelcov.

ANA - TBL 3:4

Černák opäť pomohol k výhre gólom, Vasilevskij vychytal 150. výhru

Slovenský obranca Erik Černák skóroval v druhom zápase po sebe, aby opäť pomohol svojmu tímu k výhre na ľade kalifornského súpera. Tentoraz pomohol Tampe zdolať Anaheim 4:3. O tretej výhre z posledných štyroch zápasov rozhodol Nikita Kučerov v strede tretej tretiny. Z gólov mali radosť aj Ondřej Palát a Anthony Cirelli. Kučerov a Cirelli pridali aj po asistencii, Andrej Vasilevskij kryl 23 striel a dosiahol svoje 150. víťazstvo v kariére – ako štvrtý brankár v histórii NHL ho dosiahol pred 250. duelom. Napodobnil Kena Drydena (241), Andyho Mooga (245) a Bradena Holtbyho (246). Lightning vyhrali dva zápasy po sebe po prvýkrát od 12. januára. Černák odohral 18 a štvrť minúty, ďalšie dve strávil na trestnej lavici za hákovanie. Pripísal si aj plusový bod, dva bloky, tri bodyčeky a tri strely. John Gibson urobil 18 zákrokov a Ducks sa podarilo dvakrát vyrovnať zápas zásluhou dvojbodových Rickarda Rakella a Michaela Del Zotta. Troy Terry v záverečnej minúte upravil skóre na jeho konečnú podobu.

Černákov 5. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. A. Cirelli (TBL), 2. M. Del Zotto (ANA) 3. B. Point (TBL)

Článok pokračuje pod reklamou

OTT - WSH 3:5

Ovečkin a Samsonov zažili veľký večer pri výhre nad Senators

Súboj tímov z hlavných miest vyhral už po ôsmy raz v sérii ten americký. Pri výhre Washingtonu 5:3 nad Ottawou strelil dva góly Alex Ovečkin, ktorý sa so 695. presnými zásahmi zaradil už na ôsme miesto historického poradia pred Marka Messiera. K piatej výhre z posledných šiestich duelov pomohli gólmi aj T.J. Oshie, Jevgenij Kuznecov a Carl Hagelin. Jakub Vrána a John Carlson zaznamenali po dve asistencie. Richard Pánik, ktorý odohral desať minút, nebodoval. Prezentoval sa jednou strelou a troma bodyčekmi. Iľja Samsonov urobil 25 zákrokom a stal sa tretím nováčikom v histórii NHL, ktorý vyhral minimálne 11 zápasov po sebe, po Rossovi Brooksovi (14) a Georgeovi Hainsworthovi (11). Taktiež ako štvrtý po Andrewovi Hammondovi, Brentovi Johnsonovi a Kenovi Drydenovi dosiahol v prvých 20 dueloch svoju 16. výhru. V piatok na neho recept našli Chris Tierney, dvojbodový Thomas Chabot a Artem Anisimov. Marcus Högberg inkasoval štyri góly z 36 striel – druhý Ovekinov gól padol do prázdnej brány. Capitals s 20. výhrou u súpera v 27. zápase vyrovnali rekord NHL, ktorý stanovili sami v ročníku 2015/16.


Hviezdy duelu: 1. A. Ovečkin (WSH), 2. J. Vrána (WSH), 3. T. Chabot (OTT)

WPG - BOS 1:2

Raskov vydarený návrat: Bruins zdolali Jets

Tuukka Rask sa vrátil z otrasu mozgu vo veľkom štýle – predviedol až 37 zákrokov, aby doviedol Boston k výhre 2:1 nad Winnipegom, ktorý prehral už piaty zápas po sebe. Jets mali dobrý vstup do zápasu, keď už po šiestich minútach hry otvoril skóre Patrik Laine. Rask však potom už nekapituloval a jeho spoluhráči využili dve presilovky. Ešte v prvej tretine stav vyrovnal Patrice Bergeron a rozhodnutie priniesol v úvode tretej tretiny Jake DeBrusk. Pri oboch góloch asistoval David Pastrňák. Bruins, ktorí na bránu Laurenta Brossoita vyslali 25 striel, vyhrali tretí zápas z posledných štyroch a bol pri tom aj Zdeno Chára, ktorý odohral 22 minút so ziskom mínusového bodu. Predviedol aj tri bodyčeky a jeden blok. Domáci Mark Scheifele odohral svoj 500. duel v kariére. Jets nevyužili v druhej tretine, ktorá priniesla aj tri bitky, päť presiloviek. Duel nedohral Mathieu Perreault.


Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. P. Laine (WPG), 3. P. Bergeron (BOS)

NYR - DET 4:2

Panarin dosiahol 70. bod pri výhre nad Red Wings

Artemij Panarin pri návrate do akcie strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby víťazstvom 4:2 nad Detroitom pomohol Rangers ukončiť krátku sériu dvoch prehier a dosiahol na métu 70 bodov v jednej sezóne len v 48 zápasoch ako štvrtý hráč v klubovej histórii. Rýchlejšie to dokázali len Jean Ratalle (39), Jaromír Jágr (47) a Rod Gilbert (47). Mika Zibanejad zaknihoval gól a dve asistencie a zvyšné góly strelili Pavel Bučnevič a Chris Kreider. Igor Šesťorkin kryl 23 striel a prvýkrát inkasoval až v 46. minúte, keď sa písal stav 4:0. Prekonali ho dvojbodový Robby Fabbri a Valtteri Filppula. Jimmy Howard neodvrátil siedmu prehru v sérii ani 35 zákrokmi. Oba tímy sa spolu stretnú aj v sobotu.

Panarinov pekný gól:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. A. Panarin (NYR), 3. C. Kreider (NYR)

PIT - PHI 4:3 PP

Crosby rozhodol v predĺžení o výhre nad Flyers

Sidney Crosby zaznamenal dve asistencie a potom strelil gól v úvodnej minúte predĺženia, aby rozhodol o víťazstve Pittsburghu 4:3 nad Philadelphiou. Bol to už jeho 16. gól v predĺžení, s ktorým sa v historickom poradí ligy radí na tretie miesto za Alexa Ovečkina (23) a Jaromíra Jágra (19). Bilanciu 1+2 zaznamenal aj Jevgenij Malkin, strelecky sa presadili aj Bryan Rust a dvojbodový Kris Letang. K siedmej výhre z posledných deviatich duelov pomohol aj Tristan Jarry, ktorý urobil 27 zákrokov. Prekonali ho Jakub Voráček, Tyler Pitlick a Scott Laughton. Brian Elliott urobil 16 zákrokov. „Myslím si, že sme v tretej tretine mali asi 10 streleckých šancí. Mali sme byť schopní ukončiť duel v normálnom hracom čase. Neboli sme. Jedna chyba v predĺžení a už sme sa znovu puku nedotkli,“ poznamenal tréner Flyers Alain Vigneault. Dvaja pennsylvánski rivali mali pred piatkovým derby bilanciu v tohtosezónnych vzájomných dueloch vyrovnanú 1-1. Do zostavy Penguins sa vrátil Justin Schultz.

Crosbyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. E. Malkin (PIT), 3. J. Voráček (PHI)

CAR - VGK 3:4

Tuch prelomil nerozhodný stav pri výhre nad Hurricanes

Alex Tuch na poslednú chvíľu využil presilovku v 58. minúte, aby rozhodol o víťazstve Vegas 4:3 nad Carolinou v zápase, v ktorom víťazný tím stratil v druhej polovici tretej tretiny vedenie 3:1. „Bol to kľúčový okamih za stavu 3:3, keď boli oni na koni. Páčilo sa mi, ako sme na to zareagovali. Hrali sme agresívne, začali sme útočiť, vynútili si presilovku a využili ju. Bol to veľký gól a veľké víťazstvo,“ poznamenal tréner Vegas Peter DeBoer. Paul Stastny, Jonathan Marchessault a Nate Schmidt tiež skórovali, Malcolm Subban kryl 22 striel. Recept na neho našli Teuvo Teräväinen, Brock McGinn a Sebastian Aho. Petr Mrázek predviedol 33 zákrokov. Hurricanes sú prvým tímom histórie NHL, ktorého 13 rôznych hráčov nevynechalo ani jeden z prvých 50 duelov sezóny.

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (VGK), 2. T. Teravainen (CAR), 3. P. Stastny (VGK)

EDM - STL 4:2

Draisaitl, Koskinen doviedli Oilers k triumfu nad Blues

Edmonton prišiel o dvojgólový náskok, ale Leon Draisaitl strelil svoj druhý gól v zápase v úvode tretej tretiny, aby nakoniec kanadský tím porazil St. Louis 4:2 a pripísal si siedmu výhru z posledných desiatich zápasov. V deviatich z nich bodoval. V posledných desiatich dueloch bodoval zakaždým nemecký útočník, ktorý ťahá takú dlhú bodovú sériu po druhý raz v sezóne. Tým napodobnil Patricka Kanea a Davida Pastrňáka. Z gólov mali radosť aj Caleb Jones a Josh Archibald, ktorý pečatil triumf gólom do prázdnej brány. Ryan Nugent-Hopkins asistoval u oboch góloch Draisaitla a Mikko Koskinen kryl 30 striel. Jeho náprotivok, Jake Allen, urobil o jeden zákrok viac. David Perron a Robert Thomas strelili góly Blues, ktoré prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. S Oilers pritom vyhrali predošlé štyri vzájomné zápasy po sebe.  

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. A. Larsson, Edm , 3. R. Nugent-Hopkins (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 21:59 0 0 0 -1 0 0 3
R. Pánik (WSH) 09:59 0 0 0 0 0 1 3
E. Černák (TBL) 18:12 1 0 1 +1 2 3 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies