Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Predbehol štyroch členov Siene slávy. Ovečkin hviezdou mesiaca

Národná hokejová liga (NHL) v prvý februárový deň vyhlásila mená troch najlepších hráčov úvodného mesiaca tohto kalendárneho roka. Stali sa nimi útočníci Alex Ovečkin s Leonom Draisaitlom a brankár Andrej Vasilevskij.

1. HVIEZDA – ALEX OVEČKIN (WASHINGTON CAPITALS)

Ovečkin nastrieľal v januári 13 gólov a pridal dve asistencie, aby predbehol štyroch členov Siene slávy a stal sa ôsmym najlepším strelcom histórie so 695 gólmi. Prvýkrát v kariére zaznamenal tri viacgólové výkony po sebe aj 11 gólov v rozmedzí piatich zápasov. Ako tretí hráč v ligovej histórii dokázal trikrát v kariére streliť hetriky v po sebe idúcich dueloch. Aj vďaka piatim viacgólovým zápasom dokázal piatykrát v kariére vsietiť 13 gólov v jednom mesiaci. Naposledy to bolo ešte v apríli 2013. S 37 gólmi je na delenom prvom mieste medzi strelcami tejto sezóny. Môže sa stať len druhým hráčom NHL po Gretzkym s jedenástimi 40-gólovými ročníkmi.

2. HVIEZDA – LEON DRAISAITL (EDMONTON OILERS)

Článok pokračuje pod reklamou

Draisaitl nazbieral 17 bodov (6+11) v deviatich zápasoch mesiaca (priemer 1,89), aby o dva predbehol spoluhráča Connora McDavida a viedol pred ním celú NHL so 79 bodmi (29+50) v 51 dueloch sezóny. Bodoval zatiaľ v každom januárovom zápase, keďže od začiatku roka ťahá 10-zápasovú bodovú sériu, jeho druhú najdlhšiu v ročníku. Stal sa tak prvým hráčom v klubovej histórii za posledných 31 rokov s dvoma aspoň 10-zápasovými bodovými šnúrami. Jeho 24 viacbodových zápisov v sezóne, vrátane siedmich januárových, je najviac v lige. Môže vyhrať kanadské bodovanie v NHL ako prvý Nemec v histórii.

3. HVIEZDA – ANDREJ VASILEVSKIJ (TAMPA BAY LIGHTNING)

Vasilevskij zaznamenal bilanciu 9-0-1, pričom viedol všetkých brankárov v počte výhier, s úspešnosťou zákrokov 94,8 % a priemerom 1,58 inkasovaného gólu na zápas. V siedmich z desiatich duelov neinkasoval viac ako dvakrát. V dňoch 9. a 11. januára vychytal čisté kontá v po sebe idúcich zápasoch, čo dokázal štvrtýkrát v kariére. Ako ôsmy brankár v ligovej histórii neprehral za celý mesiac ani raz v riadnom hracom čase pri najmenej 10 odchytaných dueloch aspoň dvakrát v kariére (tiež vo februári 2019, 9-0-2). S 26 výhrami v tejto sezóne je lídrom NHL. Jeho aktuálna 15-zápasová bodová séria trvajúca od 17. decembra (13-0-2) je druhou najdlhšou v klubovej histórii. Rekordérom Tampy je Nikolaj Chabibulin so 16-zápasovou z roku 2003.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies