Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Fehérváry získal prvý bod v NHL, Černák bol najaktívnejším strelcom duelu

V dvanástich sobotných zápasoch NHL hrali aj piati Slováci. Bodoval z nich iba Martin Fehérváry, pre ktorého to bol premiérový bod v súťaži. Zdena Cháru vyhlásili za prvú hviezdu duelu, pred ktorým ho ocenili za veľký míľnik. Erik Černák bol najaktívnejším strelcom duelu.

WSH - PHI 2:7

Fehérváry získal prvý bod v kariére pri vysokej prehre Capitals

Slovenský obranca Martin Fehérváry zaznamenal prvý bod v jeho piatom zápase v NHL, keď asistoval pri góle Jevgenija Kuznecova na konečných 2:7. Washingtonu nevyšiel domáci zápas proti Philadelphii, v ktorom mohol Ovečkin dosiahnuť métu 700 gólov v kariére. Po prvej tretine bol pritom stav 1:1, keď T.J. Oshie v presilovke odpovedal na prvý z dvoch gólov Seana Couturiera, ktorý pridal aj asistenciu. Claude Grioux dvakrát asistoval a potom využil presilovku, aby pokoril hranicu 800 bodov v NHL. Nicolas Aube-Kubel a Travis Konecny si pripísali po góle a asistencii, Michael Raffl a James van Riemsdyk tiež prekonali Bradena Holtbyho z 25 striel. Jakub Voráček dvakrát asistoval a Brian Elliott predviedol 25 zákrokov. Holtbyho na posledných 12 minút vystriedal Iľja Samsonov, ktorý čelil jedinej strele. Fehérváry odohral 18 a štvrť minúty aj s „mínuskou“, strelou a troma bodyčekmi. Jeho krajan a spoluhráč Richard Pánik absolvoval 13 a pol minúty s bilanciou „mínuska“, strela, dva bodyčeky a dva menšie tresty za hákovanie krátko po sebe. Capitals prehrali tretí duel z posledných piatich a aj tretí proti Flyers v sezóne (0-2-1). Carl Hagelin prišiel o sedemzápasovú bodovú sériu. Matt Niskanen zažil pri jeho prvom návrate do Washingtonu vrúcne privítanie.

Girouxov 800. bod v NHL:

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier, 2. C. Giroux, 3. B. Elliott (všetci PHI)

Článok pokračuje pod reklamou

BOS - ARI 4:2

Boston opäť zdolal Arizonu, Chára prvou hviezdou duelu

Zdena Cháru ocenili pred zápasom za jeho 1500. zápas v NHL a 1000. zápas v drese Bostonu. Po zápase, v ktorom jeho tím porazil Arizonu 4:2, ho vyhlásili za prvú hviezdu. Odohral v ňom takmer 24 minút so ziskom plusového bodu, dvoch striel a jedného bloku. Okrem toho však nechtiac prihral na gól Philovi Kesselovi. Patrice Bergeron pomohol k šiestej výhre po sebe gólom a dvoma asistenciami, Charlie Coyle skóroval dvakrát, raz do prázdnej brány. Z gólu sa tešil aj Jake DeBrusk, kým Tuukka Rask predviedol 29 zákrokov a bodoval v každom z prvých 18 domácich zápasov sezóny – v celej histórii NHL mali podobné séria len Bill Durnan (25 zápasov) a Tony Esposito (20). Raska prekonali Kessel a Jakob Chychrun. Kessel odohral svoj 831. zápas bez prerušenia, čím sa osamostatnil na šiestom mieste v dĺžke „železných sérií“ pred Andrewom Coglianom. Adin Hill urobil tiež 29 zákrokov, ale Arizona prehrala siedmy zápas z ôsmich. Nad Bruins neuspela od októbra 2010, čo predstavuje už 16 zápasov po sebe.


Hviezdy duelu: 1. Z. Chára (BOS), 2. C. Coyle (BOS), 3. T. Rask (BOS)

MTL - TOR 2:1 PP

Kovaľčuk rozhodol o výhre, Tatar nebodoval

Iľja Kovaľčuk strelil svoj 17. gól v predĺžení v kariére, aby rozhodol o výhre Montrealu 2:1 nad Torontom. V histórii NHL viac gólov v nadstavenom čase strelili len Alex Ovečkin (23) a Jaromír Jágr (19). K tretej výhre Canadiens v sérii pomohol gólom aj Marco Scandella, ktorý v 58. minúte vyrovnal stav na 1:1. Carey Price kryl 22 striel a prekonal ho len John Tavares v úvode tretej tretiny, z jedinej strely Maple Leafs v danej dvadsaťminútovke (Canadiens v nej prestrieľali Leafs 16:1). Kapitán Maple Leafs pritom hral vo svojom 800. zápase v NHL. Jack Campbell odchytal druhý zápas za dva dni a kryl 28 striel. Pri deviatej výhre z posledných 12 zápasoch „Habs“ bol aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý prišiel o šesťzápasovú bodovú sériu. Počas 19 minút a 21 sekúnd si pripísal tri strely a jeden bodyček. Martin Marinčin nehral. Do zostavy Montrealu sa vrátil Jonathan Drouin.

Kovaľčukov 17. gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. M. Scandella (MTL), 3. J. Campbell (TOR)

TBL - NYI 3:1

Tampa zdolala Islanders, Černák najaktívnejším strelcom

Brayden Point, Carter Verhaeghe a Steven Stamkos skórovali a Tampa Bay si predĺžila víťaznú sériu na šesť zápasov, keď zdolala Islanders 3:1. Point pridal aj asistenciu a dve si pripísal Nikita Kučerov, ktorý sa stal piatym hráčov za ostatných 30 rokov s piatimi 10-zápasovými bodovými sériami v rozmedzí troch sezón. Viac ich mal len Wayne Gretzky – šesť. V desiatom zápase po sebe bodoval aj Stamkos. Lightning vyhrali doma deviaty zápas po sebe a v jedenástom po sebe bodovali aj vďaka 17 zákrokom Andreja Vasilevského, ktorého pokoril len Derick Brassard. Semion Varlamov urobil o desať zákrokov viac a inkasoval dva góly – Stamkos uzatváral skóre gólom do prázdnej brány. Slovenský obranca Erik Černák odohral v zápase 22 minút, pričom viedol tím i celý zápas so šiestimi strelami. Urobil aj dva bodyčeky a dva bloky.

Hviezdy duelu: 1. B. Point (TBL), 2. A. Vasilevskij (TBL), 3. A. Cirelli (TBL)

WPG - OTT 5:2

Laine a Connor zažiarili pri výhre Jets nad Senators

Patrik Laine strelil tri presilovkové góly, aby doviedol Winnipeg k výhre 5:2 nad Ottawou, ktorá prehrala už piaty zápas po sebe. Posledný gól bol jeho 50. presilovkový v kariére. Len dvaja hráči ich strelili viac od jeho debutu v NHL – Alex Ovečkin a David Pastrňák. Z gólov sa tešili aj Neal Pionk a Kyle Connor, ktorí zaznamenali aj dve, resp. tri asistencie. K tretej výhre z posledných štyroch duelov pomohol aj Laurent Brossoit, ktorý zastavil 25 striel. O góly Senators sa postarali Jean-Gabriel Pageau a Mikkel Boedker. Craig Anderson inkasoval štyri góly z 22 striel, Marcus Högberg jeden z 12.


Hviezdy duelu: 1. P. Laine (WPG), 2. K. Connor (WPG), 3. N. Pionk (WPG)

EDM - NSH 3:2

Draisaitl zvrátil zápas proti Nashvillu

Edmonton bol na cesta za treťou prehrou v sérii, keď na konci druhej tretiny prehrával o dva góly. Alex Chiasson však deväť sekúnd pred druhou prestávkou vykresal iskierku nádeje, ktorú naplno rozdúchal v tretej tretine Leon Draisaitl – po prihrávkach Ryana Nugent-Hopkinsa strelil dva góly, aby rozhodol o výhre 3:2 nad Nashvillom. Nemec strelil 30. a 31. gól sezóny, aby napodobnil Connora McDavida a Oilers mali po prvýkrát od ročníka 1986/87 (Wayne Gretzky a Jari Kurri) dvoch tridsaťbodových strelcov. Dve asistencie si pripísal aj Oscar Klefbom, Mike Smith urobil 27 zákrokov. Prekonali ho Craig Smith a Nick Bonino. Juuse Saros kryl 33 striel. Predators prehrali druhýkrát z ostatných šiestich duelov.

Draisaitlov 30. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. M. Smith (EDM), 3. C. McDavid (EDM)

FLA - PIT 2:3

Crosby rozhodol o výhre nad Floridou

Sidney Crosby strelil víťazný gól v úvode druhej tretiny, Kris Letang zaznamenal gól a asistenciu a Pittsburgh zdolal Floridu 3:2, aby vyhral tretí zápas z posledných štyroch. Do čierneho sa trafil aj Teddy Blueger, kým Tristan Jarry zneškodnil 33 striel. O góly Panthers, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postarali dvojbodový Mike Hoffman a Brett Connolly. Aleksander Barkov sa vrátil do hry, ale nebodoval. Sergej Bobrovskij opustil duel s 19 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. S. Crosby (PIT), 2. K. Letang (PIT), 3. M. Hoffman (FLA)

STL - DAL 2:3 PP

Dallas otočil zápas v St. Louis, rozhodol Hintz

Roope Hintz najskôr v druhej tretine vyrovnal stav na 2:2 a v tretej minúte predĺženia zavŕšil víťazný obrat Dallasu z 0:2, aby rozhodol o výhre 3:2 v St. Louis. Anton Chudobin pomohol ku tretiemu triumfu v posledných piatich zápasoch s 23 zákrokmi a pripísal si aj asistenciu pri víťaznom góle. Jamie Benn naštartoval zvrat presilovkovým gólom v závere prvej tretiny. Blues išli do vedenia 2:0 po dvoch góloch Coltona Parayko v rozmedzí troch a pol minúty, pričom prvý strelil v početnej výhode. Jordan Binnington kryl 31 striel, ale úradujúci majster prehral siedmy duel z ostatných deviatich. Stars hrali opäť bez Andreja Sekeru, ale aj bez chorého trénera Ricka Bownessa a zraneného Alexa Radulova.

Hintzov druhý gól v zápase:

Hviezdy duelu: 1. R. Hintz (DAL), 2. C. Parayko (STL), 3. A. Chudobin (DAL)

NJD - LAK 3:0

Blackwood vychytal druhú nulu v rade

MacKenzie Blackwood vychytal druhé čisté konto po sebe a tretie v sezóne, tentoraz s 37 zákrokmi. Doviedol tak New Jersey k domácemu víťazstvu 3:0 nad Los Angeles. Znamenalo predĺženie bodovej série na šesť zápasov, najviac v sezóne. Blackwood už zaznamenal dve nuly v rade aj koncom roka 2018. Aktuálne neinkasoval už 135 minút a 3 sekundy. Nikita Gusev, Blake Coleman v presilovke a dvojbodový Kyle Palmieri strelili všetky góly Devils v rozmedzí piatich minút v druhej tretine. Damon Severson si asistenciou predĺžil bodovú sériu na šesť zápasov. Calvin Petersen urobil 31 zákrokov v jeho prvom zápase v ročníku, ale nezabránil štvrtej prehre Kings v sérii a deviatej v posledných desiatich dueloch. Anže Kopitar mohol znížiť stav na 1:3 v 33. minúte, ale Blackwood jeho trestné strieľanie chytil. Trevor Moore debutoval v drese Los Angeles.

Hviezdy duelu: 1. M. Blackwood, 2. K. Palmieri, 3. B. Coleman (všetci NJD)

CBJ - COL 1:2

Colorado ukončilo Columbusu víťaznú i bodovú sériu

Columbus viedol v domácom zápase nad Coloradom 1:0 po presilovkovom góle Setha Jonesa zo stredu druhej tretiny, ale Nazem Kadri a Nathan MacKinnon v tretej tretine otočili stav. Zariadili tak triumf Avalanche 2:1, tretí v sérii a šiesty v posledných siedmich dueloch. Philipp Grubauer k nemu prispel 31 zákrokmi. Elvis Merzlikinš, ktorý urobil 20 zákrokov, prišiel o osemzápasovú víťaznú sériu a jeho šnúru bez inkasovaného gólu pretrhol Kadri po 174 minútach a 39 sekundách. Je tretia najdlhšia v klubovej histórii. Blue Jackets prišli o sériu troch výhier celkovo, šiestich na domácom ľade a desiatich duelov aspoň s bodom.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. S. Jones (CBJ), 3. P. Grubauer (COL)

VAN - CGY 2:6

Calgary ukončilo domácu neporaziteľnosť Vancouveru

Dillon Dube zaznamenal víťazný gól v druhej tretine a pridal dve asistencie, Johnny Gaudreau s Mikaelom Backlundom dvakrát asistovali a Calgary zvíťazilo vo Vancouveri 6:2. Ukončilo tak sériu troch prehier a svojmu súperovi uštedrilo štvrtú prehru v rade. Canucks tiež prišli o sériu deviatich domácich triumfov. Po prvej tretine bol pritom stav vyrovnaný 2:2. Matthew Tkachuk, dvojbodoví Derek Ryan s Milanom Lucicom a Sean Monahan tiež prekonali Jacoba Markströma z 31 striel Flames. Tobias Rieder upravil výsledok strelou do prázdnej brány. David Rittich sa prezentoval 25 zákrokmi. Recept na neho našli Tanner Pearson a Adam Gaudette. Brock Boeser nedohral duel pre zranenie.

Hviezdy duelu: 1. D. Dube, 2. J. Gaudreau, 3. M. Backlund (všetci CGY)

VGK - CAR 5:6 SN

Carolina uštedrila Vegas štvrtú domácu prehru v rade

Andrej Svečnikov a Justin Williams premenili svoje samostatné nájazdy, aby Carolina vyhrala v Las Vegas 6:5 a uštedrila mu štvrtú domácu prehru v sérii. Hurricanes prehrávali 0:2, 1:3 aj 2:4, ale napokon sa tešili z tretej výhry v posledných štyroch zápasoch. Gólmi k nej pomohli dvojbodoví Erik Haula, Teuvo Teräväinen a Sebastian Aho, ako aj Martin Nečas a Haydn Fleury. Jake Gardiner nazbieral tri asistencie a James Reimer predviedol 33 zákrokov. Chytil tiež oba nájazdy súperov. V riadnom hracom čase ho prekonali dvojbodový Shea Theodore, Chandler Stephenson, Cody Eakin, Max Pacioretty a Jon Merrill. Nate Schmidt dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury opustil duel s 29 zákrokmi.

Ahov 30. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. J. Williams (obaja CAR), 3. S. Theodore (VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Fehérváry (WSH) 18:14 0 1 1 -1 0 1 3
R. Pánik (WSH) 13:35 0 0 0 -1 4 1 2
T. Tatar (MTL) 19:21 0 0 0 0 0 3 1
E. Černák (TBL) 22:02 0 0 0 0 0 6 2
Z. Chára (BOS) 23:51 0 0 0 +1 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies