Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar a Pánik bodovali, Jarošov trest viedol k výhre súpera

Utorok priniesol v NHL bohatú porciu trinástich zápasov aj so šiestimi Slovákmi. Tomáš Tatar a Richard Pánik si pripísali po asistencii, kým Erik Černák odohral vyše 22 minút. Vylúčenie Christána Jaroša potrestal súpera víťazným gólom.

WSH - WPG 4:3 SN

Ovečkin rozhodol o výhre nad Jets, Pánik asistoval

Alex Ovečkin strelil svoj 701. gól len niekoľko minút po tom, čo bol ocenený za svoj jubilejný 700. gól v kariére. Jeho moment prišiel aj v závere zápasu, keď v nájazdoch rozhodol o výhre Washingtonu 4:3 nad Winnipegom. K nájazdom ani nemuselo dôjsť, ak by si Capitals uchránili vedenie 3:0, ktoré okrem kapitána vybudovali aj Jakub Vrána a Garnet Hathaway. Nikolaj Ehlers znížil ešte v druhej tretine, Kyle Connor sa dostal do úspešného úniku po riskantnej prihrávke Iľju Kovaľčuka, ktorý debutoval v drese Capitals. No a predĺženie zariadil Mark Scheifele, ktorému ku gólu pomohol aj odraz puku od korčule obrancu domácich. Braden Holtby pomohol k výhre 30 zákrokmi, Laurent Brossoit urobil o štyri zákroky viac. V akcii bol aj slovenský útočník Richard Pánik, ktorý odohral deväť minút a pripísal si asistenciu a plusový bod. Prezentoval sa však aj dvoma strelami a dvoma bodyčekmi.

Ovečkina pred zápasom ocenili za 700. gól:

Hviezdy duelu: 1. G. Hathaway (WSH), 2. D. Orlov (WSH), 3. M. Scheifele (WPG)

Článok pokračuje pod reklamou

MTL - VAN 3:4 PP

Toffoli rozhodol o výhre Canucks nad Canadiens, Tatar bodoval

Vancouver prehrával 0:2 a 2:3, ale Tyler Toffoli v predĺžení spečatil 13. úspešný obrat tímu v tejto sezóne, keď rozhodol o výhre 4:3 nad Montrealom. Bodoval vo svojom piatom zápase po sebe a v troch dueloch od výmeny má na konte päť bodov (3+2). V normálnom hracom čase skórovali Bo Horvat, Alexander Edler a Jake Virtanen. J.T. Miller zaznamenal asistenciu, ktorá bola jeho 300. bodom v kariére. Quinn Hughes sa vďaka asistencii dostal na 50-bodovú métu ako prvý nováčik v sezóne, čo sa z obrancov v minulosti podarilo len Nicklasovi Lidströmovi. Od klubového rekordu obrancu nováčika, ktorý vytvoril Dale Tallon, ho delí šesť bodov. Thatcher Demko čelil 40 strelám, z ktorých ho prekonali Paul Byron, Shea Weber a Jordan Weal. Pri Weberovom góle si svoju 35. asistenciu v sezóne pripísal Tomáš Tatar, ktorý odohral 17 minút aj so ziskom dvoch plusových bodov. Carey Price opustil duel s 30 zákrokmi. Canadiens prehrali tretí zápas po sebe.

Toffoliho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (VAN), 2. M. Domi (MTL), 3. J. Virtanen (VAN)

TBL - TOR 3:4

Toronto ukončilo série Tampy, Černák odohral 22 minút

John Tavares skóroval dvakrát, William Nylander zaznamenal gól a asistenciu a Toronto ukončilo Tampe domácu víťaznú i bodovú sériu na 11, resp. 13 zápasoch (12-0-1) tesným triumfom 4:3. Do čierneho sa trafil aj Jake Muzzin, ktorý však v tretej tretine nehral po tom, čo ho do ruky trafil puk. Dve asistencie zaznamenal Tyson Barrie. Frederik Andersen predviedol 26 zákrokov a kapituloval raz v každej tretine, keď ho postupne prekonali Nikita Kučerov, Pat Maroon a Yanni Gourde. Kevin Shattenkirk zaznamenal dve asistencie a Andrej Vasilevskij 19 zákrokov. Steven Stamkos opustil duel po druhej tretine pre problémy, ktoré ho už trápili nejaký čas. Lightning prehrali tretí zápas po sebe a bol pri tom aj Erik Černák, ktorý nedohral predošlý duel. Slovenský obranca odohral 22 minút so ziskom plusového bodu. Prezentoval sa aj strelou, blokom a troma bodyčekmi. V drese hostí Martin Marinčin nenastúpil.

Hviezdy duelu: 1. J. Tavares (TOR), 2. W. Nylander (TOR), 3. K. Shattenkirk (TBL)

BOS - CGY 2:5

Flames uspeli v Bostone, Rask prišiel o sériu

Mikael Backlund strelil dva góly (druhý do prázdnej brány) a pridal asistenciu, Matthew Tkachuk zaznamenal gól a dve asistencie a Sean Monahan skóroval dvakrát v rozmedzí 72 sekúnd, aby Calgary ukončilo Bostonu sedemzápasovú víťaznú sériu v TD Garden a zdolalo ho pomerom 5:2. David Rittich k tomu pomohol s 26 zákrokmi. Rovnaký počet ich urobil aj Tuukka Rask, ktorý doma prehral prvýkrát v normálnom hracom čase a prišiel tak o 20-zápasovú bodovú sériu, ktorá bola štvrtá najdlhšia u brankára v jedinej sezóne. O góly Bruins sa postarali Brad Marchand a Chris Wagner. Kým „Plamene“ vyhrali druhý zápas po sebe, „Medvede“ posledné dva zápasy prehrali. Zdeno Chára odohral rovných 18 minút, počas ktorých sa prezentoval jednou strelou na bránu. Pripísal si aj jeden mínusový bod.

Hviezdy duelu: 1. S. Monahan (CGY), 2. C. Wagner (BOS), 3. M. Tkachuk (CGY)

CAR - DAL 1:4

Chudobin, Hintz doviedli Dallas k výhre v Raleigh

Anton Chudobin sa zaskvel 40 zákrokmi a Roope Hintz zaznamenal víťazný gól v presilovke a dve asistencie pri jeho prvom trojbodovom výkone v kariére. Dallas najmä vďaka nim vyhral na ľade Caroliny 4:1, aby bodoval v ôsmom zápase vonku v rade (6-0-2). Je to desiata takáto séria v histórii Stars. Texaský tím si vybudoval rozhodujúci náskok už v prvej tretine, v ktorej skórovali aj Tyler Seguin a dvojbodový Jason Dickinson. Štvrtý gól pridal Denis Gurianov v druhej tretine. Čestných úspech Hurricanes si pripísal Sebastian Aho, ktorý bodoval v 13. zápase po sebe. Vytvoril si osobné maximum a vyrovnal tretiu najdlhšiu bodovú sériu v klubovej histórii. Andrej Svečnikov, ktorý mu na gól prihral, bodoval v 11. dueli v rade. Na rekord potrebuje bodovať ešte v ďalších šiestich dueloch. Alex Nedeljkovic inkasoval štyrikrát len zo 16 striel, ktorým čelil pri jeho sezónnej premiére a prvom zápase od 23. januára 2019. Andrej Sekera odohral vyše 19 minút, počas ktorých zblokoval jednu strelu súpera.

Hviezdy duelu: 1. R. Hintz, 2. A. Chudobin (obaja DAL), 3. S. Aho (CAR)

NSH - OTT 3:2

Jarošovo vylúčenie viedlo k víťaznému gólu súpera

Christián Jaroš nechtiac pomohol Nashville otočiť domáci zápas proti Ottawe. Jeho menší trest za vysokú hokejku využil v strede duelu Viktor Arvidsson na presilovkový gól, ktorý napokon rozhodol o triumfe Predators 3:2, piatom v posledných siedmich zápasoch. Krátko pred ním vyrovnal stav na 2:2 dvojbodový Ryan Ellis tiež pri početnej výhode. Colin Blackwell odpovedal už po 20 sekundách na otvárací presný zásah Thomasa Chabota, Filip Chlapík zaistil Senators vedenie 2:1 po prvej tretine. Juuse Saros prispel k výhre 33 zákrokmi, zatiaľ čo Craig Anderson ich na opačnej strane klziska urobil o tri menej. Jaroš odohral iba o pár sekúnd viac ako sedem minút a zlokoval dve strely. Kanadský tím prehral štvrtý zápas v sérii. Bobby Ryan hral v jeho drese prvýkrát od 20. novembra.

Hviezdy duelu: 1. R. Ellis, 2. J. Saros, 3. V. Arvidsson (všetci NSH)

NYI - NYR 3:4 PP

Zibanejad rozhodol o výhre nad Islanders, Rangers si vytvorili rekord

Mika Zibanejad skóroval v predĺžení, aby predĺžil svoju bodovú sériu na osem zápasov a pomohol Rangers vytvoriť klubový rekord s ôsmou výhrou na ľade súpera v sérii. Toto víťazstvo pritom nezaknihovali ďaleko od svojho domov – pomerom 4:3 uspeli na ľade Islanders. Artemij Panarin otvoril skóre zápasu a stal sa siedmym hráčom v klubovej histórii s viac bodovými sériami dlhými minimálne 10 zápasov. Tiež sa stal len 10. hráčom v histórii ligy, ktorý zaznamenal viac takých dlhých bodových sérií vo svojej prvej sezóne s tímom. Neskôr pridal aj asistenciu. Z gólov sa tešili aj Greg McKegg a Brett Howden. K štvrtej výhre v sérii pomohol aj Alexandar Georgiev, ktorý zneškodnil 42 striel. Pri svojom debute v novom drese ho prekonal Jean-Gabriel Pageau, na ktorého ešte nadviazali Jordan Eberle a Brock Nelson. Mathew Barzal zaznamenal dve asistencie, vrátane svojho 200. bodu v kariére. Semion Varlamov opustil duel s 24 zákrokmi. Pageau sa stihol aj pobiť.

Pageau skóroval po šťastnom odraze puku:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad (NYR), 2. R. Lindgren (NYR), 3. J. Pageau (NYI)

PHI - SJS 4:2

Hayes doviedol Flyers k štvrtej výhre v sérii

Kevin Hayes strelil dva góly a pridal asistenciu, Travis Konecny zaznamenal gól a dve asistencie, aby Philadelphia natiahla svoju víťaznú sériu na štyri zápasy a víťazstvom 4:2 nad San Jose sa posunula na rozdiel jedného bodu k Pittsburghu na druhom mieste Metropolitnej divízie. Z gólu sa tešil aj Nicolas Aube-Kubel, Carter Hart urobil 26 zákrokov. Prekonali ho Joel Kellman a Noah Gregor. Aaron Dell zastavil 23 striel, ale piatu prehru Sharks v sérii neodvrátil. Nepomohol im ani návrat Logana Couturea. Výhra domácich bola cenná aj pre ich trénera Alaina Vigneaulta, ktorý sa so 684 výhrami v kariére vyrovnal Patovi Quinnovi na 10. mieste historického rebríčka NHL.

Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (PHI), 2. T. Konecny (PHI), 3. M. Niskanen (PHI)

DET - NJD 1:4

Schneider vychytal prvé víťazstvo po 11 mesiacoch

Cory Schneider zaznamenal prvý triumf od 25. marca 2019, ktorým ukončil osobnú sériu 11 prehier. Pri prvom štarte od 18. januára tohto roka predviedol 27 zákrokov a pomohol New Jersey k výhre 4:1 v Detroite, tretej v rade a siedmej v posledných desiatich zápasoch. Devils pri ňom využili tri z piatich presiloviek. Joey Anderson otvoril skóre duelu po 75 sekundách, Jesper Bratt, Kyle Palmieri a dvojbodový Nikita Gusev využili presilové hry. Pavel Zacha dvakrát asistoval. Valtteri Filppula strelil jediný gól Red Wings pri ich 17. prehre v ostatných 20 zápasoch. Znižoval ním stav na 1:3 tiež v presilovej hre. Jonathan Bernier opustil duel rovnako s 27 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. N. Gusev, 2. J. Bratt, 3. P. Zacha (všetci NJD)

STL - CHI 6:5

Sanford, Thomas doviedli Blues k piatej výhre v rade

Zach Sanford strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovke a pridal asistenciu, Robert Thomas zaznamenal gól a dve prihrávky a St. Louis doma zdolalo Chicago 6:5. K piatemu triumfu úradujúceho majstra v sérii pomohli gólmi aj dvojbodový Ryan O´Reilly, Brayden Schenn a Justin Faulk. Jaden Schwartz a David Perron dvakrát asistovali, Jordan Binnington kryl 25 striel. Dvojbodový Duncan Keith, Patrick Kane a Brandon Saad ho prekonali v presilovkách, Connor Murphy a Matthew Highmore pri rovnovážnom počte hráčov na ľade. Jonathan Toews dvakrát asistoval a Corey Crawford chytil 31 striel pri 10. prehre Blackhawks v posledných 13 zápasoch. Keith ukončil 39-zápasové strelecké suchoty svojím 100. gólom v NHL. Ukončil ním domácu sériu Blues bez inkasovania na 146 minútach a 56 sekundách.

Keithov 100. gól v NHL:

Hviezdy duelu: 1. Z. Sanford, 2. R. Thomas, 3. R. O´Reilly (všetci STL)

MIN - CBJ 5:4

Minnesota takmer zbabrala zápas s Columbusom

Minnesota viedla v domácom zápase nad Columbusom po dvoch tretinách už 4:1, ale v tretej inkasovala trikrát a takmer prišla o náskok. Napokon však vyhrala 10. duel z posledných 16, a to pomerom 5:4. Víťazný gól strelil dvojbodový Kevin Fiala v strede tretej tretiny. Okrem neho zaznamenali gól a asistenciu aj Eric Staal a Ryan Donato. Mikko Koivu skóroval dvakrát po sebe v druhej tretine a zvýšil vedenie Wild na trojgólové. Ryan Hartman dvakrát asistoval a Alex Stalock sa prezentoval 24 zákrokmi. Prekonali ho Nick Foligno, Emil Bemström, Pierre-Luc Dubois a Zach Werenski. Matiss Kivlenieks urobil 35 zákrokov, ale Blue Jackets prehrali deviaty duel z ostatných 10.

Hviezdy duelu: 1. M. Koivu, 2. R. Donato, 3. E. Staal (všetci MIN)

ARI - FLA 1:2

Arizona nebodovala doma druhýkrát v tomto roku

Arizona viedla 1:0 až do stredu zápasu proti Floride po góle Brada Richardsona vo vlastnom oslabení z prvej tretiny. Frank Vatrano však v druhej časti hry vyrovnal stav a dvojbodový Mike Hoffman v tretej tretiny v presilovke rozhodol o víťazstve Panthers 2:1. Sergej Bobrovskij k nemu prispel 37 zákrokmi. Darcy Kuemper, ktorý sa vrátil do akcie prvýkrát od 19. decembra, urobil 23 zákrokov. Coyotes prehrali len druhý domáci zápas v normálnom hracom čase od 31. decembra 2019. Erik Haula a Lucas Wallmark debutovali v drese Floridy, ktorá nemala v dueli ani jedného vylúčeného hráča.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij, 2. M. Hoffman (obaja FLA), 3. B. Richardson (ARI)

ANA - EDM 4:3 PP

Anaheim ukončil dve série prehier triumfom nad Edmontonom

Anaheim prišiel o náskok 2:0 aj 3:2, ale Sonny Milano rozhodol svojím druhým gólom v zápase v tretej minúte predĺženia o jeho domácej výhre 4:3 nad Edmontonom. Znamenala koniec štvorzápasovej série prehier celkovo a päťzápasovej na vlastnom ľade. Milano tiež otváral skóre duelu, Nicolas Deslauriers a dvojbodový Adam Henrique ho doplnili na listine strelcov. John Gibson predviedol 29 zákrokov, o 12 viac ako Mike Smith. Recept na neho našli Tyler Ennis, Leon Draisaitl v presilovke a Andreas Athanasiou. Ten spolu s Ennisom získali aj po asistencii, kým Connor McDavid ich nazbieral tri. Oilers bodovali vo štvrtom dueli vonku v rade.

Milanov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. S. Milano, 2. J. Manson (obaja ANA), 3. T. Ennis (EDM)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
T. Tatar (MTL) 17:07 0 1 1 +2 0 0 0
Ch. Jaroš (OTT) 7:08 0 0 0 0 2 0 0
R. Pánik (WSH) 9:02 0 1 1 +1 0 2 2
A. Sekera (DAL) 19:19 0 0 0 0 0 0 0
Z. Chára (BOS) 18:00 0 0 0 -1 0 1 0
E. Černák (TBL) 22:01 0 0 0 +1 0 1 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies