Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Halák a Tatar hviezdami duelov, bodoval aj Marinčin

V desiatich štvrtkových zápasoch NHL hrali až ôsmi Slováci, pričom v jednom sa stretli hneď traja. Jaroslav Halák vychytal triumf a Tomáš Tatar si pripísal gól a asistenciu. Obaja sa dostali medzi hviezdy duelov. Martin Marinčin prispel k výhre asistenciou.

BOS - DAL 4:3

Halák vychytal šiestu výhru v rade a stal sa hviezdou duelu

Jaroslav Halák zastavil 31 z 34 striel a doviedol Boston k domácej výhre 4:3 nad Dallasom v zápase, v ktorom sa stretli traja Slováci. Pre skúseného brankára to bol šiesty víťazný štart v rade, po ktorom ho vyhlásili za tretiu hviezdu. Charlie Coyle, Nick Ritchie, Brad Marchand aj David Pastrňák zaznamenali po góle a asistencii, pričom pre Ritchieho išlo o prvý gól v jeho druhom zápase v drese Bruins. Ondřej Kaše za nich pri debute nebodoval. Zdeno Chára odohral vyše 23 a pol minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si na konto plusový bod, dva bodyčeky a tri bloky. Andrej Sekera absolvoval pri prehre necelých 14 minút s mínusovým bodom, dvoma strelami a blokom. Z jeho spoluhráčov skórovali John Klingberg, Denis Gurianov a Miro Heiskanen. Ben Bishop opustil duel s 24 zákrokmi. Boston sa udržal na čele NHL a pred Tampou vedie Atlantickej divízii už o sedem bodov.

Hviezdy duelu: 1. N. Ritchie, 2. B. Marchand, 3. J. Halák (všetci BOS)

MTL - NYR 2:5

Tatar hviezdou duelu, v ktorom Montreal neudržal náskok pred Rangers

Tomáš Tatar sa stal druhou hviezdou zápasu, v ktorom mal prsty v oboch góloch Montrealu. Pri prvom asistoval Maxovi Domimu a v závere druhej tretiny efektne zakončil samostatný únik, aby poslal svoj tím do vedenia 2:0. New York Rangers však potom strelil päť gólov v rade a po výsledku 5:2 oslávil deviaty triumf na ľade súpera v sérii, piaty celkovo. Ryan Stome vsietil posledné dva góly, prvý v presilovke a druhý do prázdnej brány, ku ktorým pridal asistenciu. Adam Fox zaznamenal rozdielový gól a prihrávku, Mika Zibanejad skóroval v šiestom dueli po sebe a vyrovnal si osobný rekord s 30. gólom v sezóne. Phillip Di Giuseppe sa strelecky presadil prvýkrát od 8. novembra 2018 a premiérovo v drese Rangers, Artemij Panarin s Ryanom Lindgrenom dvakrát asistovali a Alexandar Georgiev predviedol 32 zákrokov. Tatar na neho vystrelil štyrikrát za 20 a trištvrte minúty v akcii. Pripísal si aj plusový bod a dva bloky. Carey Price kryl 30 striel pri jeho 11. štarte v rade a Canadiens prehrali siedmy zápas z posledných deviatich.

Článok pokračuje pod reklamou


Hviezdy duelu: 1. A. Fox (NYR), 2. T. Tatar (MTL), 3. M. Zibanejad (NYR)

TBL - CHI 2:5

Kubalíkov hetrik viedol k prvej výhre Chicaga v Tampe po 11 rokoch

Dominik Kubalík zaznamenal prvý hetrik v kariére, ktorým výrazne pomohol k víťaznému zvratu Chicaga v tretej tretine zápasu v Tampe. Blackhawks piatimi gólmi otočili stav z 0:2 na 5:2 a tešili sa z prvého triumfu na ľade Lightning v základnej časti NHL od 17. februára 2009. Slater Koekkoek strelil rozdielový gól a svoj prvý v sezóne, dvojbodový Brandon Saad odštartoval päťgólovú tretinu. Duncan Keith dvakrát asistoval a Corey Crawford urobil 36 zákrokov. Prekonali ho dvojbodoví Brayden Point s Nikitom Kučerovom, ktorý bodoval v šiestom dueli v rade. Curtis McElhinney inkasoval štyrikrát z 26 striel, keďže tretí gól strelil Kubalík do prázdnej brány. Slovenský obranca Erik Černák odohral takmer presne 17 minút s bilanciou mínusový bod, tri bloky a päť bodyčekov, najviac zo všetkých hráčov v zápase. Tampa prehrala štvrtý duel v sérii a Chicagu podľahla v riadnom hracom čase prvýkrát od 13. decembra 2009 po 16 domácich súbojoch aspoň s bodom (14-0-2). Po prvý raz v tejto sezóne nebodovala, ak viedla po dvoch tretinách.


Hviezdy duelu: 1. D. Kubalík, 2. C. Crawford (obaja CHI), 3. B. Point (TBL)

OTT - VAN 5:2

Ryan okorenil návrat domov po liečení hetrikom

Bobby Ryan odohral druhý zápas po návrate do akcie od novembra, ale prvý doma. Oslávil ho piatym hetrikom v NHL, ktorým doviedol Ottawu k výhre 5:2 nad Vancouverom a k ukončeniu série štyroch prehier. Tretí gól strelil do prázdnej brány. Dvojbodový Connor Brown otvoril skóre, Rudolfs Balcers skóroval prvýkrát v sezóne a Chris Tierney nazbieral tri asistencie. Marcus Högberg predviedol 32 zákrokov, o dvanásť viac ako Thatcher Demko. Ukončil osobnú sériu troch prehier. Tyler Toffoli a dvojbodový J.T: Miller sa postarali o góly Canucks, pričom Toffoli sa strelecky presadil v treťom zápase v rade. Quinn Hughes bodoval v piatom dueli po sebe, pričom so 43. asistenciou v sezóne vytvoril nový klubový rekord nováčika. Prekonal zápis Dalea Tallona (1970/71). Slovenský obranca Christián Jaroš zaznamenal strelu a bodyček a za necelých deväť a pol minúty na ľade.


Hviezdy duelu: 1. B. Ryan, 2. M. Högberg, 3. Ch. Tierney (všetci OTT)

FLA - TOR 3:5

Toronto otočilo zápas na Floride, Marinčin asistoval

Martin Marinčin si pripísal asistenciu pri víťaznom góle Williama Nylandera, ktorý v tretej tretine zavŕšil obrat Toronta z 1:3 na 4:3 a rozhodol o jeho triumfe 5:3 na ľade Floridy. Zach Hyman, Kasperi Kapanen, Auston Matthews a Justin Holl ho doplnili na listine strelcov. Všetci okrem Kapanena pridali ku gólu asistenciu, pričom Holl už triafal prázdnu bránu. Frederik Andersen sa prezentoval 24 zákrokmi, rovnako ako domáci Sergej Bobrovskij. Mark Pysyk, Mike Hoffman a Noel Acciari vybudovali pre Panthers náskok v prvých 12 a pol minútach hry. Keith Yandle dvakrát asistoval. Marinčin odohral vyše 20 minút, počas ktorých zaznamenal aj jednu strelu, menší trest za nedovolené bránenie, tri bodyčeky a tri bloky. Nylander bodoval v piatom zápase v rade, Hoffman v šiestom. Aleksander Barkov prišiel o päťzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. A. Nylander, 2. A. Matthews (obaja TOR), 3. N. Acciari (FLA)

WPG - WSH 3:0

Hellebuyck vynuloval Capitals, Laine sa zranil

Connor Hellebuyck zneškodnil všetkých 34 striel, aby vychytal svoje piate čisté konto v sezóne a doviedol Winnipeg k výhre 3:0 nad Washington. Minimálne dvakrát pritom obral o gól Alexa Ovečkina, v druhej tretine eliminoval nádejnú šancu Iľju Kovaľčuka a v tretej tretine únik Jakuba Vránu. Jets si ukončili trojzápasovú sériu prehier aj vďaka gólom Dmitriho Kulikova, Kylea Connora a Marka Scheifeleho, ktorý uzavrel duel gólom do prázdnej brány. Prežili tiež tri oslabenia, aby v nich boli 100% v posledných 10 dueloch (16/16). Jedinou škvrnou na ich víťazstve bolo zranenie Patrika Laineho, ktorý opustil duel už po prvom striedaní – do nohy ho trafila strela Michala Kempného. Iľja Samsonov kryl 29 striel a Capitals prehrali piaty zápas z posledných siedmich. Slovenský útočník Richard Pánik odohral 10 a pol minúty s jednou strelou na bránu.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. M. Scheifele (WPG), 3. D. Kulikov (WPG)

DET - MIN 1:7

Trojbodový Dumba pomohol Wild k jasnej výhre nad Red Wings

Obranca Matt Dumba zaznamenal dva góly a asistenciu, Kevin Fiala gól a dve asistencie, aby pomohli Minnesota zdolať Detroit hladko 7:1. Ryan Hartman a Ryan Donato si pripísali po góle a asistencii, gól strelili aj Jordan Greenway a Eric Staal. Mikko Koivu nazbieral dve asistencie a Alex Stalock kryl 25. Wild, ktorí bojujú o posledné postupové miesto v Západnej konferencii, vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. Jediný gól Red Wings, ktorí prehrali štvrtý zápas po sebe, strelil Anthony Mantha. Jimmy Howard zastavil 12 striel predtým, ako bol za stavu 1:5 nahradený Jonathanom Bernierom, ktorý urobil sedem zákrokov. Howard nevyhral od 29. októbra (0-18-2) a vo štvrtok inkasoval tri góly už za dve minúty a 20 sekúnd od začiatku duelu. Detroitu sa do zostavy vrátil Filip Hronek.

Hviezdy duelu: 1. M. Dumba (MIN), 2. K. Fiala (MIN), 3. R. Hartman (MIN)

STL - NYI 3:2 PP

Séria pokračuje: Parayko zavŕšil obrat Blues v predĺžení

Jean-Gabriel Pageau otvoril skóre zápasu, aby sa stal ôsmym hráčom v klubovej histórii, ktorý skóroval v každom z prvých dvoch dueloch v drese tímu, pričom v troch to dokázali len Scott Howson a Billy Harris. Jordan Eberle na neho nadviazal a Islanders viedli už 2:0. Nakoniec sa však z triumfu 3:2 tešilo St. Louis, ktoré si predĺžilo víťaznú sériu na šesť duelov. Brayden Schenn strelil kontaktný gól ešte v prvej tretine a vyrovnanie zariadil Vince Dunn v 59. minúte. V predĺžení potom zaúradoval ďalší obranca, Colton Parayko. Jordan Binnington urobil 15 zákrokov, kým Thomas Greiss zastavil 29 striel. Newyorský tím síce prehral druhý zápas po sebe, ale ťahá štvorzápasovú bodovú sériu (2-0-2).

Paraykov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. C. Parayko (STL), 2. B. Schenn (STL), 3. V. Dunn (STL)

NSH - CGY 4:3 PP

Granlund napodobnil Gáboríka, vyrovnal aj rozhodol zápas

Mikael Granlund vynútil predĺženie sekundu pred koncom tretej tretiny a následne skóroval aj po 80 sekundách nadstaveného času, aby Nashville zdolal Calgary 4:3 a pripísal si tretiu výhru po sebe. Granlund sa pritom stal štvrtým hráčom histórie NHL (v základnej časti i v play-off), ktorý strelil vyrovnávajúci gól v posledných 10 sekundách tretej tretiny a následne duel rozhodol v predlžení. Tím posledným bol v roku 2014 Marián Gáborík. Colton Sissons a Roman Josi sa tiež tešili z gólov a Juuse Saros kryl 36 striel. Prekonali ho Rasmus Anderssson, Mikael Backlund a Andrew Mangiapane. David Rittich opustil duel s 34 zákrokmi.

Granlundove góly:

Hviezdy duelu: 1. M. Granlund (NSH), 2. J. Saros (NSH), 3. C. Sissons (NSH)

SJS - NJD 3:2 PP

Koniec séria prehier: Couture zavŕšil obrat gólom v predĺžení

San Jose síce prehrávalo po prvej tretine o dva góly, ale nakoniec predsa dokázalo ukončiť svoju sériu piatich prehier po sebe. Logan Couture, ktorý hral druhý zápas po zranení členka, rozhodol o triumfe 3:2 nad New Jersey po 38 sekundách nadstaveného času. Prihrával mu Evander Kane, ktorý prihrával aj na prvý gól v ceste za obratom. Ten strelil Mario Ferraro v úvode druhej tretiny. V jej závere, počas oslabenia, vyrovnal skóre Marcus Sorensen. Martin Jones pomohol k výhre 22 zákrokmi. V rozmedzí štyroch minút prvej tretiny ho prekonali Travis Zajac a Nikita Gusev. Cory Schneider urobil 27 zákrokov a Devils aj napriek nádejnému začiatku prišli o sériu troch výhier.

Víťazný gól Couturea:

Hviezdy duelu: 1. L. Couture (SJS), 2. M. Sorensen (SJS), 3. J. Thornton (SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 31/34 (91,2 %)
R. Pánik (WSH) 10:27 0 0 0 0 0 1 0
T. Tatar (MTL) 20:44 1 1 2 +1 0 4 0
A. Sekera (DAL) 13:56 0 0 0 -1 0 2 0
Z. Chára (BOS) 23:37 0 0 0 +1 0 2 0
E. Černák (TBL) 16:59 0 0 0 -1 0 0 5
Ch. Jaroš (OTT) 9:26 0 0 0 0 0 1 1
M. Marinčin (TOR) 20:02 0 1 1 +1 2 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies