Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Pánik dvojbodový, Černák asistoval, Halák vyhral, Chára s míľnikom

V desiatich štvrtkových zápasoch hrali až siedmi Slováci, a to aj bez zraneného Tomáša Tatara. Jaroslav Halák vychytal víťazstvo, Richard Pánik nazbieral dve asistencie a Erik Černák jednu. Mika Zibanejad zažiaril piatimi gólmi, traja brankári vynulovali súperov.

FLA - BOS 1:2 PP

Halák vychytal triumf na Floride, Chára dosiahol míľnik

Jaroslav Halák zastavil 32 z 33 striel a doviedol Boston k tesnému víťazstvu 2:1 na ľade Floridy, štvrtému v rade. Bruins si vďaka nemu udržali deväťbodový náskok na čele Atlantickej divízie pred Tampou. Rozhodol o ňom Torey Krug v poslednej minúte predĺženia. Pripísal si aj asistenciu pri vyrovnávajúcim góle Patricea Bergerona v druhej tretine v presilovej hre. Bol to jeho 30. gól v sezóne a už len dva mu chýbajú do jeho osobného maxima. Brad Marchand asistoval a predĺžil si bodovú sériu na 11 zápasov. Zdeno Chára bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu, keď odohral takmer 23 a štvrť minúty. Zaznamenal počas nich strelu a dva bodyčeky. Odohral svoj 1 551. duel základnej časti NHL, čím sa dostal na 15. miesto historického poradia pred Alexa Delvecchia. MacKenzie Weegar strelil jediný gól Panthers, ktorí prehrali ôsmy domáci zápas v sérii od 16. januára. Práve vtedy naposledy štartoval v ich bráne Chris Driedger, ktorý pri návrate do akcie urobil 26 zákrokov. Boston dohrával duel bez Brandona Carla, ktorého zranil Jevgenij Dadonov.

Krugov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. T. Krug (BOS), 2. M. Weegar, 3. Ch. Driedger (obaja FLA)

Článok pokračuje pod reklamou

NYR - WSH 6:5 PP

Zibanejadovo predstavenie v MSG, Pánik dvojbodový

Mika Zibanejad strelil päť zo šiestich gólov New Yorku Rangers, vrátane víťazného po 33 sekundách predĺženia. Zariadil tak domáci triumf 6:5 nad Washingtonom, ktorý znamenala koniec série troch prehier. Tony DeAngelo zaznamenal gól a dve asistencie, aby dosiahol métu 50 bodov ako prvý obranca Rangers po Brianovi Leetchovi (2001/02). Pavel Bučnevič dvakrát asistoval, Artemij Panarin trikrát a Alexandar Georgiev predviedol 29 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Alex Ovečkin, raz Garnet Hathaway, Carl Hagelin a dvojbodový Iľja Kovaľčuk, ktorý skóroval prvýkrát v drese Capitals. Slovenský útočník Richard Pánik odohral iba necelých deväť minút., ale stihol získať dve asistencie, 11. a 12. v sezóne. Pridal k nim dva plusové body. Okrem neho dvakrát asistovali Nicklas Bäckström a John Carlson, kým Iľja Samsonov kryl 33 striel. Nezabránil však deviatej prehre v posledných 13 dueloch.


Prvý gól Kovaľčuka v drese Capitals:

Hviezdy duelu: 1. M. Zibanejad, 2. A. Panarin (obaja NYR), 3. A. Ovečkin (WSH)

TBL - MTL 4:0

Vasilevskij vynuloval Montreal bez Tatara, Černák bodoval

Andrej Vasilevskij chytil všetkých 32 striel pri jeho treťom čistom konte v sezóne, ktorým doviedol Tampu Bay k domácemu triumfu 4:0 nad Montrealom hrajúcim bez zraneného Tomáša Tatara. Slovenský obranca Erik Černák si pripísal sekundárnu asistenciu pri otváracom a zároveň víťaznom góle Victora Hedmana už v 49. sekunde zápasu. Bol to jeho prvý gól od 23. decembra po 31 dueloch. Druhý pridal 63 sekúnd pred koncom tretej tretiny v presilovke. Alex Killorn a dvojbodový Nikita Kučerov tiež skórovali za Lightning, ktorí vyhrali len druhýkrát v posledných siedmich zápasoch. Stále strácajú deväť bodov za divízneho lídra z Bostonu. Černák odohral 18 a štvrť minúty aj so ziskom dvoch plusových bodov, dvoch bodyčekov, bloku a menšieho trestu za nedovolené bránenie. Carey Price inkasoval štyrikrát z 23 striel. Canadiens prehrali na nulu prvýkrát až v 69. dueli v tomto ročníku. Brayden Point sa s 259. asistenciou v NHL vyrovnal Chrisovi Grattonovi na 13. mieste klubovej histórie. Kevin Shattenkirk dosiahol métu 300 prihrávok v lige.

Vasilevského čisté konto:

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij, 2. V. Hedman, 3. B. Goodrow (všetci TBL)

OTT - NYI 4:3

Pageauov neúspešný návrat: Senators ukončili sériu prehier s Islanders

Craig Anderson predviedol 37 zákrokov a Ottawa zdolala Islanders 4:3, aby vyhrala tretí zápas z posledných štyroch a ukončila šesťzápasové sériu prehier vo vzájomných zápasoch. Connor Brown, Mikkel Boedker, navrátilec Anthony Duclair a Brady Tkachuk skórovali za Senators, ktorí neporazili newyorský tím od 1. decembra 2017. Svoj prvý zápas v Ottawe od výmeny odohral Jean-Gabriel Pageau, ktorý nebodoval. Jeho nový tím prehral piaty zápas po sebe. „Prehrať tento zápas je samozrejme sklamaním. Potrebujeme teraz všetky body. Musíme nájsť našu hru, čo najskôr,“ povedal Pageau, z ktorého spoluhráčov skórovali Anders, Lee, Mathew Barzal a Ryan Pulock. Semion Varlamov zastavil 25 striel. V drese domácich nastúpil aj Christián Jaroš, ktorý odohral len sedem minút a 21 sekúnd.

Hviezdy duelu: 1. M. Barzal (NYI), 2. C. Anderson (OTT), 3. A. Duclair (OTT)

LAK - TOR 1:0 SN

Kings vyhrali štvrtý zápas po sebe vďaka Quickovi a nájazdu Kempeho

Kto by čakal veľa gólov, zostal by sklamaný. Los Angeles po prvýkrát v sezóne vyhralo štyri zápasy po sebe, keď vo štvrtok zdolalo Toronto 1:0 po samostatných nájazdoch. V nich ten víťazný premenil v štvrtej sérii Adrian Kempe. Obaja brankári vychytali čisté kontá. Jonathan Quick svoje prvé v sezóne a 52. v kariére, keď zneškodnil 36 striel. Frederik Andersen urobil 30 zákrokov pri svojej tretej nule v sezóne a 19. v kariére. V akcii bol aj Martin Marinčin, ktorý odohral niečo cez 15 minút s dvoma strelami na bránu a dvoma blokmi. Za sekanie strávil aj dve minúty na trestnej lavici. „Javorové listy“ prehrali druhý z troch zápasov na kalifornskom tripe. Uzavrú ho v Anaheime. Zach Hyman a Kasperi Kapanen odohrali jubilejné zápasy – trojstý, dvojstý.

Kempe rozhodol v nájazdoch o tesnej výhre:

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (LAK), 2. F. Andersen (TOR), 3. A. Kempe (LAK)

NSH - DAL 2:0

Nashville si ukončil sériu prehier, Dallas opäť prehral

V Nashville, ktorým sa v utorok prehnalo silné tornádo, sa stretli dva tímy ťahajúce trojzápasové série prehier. Tú svoju nakoniec ukončili domáci, ktorí vďaka 33 zákrokom Juuseho Sarosa porazili Dallas 2:0, aby svojím fanúšikom poskytli menšiu hokejovú úľavu. Pre Fína išlo o tretie čisté konto v sezóne a desiate v kariére. Filip Forsberg a Matt Duchene strelili presilovkové góly, ktorými si ukončili strelecké suchoty – prvý menovaný skóroval prvýkrát od 30. januára, druhý prvý od 15. februára. V bráne Stars, ktorí vyhrali prvé dva vzájomné zápasy v sezóne, stál Anton Chudobin, ktorý urobil 30 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 16 a pol minúty. Prezentoval sa dvoma strelami na bránu a jedným blokom.

Sarosovo čisté konto:

Hviezdy duelu: 1. J. Saros (NSH), 2. F. Forsberg (NSH), 3. M. Duchene (NSH)

CHI - EDM 4:3

DeBrincat rozhodol o výhre nad Oilers

Alex DeBrincat strelil dva góly, aby Chicago porazilo Edmonton pomerom 4:3. Druhý gól bol pritom víťazný. Okrem neho skórovali aj Patrick Kane a Jonathan Toews. Nováčik Adam Boqvist zaznamenal dve asistencie a Corey Crawford predviedol 21 zákrokov. Prekonali ho Ryan Nugent-Hopkins, Josh Archibald a Kailer Yamamoto. Najproduktívnejší hráč NHL, Leon Draisaitl, nazbieral dve asistencie. Mike Smith inkasoval štyri góly z 21 striel, Mikko Koskinen následne kryl 10 striel. Kým Blackhawks svoju víťaznú sériu natiahli na štyri zápasy, úspešná šnúra Oilers skončila na troch.

Hviezdy duelu: 1. A. DeBrincat (CHI), 2. P. Kane (CHI), 3. A. Boqvist (CHI)

BUF - PIT 2:4

Pittsburgh opäť uspel v Buffale a vytvoril si rekord

Patric Hörnqvist strelil dva góly, vrátane víťazného v presilovke. Pittsburgh vyhral v Buffale 4:2 a pripísal si druhý triumf po predošlej šesťzápasovej sérii prehier. Marcus Pettersson a Sidney Crosby sa tiež presadili strelecky, Jevgenij Malkin dvakrát asistoval a Matt Murray predviedol 28 zákrokov, rovnako ako domáci brankár Jonas Johansson. Jake McCabe vo vlastnom oslabení a Marcus Johansson sa postarali o góly Sabres, ktorí prehrali piaty zápas v rade. Jack Eichel si natiahol bezbodovú sériu na šesť duelov. Penguins bodovali už v 12. zápase po sebe na ľade Buffala (10-0-2), čím si vytvorili nový rekord v najdlhšej bodovej sérii u súpera.

Hörnqvistove dva góly:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. P. Hörnqvist, 3. M. Murray (všetci PIT)

PHI - CAR 4:1

Flyers natiahli víťaznú sériu a sú na čele divízie

Philadelphia si pripísala ôsmy triumf v sérii, keď doma zdolala Carolinu 4:1. Dostala sa tak na delené prvé miesto v Metropolitnej divízii spolu s Washingtonom. Naposledy ťahala takú úspešnú sériu v januári a februári 2019. Ivan Provorov, Michael Raffl, Nicolas Aube-Kubel a Sean Couturier skórovali, Scott Laughton dvakrát asistoval a Carter Hart sa prezentoval 28 zákrokmi. Ako jediný na neho našiel recept Justin Williams, ktorý znižoval stav na 1:2 v úvode tretej tretiny. Flyers však potom udreli dvakrát za 26 sekúnd. Aspoň štyri góly strelili v ôsmom zápase po sebe, čo sa im naposledy podarilo v januári 1993. Alex Nedeljkovic opustil duel rovnako s 28 zákrokmi, ale Hurricanes prehrali štvrtýkrát v rade.

Hviezdy duelu: 1. S. Laughton, 2. I. Provorov, 3. N. Aube-Kubel (všetci PHI)

SJS - MIN 2:3

Wild si zlepšili šance na play-off úspechom v San Jose

Minnesota bojujúca o divokú kartu v Západnej konferencii odštartovala kľúčový kalifornský trip v San Jose, ktoré vyhralo posledné tri zápasy i posledných päť vzájomných. Wild sa podarilo súperovi tento trend zastaviť, keď Alex Stalock predviedol 40 zákrokov, aby pomohol k tesnej výhre 3:2. K šiestemu triumfu z ostatných ôsmich duelov pomohli gólom a asistenciou aj Ryan Suter a Zach Parise, ktorý zaznamenal aj víťazný gól. Do čierneho sa trafil aj Alex Galchenyuk. Stefan Noesen a Joe Thornton strelili góly Sharks, v ktorých bráne predviedol Martin Jones 24 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. A. Stalock (MIN), 2. R. Suter (MIN), 3. Z. Parise (MIN)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 32/33 (96,97 %)
R. Pánik (WSH) 8:57 0 2 2 +2 0 0 0
Ch. Jaroš (OTT) 7:21 0 0 0 0 0 0 0
A. Sekera (DAL) 16:33 0 0 0 0 0 2 0
Z. Chára (BOS) 23:13 0 0 0 0 0 1 2
E. Černák (TBL) 18:17 0 1 1 +2 2 0 2
M. Marinčin (TOR) 15:10 0 0 0 0 2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies