Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Chára ukončil suchoty a pomohol k 100. bodu, Černák zbieral bodyčeky

Jozef Struhár  
11.03.2020

V utorok sa v NHL odohralo osem zápasov, v ktorých sme videli aj troch Slovákov. Z víťazstva sa tešil len Zdeno Chára, ktorý aj bodoval. Jeho Boston ukončil sériu Flyers a dosiahol na 100-bodovú métu.

PHI - BOS 0:2

Rask oslávil narodeniny štýlovo, Chára asistoval, séria Flyers je minulosťou

Tuukka Rask zneškodnil všetkých 36 striel, aby so svojím 50. čistým kontom v kariére na jeho 33. narodeniny doviedol Boston k výhre 2:0 nad Philadelphiou, ktorá prišla o deväťzápasovú víťaznú sériu. Raz mu k udržaniu čisté konta výdatne pomohol Charlie Coyle. Bruins vyhrali piaty zápas z posledných šiestich aj vďaka gólom Matta Grzelcyka a Patricea Bergerona. Brad Marchand zaznamenal asistenciu, aby bodoval už v 13. zápase po sebe, čím si vyrovnal osobný rekord z úvodu sezóny. Asistenciu si pripísal aj Zdeno Chára, pre ktorého to bol prvý bod od 12. decembra (ukončil 34-zápasové suchoty). Jeho tím v 24. sezóne vo svojej histórii dosiahol na métu 100 bodov – prvýkrát za ostatných 40 rokov to dokázal v tretej sezóne po sebe. Chára odohral takmer 24 minút ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Pripísal si aj plusový bod, bodyček a blok. Domáci Carter Hart opustil duel s 27 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. M. Grzelcyk (BOS), 3. P. Bergeron (BOS)

TOR - TBL 2:1

Toronto ukončilo sériu prehier výhrou nad Tampou

William Nylander a Auston Matthews strelili presilovkové góly, po dve asistencie zaznamenali John Tavares a Mitchel Marner, aby Toronto zdolalo Tampu Bay 2:1. K ukončeniu trojzápasovej série prehier pomohol aj Frederik Andersen, ktorého z 33 striel prekonal len Ondřej Palát. Prihrával mu Nikita Kučerov, ktorý bodoval u súpera už v 14. zápase v sérii. Andrej Vasilevskij opustil duel s 34 zákrokmi. Matthews mu strelil svoj 32 domáci gól v tejto sezóne, čím prekonal na druhom mieste v historickom poradí tímu Davea Andreychuka. Rekord vytvoril Darryl Sittler s 34 gólmi. Marner odohral svoj 300. zápas kariéry a Morgan Rielly prvý po zranení. Kým Martin Marinčin nehral, v mužstve hostí nechýbal Erik Černák. Odohral 19 a štvrť minúty, ďalšie dve strávil na trestnej lavici za sekanie. Prezentoval sa aj dvoma strelami, dvoma blokmi a až šiestimi bodyčekmi, s ktorými viedol celý zápas.

Článok pokračuje pod reklamou

Matthews strelil svoj 47. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner (TOR), 2. F. Andersen (TOR), 3. A. Vasilevskiy (TBL)

DAL - NYR 2:4

Zibanejad, Šesťorkin doviedli Rangers k výhre nad trápiacimi sa Stars

Mika Zibanejad strelil ako piaty hráč v tejto sezóne svoj 40. gól, čo sa mu v kariére ešte nepodarilo a žiaden z hráčov Rangers to ešte nedokázal rýchlejšie (on to zvládol v 56 zápasoch). Pridal aj asistenciu, aby pomohol Rangers zdolať Dallas 4:2. Dva góly strelil Kaapu Kakko a jeden Adam Fox. Veľkú zásluhu na víťazstve mal aj Igor Šesťorkin, ktorý sa stal šiestym brankárom v histórii NHL s 10. výhrou v prvých 12 zápasoch kariéry. Z 33 striel ho prekonali Roope Hintz a Andrew Cogliano. Miro Heiskanen prihrával na oba góly a Ben Bishop kryl 23 striel. Pri šiestej prehre Stars v sérii bol aj slovenský obranca Andrej Sekera, ktorý odohral 15 minút s jednou strelou na bránu a jedným blokom.


Zibanejadov prvý 40. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. K. Kakko (NYR), 2. A. Fox (NYR), 3. M. Zibanejad (NYR)

MTL - NSH 2:4

Montreal bez Tatara opäť prehral, zdolal ho Nashville

Montreal prehral aj tretí zápas bez hraný Tomáša Tatara. Tentoraz doma nestačil na Nashville, ktorý o svojej výhre 4:2 rozhodol v druhej tretine. V nich sa dvakrát presadil Filip Forsberg a raz Ryan Johansen s Callem Järnkrokom. Forsberg, ktorý pridal aj jednu asistenciu, sa stal prvým hráčom v histórii Predators so šiestimi 20-gólovými sezónami. Roman Josi zaznamenal dve asistencie a k tretej výhre v sérii pomohol aj Juuse Saros, ktorého z 34 striel prekonali Arturi Lehkonen a Lukas Vejdemo, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Carey Price urobil tiež 32 zákrokov.


Hviezdy duelu: 1. F. Forsberg (NSH), 2. R. Josi (NSH), 3. L. Vejdemo (MTL)

NJD - PIT 2:5

Malkin pomohol Penguins k výhre nad Devils

Jevgenij Malkin strelil dva góly a prihrával na ďalší, aby doviedol Pittsburgh k výhre 5:2 nad New Jersey. Evan Rodrigues a Justin Schultz sa tiež trafili do čierneho, Kris Letang do prázdnej brány a Penguins si pripísali len tretiu výhru z posledných 11 zápasov. 20 zákrokmi k nej pomohol Matt Murray. Toho prekonail Nikita Gusev a Miles Wood. Mackenzie Blackwood zastavil 28 striel. Devils mali šancu vyhrať tri zápasy po sebe, ale po prvých desiatich minútach hry im došiel náboj a v tretej tretine nevyužili za stavu 1:2 ani presilovku o dvoch hráčov

Malkin ukradol puk a skóroval:

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. N. Gusev (NJD), 3. J. Schultz (PIT)

DET - CAR 2:5

Williams rozhodol o výhre nad Red Wngs, Geekie opäť skóroval

Justin Williams prelomil nerozhodný stav v úvode tretej tretiny, trojbodový Sebastian Aho neskôr strelil dva góly, aby Carolina zdolala Detroit 5:2 a pripísala si tretiu výhru po sebe. Williams sa stal tretím hráčom vo veku 38 rokov a viac v histórii NHL s päťzápasovou gólovou sériu (Brett Hull a Johnny Bucyk boli prví dvaja) a Morgan Geekie len tretím hráčom v klubovej histórii, ktorý skóroval v prvých dvoch zápasoch v kariére. Nino Niederreiter sa tiež presadil, Jake Gardiner nazbieral tri asistencie a Petr Mrázek pri návrate do akcie kryl 23 striel. Prekonali ho Tyler Bertuzzi a Christoffer Ehn, kým Jonathan Bernier urobil 31 zákrokov. Luke Glendening odohral svoj 500. zápas v NHL.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. J. Gardiner (CAR), 3. T. Bertuzzi (DET)

VAN - NYI 5:4 SN

Séria Islanders trvá: Millerov nájazd rozhodol o výhre Canucks

J.T. Miller uspel ako jediný v samostatných nájazdoch, aby Vancouver zdolal Islanders 5:4 a predĺžil súperovi sériu prehier už na sedem zápasov. Tyler Toffoli zaznamenal gól a asistenciu, aby dosiahol na hranicu 300 bodov v kariére. Alexander Edler dvakrát asistoval, aby svoj kariérny počet bodov pozdvihol na 401. Z gólov sa tešili aj Adam Gaudette, Zack MacEwen a Bo Horvat. Brock Boeser pri návrate do akcie nebodoval. Thatcher Demko čelil 49 strelám, z ktorých ho prekonali Andrew Ladd, Jordan Eberle a dvakrát Brock Nelson. Semion Varlamov opustil duel s 30 zákrokmi.

Rozhodujúci nájazd Miller:

Hviezdy duelu: 1. T. Toffoli (VAN), 2. B. Nelson (NYI), 3. A. Edler (VAN)

ANA - OTT 5:2

Deslauriers s Millerom doviedli Ducks k výhre nad Senators

Nicolas Deslauriers strelil najrýchlejší hetrik za ostatné roky a Anaheim vďaka nemu ovládol prvú tretinu pomerom 4:0, aby nakoniec docválal k výhre 5:2 nad Ottawou, ktorá mala šancu vyhrať tretí zápas v sérii. Jakob Silfverberg a dvojbodový Rickard Rakell strelili dva presilovkové góly a k tretej výhre Ducks z ostatných štyroch duelov pomohol aj Ryan Miller, ktorý čelil až 42 strelám. Z nich ho prekonali len dvojbodoví Brady Tkachuk a Colin White. Marcus Högberg inkasoval päť gólov z 15 striel.


Hviezdy duelu: 1. N. Deslauriers (ANA), 2. R. Miller (ANA), 3. R. Rakell (ANA)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 23:49 0 1 1 +1 0 0 1
E. Černák (TBL) 19:17 0 0 0 0 2 2 6
A. Sekera (DAL) 15:07 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies