Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Ovečkina bude mrzieť stratený míľnik, ale zdravie je pre neho prvoradé

Hviezdny útočník tímu Washington Capitals, Alexander Ovečkin, sa momentálne neobáva toho, že by mu vynechané zápasy ohrozili cestu za rekordom Waynea Gretzkyho.

Tridsaťštyriročný moskovský rodák je momentálne dva góly vzdialený od siedmeho miesta v historickom poradí strelcov, na ktorom figuruje Mike Gartner. Na konte má 708 gólov a 188 mu chýba, aby dosiahol Gretzkyho zápis 894 gólov.

Prerušenie sezóny 2019/20 pre nový koronavírus prišlo v čase, keď spolu s Davidom Pastrňákom z Bostonu viedol ligu so 48 gólmi. Len dva presné zásahy ho delili od toho, aby po deviaty raz dosiahol v ročníku 50-gólovú métu. Tým by vyrovnal rekordy Gretzkyho a Mikea Bossyho.

A hoci existujú obavy, že sa ročník už neobnoví alebo sa obnoví len s play-off, Ovečkina v tejto situácii veľmi netrápi strata míľnika.

Článok pokračuje pod reklamou

„Samozrejme, že chcete streliť 50 gólov. Momentálne však, ako to hovoria všetci, je najdôležitejšou vecou, aby ste boli zdraví. Zamrzí to, že nestrelíte 50 gólov a nedosiahnete ďalší míľnik, ale musíte myslieť na svoju rodinu, ľudí a fanúšikov, aby boli vo väčšom bezpečí,“ povedal Ovečkin.

„Som si celkom istý, že čím skôr toto skončí, tým skôr začneme hrať opäť hokej. Bolo by pekné opäť streliť 50 gólov a dosiahnuť tie míľniky, ale v našich mysliach je teraz to, aby sme sa snažili zostať v bezpečí.“

Ovečkin je tiež v pozícii, kedy by opäť mohol získať Trofej Mauricea Richarda. Stalo by sa tak po deviaty raz, čím by vylepšil svoj rekord. Z iných hráčov v histórii je k nemu najbližšie Bobby Hull, ktorý bol najlepším strelcom sezóny sedemkrát.

„Je to strašidelná situácia pre ľudí všade naokolo, nie len pre nás. Premýšľate o všetkých tých malých veciach, ale keď sa na to pozriete z celosvetového hľadiska, tak je to strašidelné. Nemyslím preto teraz na 50 gólov alebo dobehnutie Grtezkyho alebo kohokoľvek iného. Momentálne myslím na to, aby som urobil to najlepšie, čo viem, aby bola moja rodina v bezpečí a dostali sme sa cez to,“ poznamenal Ovečkin.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies