Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Rekapitulácia: Marec priniesol okrem pandémie aj medzník Cháru a zmluvu pre Slováka

Do marca sme vstupovali plní elánu s tým, že nás čakajú veľké boje o play-off. Plány nám však narušil vírus COVID-19, pre ktorý bola NHL nútená prerušiť svoju sezónu. Čo však okrem pandémie priniesol tento mesiac z hokejového hľadiska?

2. marec – Leon Draisaitl strelil 4 góly v jednom zápase ako druhý hráč v tomto roku po Zachovi Sanfordovi, ktorý to dokázal 13. februára.

4. marec – Majiteľ Ottawy, Eugene Melnyk, prepustil výkonného riaditeľa Jima Littlea z funkcie iba po 54 dňoch vraj kvôli nezhodám alebo osobným prehreškom.

5. marec – Útočník Rangers, Mika Zibanejad, rozhodol zápas proti Washingtonu piatimi gólmi. Stal sa tak prvým hráčom od 24. novembra 2018, ktorému sa to podarilo.

5. marecZdeno Chára odohral 1551. zápas v NHL, čím sa dostal na 15. miesto historického poradia hráčov.

6. marec – Vo veku 84 rokov zomrela na následky Alzheimerovej choroby legenda Montrealu Canadiens a celého hokeja, Henri Richard, ktorý získal 11 Stanley Cupov, najviac zo všetkých hráčov NHL v histórii. V drese Montrealu odohral 1256 zápasov počas 20 sezón, čo sú klubové rekordy.

6. marec – Klub Rytíři Kladno s legendou NHL, Jaromírom Jágrom, zostupuje z najvyššej českej ligy hneď v prvej sezóne po návrate medzi elitu.

7. marec – Florida Panthers vyradila dres s číslom #1 patriaci Robertovi Luongovi. Zároveň je prvým vyradeným dresom hráča tohto klubu – dve čísla vyradené predtým patrili funkcionárom. Bývalý brankár drží floridské rekordy v počte zápasov, víťazstiev aj čistých kont.

8. marec – pri príležitosti Medzinárodného dňa žien komentovali zápasy Vegas – Calgary (TV Sportsnet) a Chicago – St. Louis (NBC) ženské tímy. V prvom prípade to boli Leah Hextallová, Cassie Campbell-Pascallová a Christine Simpsonová, ktorá bola prítomná na ľade, v druhom zápase to boli Kate Scottová, Kendan Coyneová Schofieldová a AJ Mleczková. NBC dokonca malo aj ženské prestávkové štúdio s Kathryn Tappenovou a Jennifer Botterillovou.

9. marec – Obranca San Jose Radim Šimek podpísal novú 4-ročnú zmluvu, ktorá mu prinesie 2,25 milióna dolárov ročne.

10. marec – Skúsený veterán Troy Brouwer po 851 zápasoch v NHL skončil na waiver listine, kde ho umiestnil jeho súčasný klub St. Louis Blues.

10. marec – Boston ako prvý tím v sezóne dosiahol hranicu 100 bodov po výhre 2:0 nad Philadelphiou.

11. marec – Joe Thornton odohral svoj 1636. zápas v kariére, aby sa posunul pred Scotta Stevensa na deviate miesto historického poradia NHL.

11. marec – Tréner Winnipegu Jets, Paul Maurice, ako piaty tréner v histórii absolvoval 1600. zápas v NHL.

12. marec – To, čo sa dlho predpokladalo sa stalo skutočnosťou. NHL definitívne prerušila sezónu na neurčito.

12. marec – Vo veku 68 rokov zomrel po boji s rakovinou Ken King, ktorý pôsobil ako výkonný riaditeľ tímu Calgary Flames.

16. marec – Hokejovú kariéru ukončil o veku švajčiarsky brankár Jonas Hiller. V NHL odohral 9 sezón v dresoch Anaheimu a Calgary s bilanciou 197-140-37, 91,4 SV% úspešnosťou zákrokov a s 23 čistými štítmi.

16. marec – Kariéru ukončil aj Staffan Kronwall, brat známejšieho Nicklasa. Okrem štyroch rokov pôsobil v Európe. V NHL odohral 66 zápasov za Toronto, Washington a Calgary, kde strelil aj svoj prvý gól v NHL. K nemu pridal vo zvyšných zápasoch ešte 3 asistencie.

30. marec – brankár Eddie Läck ukončil kariéru v skorom veku len 32 rokov. V NHL chytal za tímy Vancouver Canucks, Carolina Hurricanes, Calgary Flames a New Jersey Devils celkovo v 126 zápasoch.

30. marec – vo veku 90 rokov zomrel spoluzakladateľ ECHL, Henry Brabham. V roku 1988 vznikla dnes prestížna ECHL z popola ACHL a AAHL.

31. marec – po mnohých podpisoch vysokoškolských hráčov a mnohých vstupných kontraktoch pre draftovaných hráčoch prišiel na rad aj jeden Slovák. Brankár Roman Durný podpísal s Anaheimom dvojročný vstupný kontrakt.

Hviezdy mesiaca neboli zvolené.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mešár znepokojuje, expert vyzýva fanúšikov: Urobíte najlepšie, ak na toto zabudneteCelebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies