Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Montreal s Tatarom počíta aj do budúcna, tvrdí agent

Slovenský útočník Tomáš Tatar sa po nevydarenom pôsobení vo Vegas ocitol v minulej sezóne v Montreale, kde sa rýchlo zaradil medzi kľúčových hráčov. Po budúcej sezóne mu končí zmluva, no vďaka výborným výkonom je možné, že si ho Canadiens budú chcieť udržať. Už to potvrdzujú aj prvé náznaky.

„Indície sú také, že Montreal s ním ráta. V rámci bežných debát nám naznačili, že by boli radi, ak by ostal. Tomáš je tomu tiež otvorený, ale uvidíme, aká bude situácia smerom k expanznému draftu nového klubu v Seattli,“ povedal hráčov agent Petr Neveriš pre sport.sk.

„V prvom rade bude záležať na tom, či ho v tejto situácii umiestnia na listinu chránených hráčov a neposkytnú ho do tohto draftu. Tým Tomášovi jednoznačne ukážu, že majú o neho záujem aj do ďalších sezón.“

O budúcnosti Tatara sa často hovorilo pred prestupovou uzávierkou. Bol predmetom viacerých špekulácií, ktoré ho spájali s výmenou z Montrealu. Kanadský tím ho nakoniec nevymenil a jeho výmenu ani nepripravoval. Nič by ňou, podľa agenta, totiž ani nezískal.

Článok pokračuje pod reklamou

„Médiá v Montreale, ale aj celkovo v Severnej Amerike, fungujú na inej úrovni ako u nás. Keď vyšla táto informácia, tak v NHL bola prestávka pre All-Star Game a novinári zrazu nemali o čom písať. Nejaký žurnalista vtedy vypustil von len úvahu o prebudovaní tímu Canadiens, v ktorej sa spomenulo aj Tomášove meno. S jeho výmenou by však Montreal nezískal v podstate vôbec nič,“ poznamenal Neveriš.

„Hoci sa do platového stropu počíta priemerný ročný plat, v skutočnosti nie je rozdelený na štyri rovnaké čiastky. Tomášovi totiž ostáva ešte jeden rok kontraktu a keďže v Montreale vedia počítať a zároveň je tam jednou z hviezd tímu, tak nebol vymenený. Samozrejme, úvahy by boli trochu iné, pokiaľ by mu po tejto sezóne končil kontrakt.“

Tatar, ktorý aj v budúcej sezóne zaťaží rozpočet klubu sumou 5,3 milióna amerických dolárov, zarobí reálne 4,2 milióna dolárov. V tejto sezóne bol jeho reálny plat 5,5 milióna dolárov. Za ne Canadiens získali 22 gólov a 39 asistencií, ktoré dvadsaťdeväťročný Slovák nazbieral v 68 stretnutiach. Prvýkrát v kariére pokoril métu 60 bodov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies