Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Správy z NHL

Rekapitulácia: Aj apríl priniesol zaujímavé dianie v hokejovom svete

Apríl nepriniesol už žiadnu hokejová akciu priamo na ľade, ale ani koronavírus nezabránil tomu, aby sa predsa len v hokejovom svete niečo dialo. Poďme si to zrekapitulovať.

8. apríl - Florence Schelling sa stala prvou ženou v histórii švajčiarskej hokejovej NLA na pozícii generálneho manažéra. Bude pracovať pre tím SC Bern.

9. apríl – vo veku 79 rokov zomrel Pat Stapleton. V NHL odohral 636 zápasov a nazbieral 337 bodov v dresoch Bostonu a Chicaga. Na konci kariéry pôsobil v konkurenčnej WHA.

10. apríl - Tom Webster, ktorý hrával za Boston Bruins, Detroit Red Wings a California Golden Seals, zomrel vo veku 71 rokov. V 102 zápasoch NHL strelil 33 gólov a pridal 42 asistencií. Ako hráč vyhral titul WHA, kde pôsobil väčšinu hokejovej kariéry, a ako tréner Calderov pohár v AHL.

11. apríl – obranca Scott Perunovich vyhral Hobeyho Baker Award pre najlepšieho vysokoškolského hokejistu v USA. Hrával za Minnesotskú univerzitu v meste Duluth. V 34 zápasoch sezóny nazbieral 40 bodov. Práva na hráča drží St. Louis, ktoré ho draftovalo v roku 2018.

11. apríl – len 25-ročný hráč Edmontonu, Colby Cave, zomrel na krvácanie do mozgu. Predtým hrával aj za Boston Bruins. Celkovo v NHL odohral 67 zápasov, v ktorých strelil štyri góly a pridal päť asistencií.

12. apríl – Tony Mårtensson ukončil hokejovú kariéru vo veku 39 rokov. V NHL odohral 6 zápasov za Anaheim so ziskom 2 bodov za gól a asistenciu.

12. apríl – zomrela Phyllis Foreman, sestra prvého majiteľa Philadelpie, Eda Snidera. Práve ona nazvala tím Flyers a taktiež vymyslela logo tímu.

14. apríl – Kris Versteeg ukončil hokejovú kariéru vo veku 33 rokov. V NHL odohral 643 zápasov so ziskom 358 bodov. S Chicagom vyhral 2 Stanley Cupy. Okrem Blackhawks obliekal aj dresy tímov Toronto, Philadelphiu, Floridu, Carolinu, Los Angeles a Calgary. Draftoval ho Boston.

15. apríl – Útočník Sammy Blais podpísal so St. Louis Blues dvojročnú zmluvu, ktorá mu vynesie celkovo 3 milióny dolárov.

15. apríl – Klub KHL Avtomobilist Jekaterinburg menoval Billa Petersa novým hlavným trénerom.

16. apríl – Obranca Marco Scandella sa dohodol s tímom St. Louis Blues na podpise novej štvorročnej zmluvy v hodnote 13,1 milióna amerických dolárov.

16. apríl – Obranca Andrei Markov ukončil hráčsku kariéru. Posledné tri roky pôsobil v KHL, no predtým obliekal dres Canadines, ktorí ho aj draftovali. V 990 zápasoch nazbieral skvelých 572 bodov.

17. apríl – Brankár Joonas Korpisalo podpísal s Columbusom novú dvojročnú zmluvu, ktorá mu vynesie 2,8 milióna amerických dolárov ročne.

17. apríl – Sága Dustin Byfyglien a tím Winnipeg Jets je na konci. Hráč sa dohodol s tímom na ukončení zmluvy a získava štatút neobmedzeného voľného hráča.

20. apríl - Tím Columbus Blue Jackets podpísal jednoročnú zmluvu v hodnote 1,2 milióna amerických dolárov s útočníkom Michailom Grigorenkom. Zatiaľ je ale táto zmluva neplatná.

22. apríl – K ženskej hokejovej lige NWHL sa pripojí tím z Toronta. Liga tak bude mať 6 tímov.

23. apríl – Columbus si upísal aj druhého brankára. Elvis Merzļikins zarobí počas dvoch rokov 8 miliónov dolárov.

24. apríl – zverejnili skupiny hokejového turnaja najbližších olympijských hier. V prvej sa stretnú Kanada, USA, Nemecko a Čína, v druhej Rusko, Česko, Švajčiarsko a postupujúci z kvalifikácie, v tretej Fínsko, Švédsko a dvaja postupujúci z kvalifikácie. Kvalifikácie sa zúčastní 12 tímov v troch skupinách.

27. apríl – Chicago Blackhawks vyhodilo prezidenta a výkonného riaditeľa Johna McDonougha. Na dočasnej báze ho nahradí viceprezident Danny Wirtz. Prezidentom bol od roku 2007 a výkonným riaditeľom od roku 2011.

27. apríl – Joel Ward končí kariéru v NHL. Obliekal dresy Minnesoty, Nashvillu, Washingtonu a San Jose a odohral 726 zápasov so ziskom 304 bodov. Nikdy nebol draftovaný.

28. apríl – Rada guvernérov NHL predĺžila transferové dohody s členmi IIHF a ich ligami, medzi ktorých patria Rakúsko, Bielorusko, Česko, Dánsko, Fínsko, Francúzsko, Nemecko, Lotyšsko, Nórsko, Švédsko, Veľká Británia a aj Slovensko. Okrem nich aj so Švajčiarskou hokejovou asociáciou, švajčiarskou ligou a aj so severoamerickou juniorskou CHL.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies