Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Do all-star tímu Európy by sa dostal slovenský obranný pár. Komplimentu sa nedočkal

Jozef Struhár  
21.05.2020

Ryan Wilson z HockeyBuzz sa vo svojej sérii zameral na najlepšie šestky zložené z hráčov NHL podľa jednotlivých národností. Po výberoch Kanady, USA, Švédska, Fínska, Ruska, Česka a Švajčiarska prišlo aj na výber Európy. V ňom figurujú aj dve slovenské mená.

Do hybridného tímu, ktorý vznikol nedostatkom kvality zostávajúcich štátov, sa zvažovali hráči zo Slovenska, Rakúska, Dánska, Francúzska, Nemecka, Lotyšska, Holandska, Nórska a Slovinska, ktorých by podobne, ako na Svetovom pohári 2016, viedol Ralph Krueger.

Útok by tvoril slovinský center Anže Kopitar z Los Angeles, ktorého by na krídlach doplnili Nemec Leon Draisaitl z Edmontonu a Dán Nikolaj Ehlers z Winnipegu. Wilson zvažoval aj Tomáša Tatara, ale nakoniec ho lepšie čísla v hre piatich proti piatim presvedčili o Ehlersovi.

Za zmienku by podľa neho stáli z útočníkov aj Mats Zuccarello, Lars Eller, Dominik Kahun, Richard Pánik, Oliver Bjorkstrand, Zemgus Girgensens, Teddy Blueger, Michael Raffl, Michael Grabner a Pierre Edouard Bellemare.

V bráne by figuroval Nemec Philip Grubauer z Colorada, pred ktorým by stál slovenský obranný pár tvorený Zdenom Chárom z Bostonu a Erikom Černákom z Tampy. Za iné možnosti označil aj Andreja Sekeru a Korbiniana Holzera, pričom práve obrana ho v takomto Tíme Európy sklamala.

Chára už podľa Wilsona nie je ani zďaleka takým obrancom, akým bol, ale ostatné krajiny už nemajú lepšie alternatívy, pričom len Slovensko a Nemecko mali v tejto sezóne v NHL svojich obrancov. Aj preto označil túto obranu za „pravdepodobne najhoršiu v celej sérii“.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies