Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Detroit a Carolina postúpili do bojov o finále

Štvrtok bol v NHL dňom, v ktorom sa odohrali dva rozhodujúce zápasy. Z postupu do finále konferencie sa tešili hokejisti Detroitu, ktorí porazili Anaheim 4:3 a hráči Caroliny, ktorí zvíťazili nad Bostonom 3:2 po predĺžení.

Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 4:3 (konečný stav série: 4-3)
Marián Hossa zostáva v hre o svoj prvý Stanley Cup v kariére, keď sa „červeným krídlam“ podarilo zvíťaziť v kľúčovom siedmom rozhodujúcom zápase semifinálovej série proti Anaheimu 4:3 a ich cesta za obhajobou titulu pokračuje ďalej. Dan Clery sa stal hrdinom zápasu, keď tri minúty pred koncom tretej tretiny strelil víťazný gól. Red Wings mali aj v tomto stretnutí streleckú prevahu, Hiller za celý priebeh zápasu zaznamenal 36 zákrokov a inkasoval štyrikrát. Okrem Clearyho sa presadili aj Jiří Hudler, Darren Helm a Mikael Samuelsson. Helm strelil svoj druhý gól v play-off po prihrávke slovenského útočníka Mariána Hossu, ktorý v zápase odohral 17 a pol minúty a s 8 strelami bol najaktívnejším strelcom duelu. Okrem toho strávil dve minúty aj na trestnej lavici, kde si odsedel trest za nedovolenú hru s vysokou hokejkou. O góly Anaheimu sa postarali Teemu Selanne, Corey Perry a Bobby Ryan. Ducks sa lúčia s nádejne rozbehnutým play-off, v ktorom dokázali vyradiť víťaza Prezidentovej trofeje. Naopak, Detroit si zahrá v treťom konferenčnom finále po sebe. Tentokrát budú Red Wings stáť proti mladému a húževnatému tímu Chicago Blackhawks. Bude to michiganské derby a zároveň prvá série medzi dvoma tímami z Original Six(Pôvodnej šestky) od roku 1995.

Boston Bruins – Carolina Hurricanes 2:3 PP (konečný stav série: 3-4)
Obranca Zdeno Chára mohol zdvihnúť pohár do výšky, v ktorej sa ešte nenachádzal. Trenčiansky rodák sa však do histórie nezapíše ako prvý slovenský kapitán, ktorý vyhral Stanley Cup. Aspoň nie po tejto sezóne. V rozhodujúcom zápase podľahli Bruins Caroline 2:3 po predĺžení a rozlúčili sa s výbornou sezónou v 2. kole play-off. Sezónu im ukončil okamih z 19. minúty predĺženia, v ktorej o postupe Hurricanes rozhodol Scott Walker. Vyrovnaný duel skončil v normálnom hracom čase nerozhodne 2:2. Skóre stretnutia otvoril v 8. minúte domáci Byron Bitz. Rod Brind’Amour svoj prvým gólom v play-off vyrovnal na 1:1. Po druhej tretine viedla Carolina, pretože sa v nej do strelecky listiny zapísal Sergei Samsonov. Bruins vyrovnali zásluhou Milana Lucica v 47. minúte. V predĺžení strelil Walker svoj prvý gól v play-off. Lepšie si ho načasovať nemohol... Zdeno Chára strávil na ľade 30 a pol minúty a zaznamenal jeden mínusový bod a dve strely na bránu. Jeho tím nedokázal zavŕšiť dokonalý obrat v sérii a zhoršil si historickú bilanciu. Ani raz z 21 prípadov nedokázal otočiť stav série, ak v nej prehrával 1:3. Carolina, ktorá v prvom kole zdolala New Jersey, si vo finále Východnej konferencie zahrá s Pittsburghom.

Finále Východnej konferencie:
Pittsburgh Penguins (4) – Carolina Hurricanes (6)

Finále Západnej konferencie:
Detroit Red Wings (2) – Chicago Blackhawks (4)

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Hossa (DET) 17:25 0 1 1 0 8 2
Zdeno Chára (BOS) 30:24 0 0 0 -1 2 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Celebrini vytvoril nový rekord! Aké šance majú tímy NHL na jeho zisk? Príde ruský brankár, ktorý musel slúžiť v armáde, konečne do NHL? Slafkovský varuje: Len sa zahrievam! Aj ja chcem dosiahnuť túto métu V hre o post nového trénera Senators sú aj veľké mená Dvorský začal play-off zostra: Dva góly a víťazstvo! Bodoval aj ďalší Slovák + video Vzácnosť: Binnington bol produktívnejší ako autor víťazného gólu + videoJeden obranca sa Torontu zranil, ďalší sa vrátil. Ako je na tom hviezda?Obranca Buffala dostal maximálnu možnú pokutu + videoKraken podpísali zmluvu s nádejným obrancom Slafkovský len tretím Európanom histórie s takouto sériou, ďalšie tímy sú v play-offVideo: Bitky z 28. marca 2024 (4) Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies