Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Raycroft spomína na pôsobenie v Toronte v zlom: Mal som požiadať o pomoc

Keď bol Andrew Raycroft vymenený v roku 2006 do Toronta, bol nadšený z toho, že dostane šancu chytať blízko svojho rodiska. Nanešťastie, pre brankára sa veci nevyvinuli tak, ako plánoval. Po niekoľkoročnom pôsobení v Bostone pocítil, aké je to chytať v náročnom prostredí kanadského hokejového mesta.

„Všetko sa to na mňa nabaľovalo, bolo to stále ťažšie a ťažšie. Nevedel som, čo robiť. Nebol som Martin Brodeur. Nebol som Patrick Roy. Nemal som ten talent alebo schopnosť prebojovať sa tým jednoducho hraním. Potreboval som sebadôveru a mentálnu jasnosťou, čo sa mi získať nepodarilo,“ povedal Raycroft pre The Athletic.

Raycroft zažil v drese Bruins pozitívny vstup do NHL a vo svojej prvej plnej sezóne dokonca získal Calderovu trofej pre najlepšieho nováčika. Maple Leafs v ňom videli brankára, na ktorom môžu stavať, a tak za neho obetovali nádejného Tuukku Raska.

V prvej sezóne v drese Maple Leafs štartoval až v 71 zápasoch, z ktorých 37 vyhral. Ročník ukončil s 89,4% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,99 inkasovaného gólu na zápas. Tím do play-off nedoviedol. Neustále vrcholy a pády v kombinácií s veľkou pozornosťou médií spôsobili, že sa často vyrovnával s depresiou.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nebol som šťastný, to je isté. Bolo ťažké pre mňa nadchnúť sa pre hocičo aj pre odchod na štadión. Neviem, či to klinicky bola depresia, ale určite tam boli obdobia, keď som bol smutný a nechcel som sa s ničím vyrovnávať,“ skonštatoval Raycroft.

„Bolo to stále v čase, keď sa získanie pomoci nijakým spôsobom nepodporovalo a ľudia sa nad tým pozastavovali. Došlo to k tomu, že som nemal žiadnu sebadôveru, aby som požiadal o pomoc a pokúsil som sa to riešiť sám. Snažil som sa najviac, ako som vedel. Prajem si však, aby som o tú pomoc požiadal.“

Raycroftovi zabránilo vo vyhľadaní pomoci najmä to, že sa bál, ako to príjmu a budú prezentovať miestne médiá. Preto na ten nápad radšej rezignoval.

„Verím, že by urobilo obrovský rozdiel, ak by som bol schopný za niekým ísť a porozprávať sa o tom. Ale čo ak by vyšlo v médiách, že som za niekým šiel? Z toho som bol vystrašený a pôsobil by som ešte slabšie. Okrem toho, že hrám zle a prehrávam zápasy, by som ešte vyzeral tak, že to ani nedokážem zvládať,“ prezradil.

Raycroft sa trápil aj v úvode sezóny 2007/08, v hierarchii klesol za Vesu Toskalu a po sezóne, v ktorej vyhral len dva zápasy z 19, ho Toronto vykúpilo zo zmluvy. Následne slúžil ako náhradník v Colorade, Vancouveri a Dallase. V roku 2012 odišiel do Európy a o dva roky neskôr ukončil kariéru.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies