Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Nikto nebol na Long Islande lepší: Halákovo ocenenie asi neprekvapí

Na Eyes on Isles sa pozreli na hráčov, ktorí v histórii newyorskej organizácie nosili číslo 41. Z nich sa rozhodli vybrať toho najlepšieho. Asi nikoho neprekvapí, že sa ním stál slovenský brankár Jaroslav Halák.

Je to najmä preto, že bratislavský rodák pri svojom čísle nemal veľkú konkurenciu. Ako prvý ho nosil Ray Giroux a pred príchodom Haláka si ho obliekli už len Derek Bekar a David Ullström. Títo traja dokopy nakombinovali len 69 zápasov, takže by možno nestáli ani za mienku.

Napriek tomuto konštatovaniu však Matt O’Leary u Haláka zdôraznil, že ide o nedoceneného hráča Islanders. Do tímu prišiel v roku 2014 po tom, čo s ním podpísal s ním štvorročnú zmluvu s platom 4,5 milióna amerických dolárov ročne.

V prvom ročníku bol fantastický, keď nastúpil do 59 zápasov, v ktorých mal 91,4% úspešnosť zákrokov a priemer 2,43 inkasovaného gólu na zápas. S 38 výhrami vytvoril dodnes platný klubový rekord. Aj v play-off bol spoľahlivý, keď kryl 92,6 % striel.

Článok pokračuje pod reklamou

V nasledujúcom ročníku si čísla ešte vylepšil, keď dosiahol 91,9% úspešnosť zákrokov a priemer 2,30 inkasovaného gólu na zápas. Pre zranenie však nedochytal viac ako 36 zápasov.

Tretí rok už tak dobre nedopadol. Vstúpil doň pomaly a Islanders, ktorí v tom čase mali v prvom tíme troch brankárov, sa ho rozhodli poslať na „farmu“. Keď sa z nej vrátil, takmer ich dostal do play-off – v posledných siedmich štartoch mal 95,2% úspešnosť zákrokov.

V ročníku 2017/18 sa newyorský tím trápil v defenzíve a obaja brankári na to doplácali. Halák mal po 54 dueloch 90,8% úspešnosť zákrokov a priemer 3,19 inkasovaného gólu na zápas. Po štyroch rokoch, v ktorých dosiahol bilanciu 88-65-19 s 91,3% úspešnosťou zákrokov, sa stal voľným hráčom a skončil v Bostone, kde dodnes viac ako dobre kryje chrbát Tuukkovi Raskovi.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies