Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Magazín

Dominantný líder: Najlepší Slováci vybraní v 3. kole draftu NHL

Do NHL bolo za tie roky draftovaných množstvo slovenských nádejí, z ktorých len časť to dotiahla až do samotnej súťaže. My sa v tejto sérii zameriame na tých najlepších z každého kola. Tentoraz prišiel čas na 3. kolo.

V 3. kolách tímy NHL draftovali deväť slovenských hokejistov, ktorí to nakoniec dotiahli až do samotnej súťaže. Za zmienku stojí najmä Branko Radivojevič, ktorý v lige odohral skoro 400 zápasov a získal presne 120 bodov. Potom sú to napríklad Štefan Ružička či Peter Cehlárik, ktorí však nenaplnili očakávania.

Najlepší traja z tohto kola sú však títo:

Zdeno Chára

Ostrovania po ňom siahli v roku 1996 z celkového 56. miesta. Po odchode z New Yorku si zahral za Ottawu a Boston. Ten v roku 2011 doviedol k Stanleyho poháru ako prvý kapitán z východného bloku a len druhý z celej Európy.

Článok pokračuje pod reklamou

Trenčiansky rodák sa tešil aj z individuálnych úspechov, keď sa stal držiteľom Ceny Marka Messiera a Norrisovej trofeje, pri ktorej bol finalistom dokopy šesťkrát. Šesťkrát si zahral aj v zápasoch hviezd a drží ligový rekord v tvrdosti strely. Trikrát sa dostal do 1. all-star tímu a štyrikrát do 2. all-star tímu sezóny.

Chára odohral v základnej časti 1553 zápasov so ziskom 656 bodov (205+451) a v play-off pridal 182 zápasov so ziskom 68 bodov (18+50). Jeho osobnými maximami sú 19 gólov, 40 asistencií a 52 bodov. V historickom poradí Slovákov je desiaty s kanadskými bodmi, druhý s 288 plusovými bodmi (prvý medzi odchovanými Slovákmi) a prvý s 1956 trestnými minútami. Obrancov vedie s gólmi, asistenciami i bodmi.

Andrej Sekera

Dvere do NHL mu otvorilo Buffalo, ktoré si ho vybrali zo 71. miesta v roku 2004. Po úspešnej juniorskej kariéry si v NHL zahral za Sabres, Hurricanes, Kings, Oilers a Stars, za ktorých hráva aj v súčasnosti.

Bojnický rodák je 20. najproduktívnejším Slovákom v NHL, keď v 764 zápasoch vyprodukoval 244 bodov (41+197). Spomedzi obrancov je štvrtý. Najlepšie mu vyšiel ročník 2013/14, v ktorom si vytvoril rekordy s 11 gólmi, 33 asistenciami i 44 bodmi. V play-off odohral 19 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a dve asistencie.

Zdeno Cíger

Niekdajšieho trénera slovenskej reprezentácie si vybralo New Jersey z celkového 54. miesta v roku 1988. Okrem Devils si zahral za Edmonton, Rangers a Tampu Bay. Má za sebou dve pôsobenia v NHL oddelené šesťročnou pauzou.

Cíger odohral 352 zápasov so ziskom 228 bodov a 94 gólov. Jeho osobné maximá prišli v sezóne 1995/96 – 31 gólov, 39 asistencií a 70 bodov. V play-off pridal dva góly a šesť asistencií v 13 stretnutiach.

Martinského rodáka nájdeme na 22. mieste historického bodovania Slovákov, ale s priemerom 0,65 bodu na zápas je na 13. mieste medzi hráčmi, ktorí odohral aspoň 38 zápasov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies