Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Čas na reparát: Hlavaj má najväčšiu šancu na draft, v hre aj ďalší Slováci

O takomto čase by sa Larry Fisher už zameriaval na to, ako by mohla vyzerať draftová trieda v roku 2021. Keďže tohtoročný drafte je ešte stále pred nami, odolal tomu a venoval sa ešte jemu. Priniesol finálny rebríček hráčov, ktorí vstúpia na draft opätovne.

Nie každý hráč, ktorý je k dispozícii na vstupnom drafte, je aj vybraným niektorým z tímov NHL. To sa stalo aj nasledujúcom nádejam, medzi ktorými nájdeme aj také, ktoré si svojimi výkonmi v uplynulej sezóne udržali šance, že budú draftované ako tzv. „overageri“.

V rebríčku sa nachádza 159 hráčov, vrátane pár Slovákov. Na prvé kolo nemá nikto, ale potenciál zmestiť sa medzi draftovaných 217 hráčov má zhruba 33 mladíkov. Potešujúce je, že je medzi nimi aj brankár Samuel Hlavaj, ktorého čas by podľa Fishera mohol prísť v piatom kole.

Devätnásťročný rodák z Martina vlani nebol draftovaný po tom, čo mal v USHL bilanciu 3-18-1 s 86,2% úspešnosťou zákrokov a priemerom 4,58 inkasovaného gólu na zápas. V tomto ročníku si však vylepšil šance v QMJHL, kde pri bilancii 33-3-2 kryl 91,5 % striel a inkasoval 2,25 gólu na zápas.

Článok pokračuje pod reklamou

Takto vyzerá 33 hráčov s najväčšími šancami:

89. Evgeniy Oksentyuk (Ú, Bielorusko, Flint/OHL)
92. Nico Daws (B, Kanada, Guelph/OHL)
94. Alex Cotton (O, Kanada, Lethbridge/WHL)
96. Egor Sokolov (PK, Rusko, Cape Breton/QMJHL)
112. Iaroslav Likhachev (PK, Rusko, Blainville-Boisbriand/QMJHL)
128. Samuel Hlavaj (B, Slovensko, Sherbrooke/QMJHL)
129. Amir Miftakhov (B, Rusko, Bars Kazan/VHL)
131. Gunnarwolfe Fontaine (ĽK, USA, Chicago/USHL)
132. Trevor Kuntar (Ú, USA, Youngstown/USHL)
134. Axel Rindell (O, Fínsko, Jukurit/Liiga)
135. Adam Wilsby (O, Švédsko, Sodertalje/Allsvenskan)
156. Artyom Galimov (C, Rusko, Ak Bars Kazan/KHL)
157. Pavel Gogolev (ĽK, Rusko, Guelph/OHL)
158. Xavier Simoneau (Ú, Kanada, Drummondville/QMJHL)
159. Billy Constantinou (O, Kanada, Sault Ste. Marie/OHL)
176. Kristian Tanus (Ú, Fínsko, Jukurit/Liiga)
177. Joonas Oden (Ú, Fínsko/USA, KooKoo/Liiga)
178. Dmitri Sheshin (PK, Rusko, Magnitogorsk/MHL)
179. Yegor Chinakhov (PK, Rusko, Omskie Yastreby/MHL)
180. Nikolai Mayorov (ĽK, Rusko, Cedar Rapids/USHL)
181. Mathieu De St. Phalle (PK, USA, Chicago/USHL)
193. Ilya Solovyov (O, Bielorusko, Saginaw/OHL)
200. Mike Vorlicky (O, USA, Wisconsin/NCAA)
201. Vojtěch Střondala (C, Česko, Stadion Litoměřice/CZE2)
202. Benjamin Baumgartner (C, Rakúsko, Davos/NLA)
203. Maxim Musorov (Ú, Kazachstan, Snezhnye Barsy Astana/MHL)
211. Samuel Johannesson (O, Švédsko, Rogle/SHL)
212. Parker Ford (C, USA, Providence College/NCAA)
213. Zach Uens (O, Kanada, Merrimack College/NCAA)
214. Declan Carlile (O, USA/Kanada, Merrimack College/NCAA)
215. Daniel Baker (O, Kanada, Medicine Hat/WHL)
216. Gage Goncalves (LC, Kanada, Everett/WHL)
217. Luke Toporowski (ĽK, USA, Spokane/WHL)

Zvyšní hráči už sú mimo zóny vstupného draftu, ale nie je vylúčené, že by sa im mohlo pošťastiť. Za zmienku stoja Victor Ostman (218.), Jakub Dobeš (219), Alexei Tsyplakov (220.), Alexander Gordin (221.) či krídelník Oliver Okuliar, ktorý figuruje na 231. mieste.

Okuliar, ktorý po nevýraznej sezóne 2018/19 v QMJHL zažil podstatne lepší ročník vo WHL, stále nie je posledným Slovákom v zozname. Na potenciálnom 276. mieste nájdeme útočníka Adama Lišku, na 277. mieste útočníka Róberta Džugana a na 364. mieste obrancu Dávida Mudráka.

A hoci Fisher neočakáva silný draft pre týchto hráčov z kategórie „overager“ a žiadneho z nich nevidí v prvých dvoch kolách a len 33 zaradil do uzavretia posledného siedmeho kola, nevylučuje, že by okrem Hlavaja mohli mať šancu uspieť aj Okuliar, Liška či Džugan.

„Na jednu stranu toto nebude príliš silný draft pre overagerov, na druhú stranu, nebolo by prekvapujúce, ak by sa ich draftovalo viac ako zvyčajne – možno až 50. Je to preto, lebo skauti NHL mohli vidieť týchto starších hráčov častejšie a to aj v play-off situáciách. Až čas nám povie, ale ak by sa dalo tipovať, či to bude nad alebo pod 40, tento rok by ma lákalo tipovať nad,“ poznamenal.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies