Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Elias Pettersson: Stále som nedosiahol svoj potenciál

Jozef Struhár  
03.07.2020

V minulej sezóne vyhral Elias Pettersson Calderovu trofej pre najlepšieho nováčik a v tej aktuálnej dokázal vyrovnať svoj bodový zisk z vlaňajška v menšom počte duelov. Útočník tímu Vancouver Canucks však tvrdí, že stále má priestor na zlepšenie.

„S mojou druhou sezónou som veľmi spokojný, ale stále si myslím, alebo viem, že dokážem hrať lepšie. Moja prvá sezóna bola veľmi dobrá. Myslím si, že posledných 20-30 zápasov z nej nebolo takých dobrých, ale bola to pre mňa dobrá učebná skúsenosť,“ povedal Pettersson pre ligový web.

Dvadsaťjedenročný Švéd viedol v ročníku 2018/19 nováčikov s 28 gólmi, 38 asistenciami a 66 bodmi. V tejto sezóne zaznamenal 27 gólov a 39 asistencií, pričom odohral o tri zápasy menej. Tak ako každému, o koniec základnej časti ho ukrátil koronavírus.

„Musím v hokeji ešte dozrieť, napríklad neprehrávať osobné súboje o puk, nikdy neprísť o puk, ak sa budem snažiť okolo niekoho prejsť. Sú to malé oblasti, malé detaily, na ktorých môžem pracovať, aby som sa zlepšil,“ poznamenal Pettersson.

Rodák zo Sundsvallu, ktorý bol draftovaný z piateho miesta v roku 2017, si pochvaľoval súhru, ktorú si vytvoril s útočníkom Tylerom Toffolim, ktorý posilnil Canucks 17. februára, keď sa ho cez výmenu vzdalo Los Angeles. Spolu nazbierali 18 bodov v 10 dueloch.

„Od prvého zápasu, ktorý sme spolu hrali, veci fungovali. Prvoradé je, že je to dobrý hokejista, strieľa góly a tvorí aj hru. Nebolo preto vôbec ťažké pochopiť, ako hrá. Je to skvelé a je pre nás prínosom,“ povedal Pettersson, ktorý sa už zo Švédska vrátil do Vancouveru.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies