Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Magazín

Kto sú? Predstavenie majiteľov tímov NHL z Východnej konferencie

Hráči NHL sú u fanúšikov veľmi dobre známi. Aj mnoho trénerov a generálnych manažérov dokáže veľa ľudí rozoznať. S majiteľmi je to však iné. Preto sa Josh Bell rozhodol predstaviť ich. Prehľad dnes zakončíme vizitkami majiteľov z Východnej konferencie.


Boston Bruins: Jeremy Jacobs

Vlastní Delaware North, čo je globálna firma zaoberajúca sa pohostinstvom a stravovacími službami. Neskôr sa začala zaoberať aj ubytovacími a športovými odvetviami, letiskami, hazardnými hrami a zábavným priemyslom. Založená bola ešte v roku 1915 jeho otcom. Jacobs vlastní aj podiely v televízii NESN a tíme MLB Boston Red Sox. V NHL je druhým najdlhšie pôsobiacim vlastníkom, keď Bruins kúpil v roku 1975 za 10 miliónov dolárov. Je predsedom Rady guvernérov a od roku 2017 aj členom Hokejovej siene slávy.

Buffalo Sabres: Terry Pegula

Multimiliardár zbohatol na zemnom plyne, ale podnikal aj s nehnuteľnosťami, životným prostredím a profesionálnym športom. Sabres vlastní od roku 2011, kedy kúpil aj tím AHL Rochester Americans. O tri roky neskôr kúpil aj tím NFL Buffalo Bills.

Carolina Hurricanes: Tom Dundon

Jeden z najnovších majiteľov tímov NHL založil kapitálovú spoločnosť Dundon Capital Partners po tom, čo predtým uspel s finančnou firmou Santander Consumer USA. Je známy aj tým, že investoval 250 miliónov dolárov do ligy amerického futbalu AAF, ktorá zanikla pred dokončením prvej sezóny.

Článok pokračuje pod reklamou

Columbus Blue Jackets: John P. McConnell

Je výkonným riaditeľom Worthington Industries, celosvetovej spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou kovov. Hoci spoločnosť založil jeho otec, musel si svoje miesto vydrieť od najnižších pozícií. Aktuálnu pozíciu zastáva od roku 1993 a je veľmi aktívny aj v komunite v Ohiu. Majiteľom tímu je od roku 2008, keď zomrel jeho otec.

Detroit Red Wings: Ilitch Holdings

Christipher Ilitch je prezidentom a výkonným riaditeľom spoločnosti, ktorú v roku 1999 založil jeho zosnulý otec Mike. Ten zbohatol na sieti pizzerii Little Caesars. Spoločnosť vlastní aj Detroit Tigers z MLB, Champion Foods, Olympia Entertainment, Olympia Development, Uptown Entertainment a Blue Line Foodservice Distribution. Christopher v minulosti pracoval aj pre IBM.

Florida Panthers: Vincent Viola

Armádny veterán je americkým biznismanom, ktorý pracoval ako úspešný obchodník na newyorskej burze. Pomohol firmám, ako sú Pioneer Futures, The Independent Bank Group, EWT, LLC, Madison Tyler, LLC či Virtu Financial.

Montreal Canadiens: Rodina Molsonovcov

Geoff Molson začal pracovať v predaji a marketingovom oddelení pivovaru Molson Brewery už ako študent. Potom pracoval pre Coca-Colu a CSC Consulting predtým, ako sa vrátil k rodinnému podniku. Canadiens kúpil v roku 2009 od Georgea N. Gilletta mladšieho, ktorý ich zase kúpil od pivovaru Molson v roku 2001. Okrem Geoffa klub vlastnia aj jeho bratia Andrew a Justin, a skupina spoločností ako BCE/Bell, Woodbridge Company, QFL Solidarity Fund, The National Bank Financial Group.

New Jersey Devils: Joshua Harris

Americký miliardár spoluzaložil v roku 1990 investičnú firmu Apollo Global Management, v ktorej dodnes zostáva ako jeden z troch partnerov. Spoločnosť tiež vlastní tím Philadelphia 76ers z NBA a podiel v tíme Crystal Palace z anglickej Premier League.

NY Islanders: Jon Ledecky a Scott D. Malkin

Ledecky začal kariéru ako novinár popri štúdiu na Harvarde. Následne pracoval pre U.S. Office Supplies, kde za štyri roky zarobil 400 miliónov dolárov. Krátko vlastnil spolu s Tedom Leonsisom tím Washington Capitals. Malkin je zakladateľom Value Retail, ktorá tvorí luxusné obchodné destinácie. Firma má ročne tržby cez miliardu dolárov. Obaja boli spolubývajúcimi na Harvarde.

NY Rangers: James L.Dolan

Medzi rokmi 1995 a 2016 bol výkonným riaditeľom Cablevision a túto pozíciu mal aj v Rainbow Media Holdings, ktorá je dnes známa ako AMC Networks. V súčasnosti je šéfom Madison Square Garden Company, ktorá vlastní Rangers, Hartford WolfPack z AHL, New York Knicks z NBA, New York Liberty z WNBA a televízne stanice MSG a MSG Plus.

Ottawa Senators: Eugene Melnyk

Založil farmaceutickú spoločnosť Biovail Corporation, ktorú opustil v roku 2007, keď bol vyšetrovaný pre účtovné podvody. Následne dostal pokutu 565 000 dolárov a päťročný zákaz pôsobiť vo vedúcich pozíciách vo verejných spoločnostiach. Senators kúpil v roku 2003 spolu s arénou v tom čase známou ako Corel Centre. Využil finančné problémy tímu, ktorý získal za 150 miliónov dolárov. Teraz má hodnotu 435 miliónov dolárov.

Philadelphia Flyers: Brian L. Roberts

Je šéfom veľkej americkej káblovej spoločnosti Comcast, ktorú založil jeho otec v roku 1969. Jej ročný obrat je 94,5 miliardy dolárov. Venuje sa aj squashu a to úspešne – v roku 2005 získal pre USA zlato na Makabejských hrách (Židovská olympiáda).

Pittsburgh Penguins: Ronald Burkle a Mario Lemieux

Maria Lemieuxa predstavovať hokejovým fanúšikom netreba. Jeho partner je americký miliardár, ktorý bol medzi zakladateľmi Yucaipa Companies. Organizácia sa špecializuje na investovanie do trápiacich sa amerických spoločností v distribúcii, logistike, stravovaní, obchode a ľahkom priemysle. Investoval napríklad do A&P, Whole Foods, SoundCloud, Airbnb. Snaží sa tiež priviesť MLS do Sacramenta.

Tampa Bay Lightning: Jeffrey Vinik

V roku 1996 opustil Fidelity Mutual Fund a vytvoril vlastný hedžový fond Vinik Asset Management, ktorý do roku 2000 vygeneroval investorom 4,2 miliardy dolárov. Svoj cit pre investície ukázal v roku 2010, keď kúpil Lightning za 170 miliónov dolárov. Teraz majú hodnotu 445 miliónov dolárov.

Toronto Maple Leafs: Larry Tanenbaum

Je šéfom spoločnosti Kilmer Group, ktorá investuje do akcií, infraštruktúry a nehnuteľností, športu a médií. Vlastní napríklad akcie Coca-Cola, Scotiabank Arénu a ďalšie športové tímy – Toronto Raptors z NBA, Toronto FC z MLS, Toronto Argonauts z CHL, Toronto Marlies z AHL. Je členom rady Hokejovej siene slávy a podieľa sa na prípravách Majstrovstiev sveta vo futbale, ktoré v rok 2026 zavítajú aj do Toronta.

Washington Capitals: Ted Leonsis

Ide o podnikateľa, investora, tvorcu filmov, spisovateľa, vynálezcu, filantropa a niekdajšieho politika. Je bývalým členom vyššieho vedenia AOL a zakladateľom Monumental Sports & Entertainment (MSE), Revolution Growth Fund a SnagFilms. Pod hlavičkou MSE vlastní aj tímy Washington Wizards z NBA, Washington Mystics z WNBA a tímy AFL Washington Valor a Baltimore Brigade. Zvlášť vlastní Team Liquid z eSportu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies