Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Slafkovský mi pripomína mladého Petra Šťastného, tvrdí Ihnačák

Slovenský hokej zažíva niekoľko rokov odmlku v produkovaním útočných talentov, na aké sme boli v minulosti zvyknutí. Zmeniť by to však mohli nádeje, ako sú Martin Chromiak či Juraj Slafkovský, ktorí zaujali aj niekdajšieho slovenského velikána Petra Ihnačáka.

Ihnačák odohral v NHL 417 zápasov so ziskom 267 bodov. Hrával za Toronta, pre ktoré pracoval aj ako skaut. Momentálne hľadá medzi mladíkmi talenty pre Washington, a tak má dobrý prehľad aj o mládeži na Slovensku.

Za šikovného útočníka považuje Martina Chromiaka, ktorý strávil prvú polovicu v seniorskom tíme Dukly Trenčín a po svetovom šampionáte, na ktorý nebol nominovaný, si zvýšil šance pred tohtoročným draftom v Kingstone z OHL.

„Kolegovia, ktorí ho skautujú v zámorí, o ňom majú veľa pozitívnych referencií. Nemal by chýbať v prvých dvoch kolách draftu“ povedal Ihnačák pre denník Šport. „Je to chlapec, ktorý má hokejové myslenie a cit na strieľanie gólov. Musí pracovať, aby bol väčším lídrom a vodcovskou osobnosťou, ktorá strhne tím.“

Článok pokračuje pod reklamou

Na svoj vstupný draft si ešte počká krídelník fínskeho Turku Juraj Slafkovský, ktorý v reprezentácii hráva aj ako center. A práve na tej pozícii sa viac pozdáva Ihnačákovi, ktorý sa ho nebál prirovnať k veľkej legende slovenského i svetového hokeja.

„Ako obrovský talent vyzerá šestnásťročný Juraj Slafkovský. Má super postavu, výborne korčuľuje. Trošku mi pripomína Petra Šťastného, keď bol mladý. Dúfam, že nám v ňom rastie veľká osobnosť. Náš hokej ju nutne potrebuje,“ poznamenal.

Slafkovský bude k dispozícii na drafte v roku 2022. Už teraz sa v prognózach vyskytuje veľmi vysoko. Pravidelne je v prvom kole, pričom v marcovom rebríčku TPEHockey figuroval už na siedmom mieste.

Košický rodák po pôsobení v Rakúsku a Česku zakotvil v sezóne 2019/20 vo fínskej organizácii TPS Turku. Je vysoký 192 centimetrov a váži takmer 90 kilogramov. Pozitívom že okrem zručností vie využívať na ľade aj svoju postavu.

On samotný nedávno zmierňoval optimizmus pri pohľade na draftové vyhliadky. „Všímam si to, nebudem hovoriť, že nie, ale podľa mňa to ešte nič neznamená. Predsa len, ešte nás od toho delia dva roky a stať sa môže hocičo,“ povedal v júni pre RTVS.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies