Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Bergevin by sa mal pozrieť aj na budúcnosť Tatara v tíme Canadiens

Greg Wyshynski z televízie ESPN tvrdí, že tím Montreal Canadiens sa musí pozrieť na svoje jadro útočníkov, menovite Jonathana Drouina, Brendana Gallaghera, Maxa Domiho, Phillipa Danaulta a Tomáša Tatara a urobiť rozhodnutie, či budú súčasťou zostavy aj v budúcnosti.

V organizácii robia pokroky mladíci ako Nick Suzuki a Jesperi Kotkaniemi, ktorí aj v dohrávke ukázali svoje zlepšenie. Preto si Wyshynski myslí, že by mali Canadiens vymeniť jedného z predtým spomínaných hráčov. Cíti tiež, že Habs potrebujú väčších útočníkov na krídlach a musia si zlepšiť aj ľavú stranu obrany.

Za najpravdepodobnejšieho adepta na výmenu vidí Maxa Domi, ktorý už po tejto sezóne bude obmedzeným voľným hráčom s právom prihlásiť sa na arbitráž. V špekuláciách sa jeho meno vyskytuje už dlhšie a v play-off sa tím na neho príliš nespoliehal.

Tatar, Gallagher a Danault môžu byť neobmedzenými voľnými hráčmi po budúcej sezóne a Drouin ním môže byť po sezóne 2022/23. Spomínaná pätica patrí medzi šesť najlepšie platených útočníkov tímu.

Článok pokračuje pod reklamou

To, že by sa Bergevin mal pozrieť na budúcnosť Tatara tvrdí aj Stu Cowan z Montreal Gazette, ktorý pripomína, že po budúcej sezóne sa neobmedzenými voľnými hráčmi môžu stať aj Joel Armia, Jeff Petry, Jordan Weal a Charlie Lindgren, obmedzeným Artturi Lehkonen.

„Ako som povedal, hráči robia rozhodnutia za nás tým, ako hrajú a aké výkony podávajú. Budeme musieť urobiť nejaké rozhodnutia. Verím, že tento rok máme len jedného neobmedzeného voľného hráča, no budúci rok to bude úplne iná šálka kávy. A s tým nemenným platovým stropom budeme musieť byť veľmi opatrní s tým, ako budeme míňať peniaze,“ povedal Bergevin.

Tatar bol v základnej časti najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom Canadiens, keď v 68 zápasoch strelil 22 gólov a nazbieral 61 bodov. V dohrávke však zaostal za očakávaniami, keď si z 10 zápasov odniesol len dva góly a nebodoval v deviatich dueloch. Platový rozpočet tímu zaťažuje sumou 4,8 milióna amerických dolárov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies