Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Aj Černák je bližšie k finále. Tampa s rekordom, dvaja hráči päťbodoví

Po úspešnom vstupe tímu Andreja Sekeru do finále Západnej konferencie sa z víťazstva v otváracom zápase finále Východnej konferencie tešila aj Tampa Bay s Erikom Černákom v zostave.

Finále Východnej konferencie

Zápas č. 1
1
2
3
Stav série
Tampa Bay Lightning
3
2
3
8
•••
New York Islanders
1
0
1
2
••••
Podrobné štatistiky

Brayden Point zaznamenal dva góly a tri asistencie, Nikita Kučerov gól a štyri asistencie, aby pomohli Tampe k výhre 8:2 v prvom zápase finále konferencie proti Islanders a predĺženiu víťaznej série na päť duelov. K vyrovnaniu klubového rekordu v počte gólov strelených v zápase play-off z roku 2011 viedli aj presné zásahy Victora Hedmana, Ryana McDonagha, Ondřeja Paláta a dvojgólového Yanniho Gourdeho. Hedman pridal aj dve asistencie, Kevin Shattenkirk ich nazbieral tri. Andrej Vasilevskij čelil 24 strelám, z ktorých ho prekonali po prihrávkach Andersa Leeho dvojbodový Jordan Eberle a Nick Leddy. Thomas Greiss striedal už v 11. minúte, keď inkasoval tri góly z deviatich striel. Semion Varlamov následne kryl 20 z 25 striel. Slovenský obranca Erik Černák bránu New Yorku neohrozil ani raz a ani nebodoval. V akcii strávil 14 minút a 39 sekúnd, počas ktorých si pripísal jeden mínusový bod, jeden blok a dva bodyčeky. V závere prvej tretiny odišiel do šatne po tom, čo ho zasiahol puk. V druhej bol späť v akcii. Duel však nedohral Cal Clutterbuck. Druhý zápas série sa odohrá v stredu.


Vasilevskij obral o gól Eberleho:

Na prvý gól zápasu sa čakalo len 74 sekúnd. Skóre otvoril Point po peknej dravej individuálnej akcii. V tretej minúte putoval na trestné lavicu Coleman a Islanders sa na konci presilovky podarilo stav vyrovnať, keď sa pred bránou najlepšie zorientoval Eberle a dorazil do brány zakončenie Leeho. Presilovku následne využili aj Lightning, keď vylúčenie Greenea potrestal v deviatej minúte úspešnou strelou spoza kruhov Hedman. Krátko pred gólom podržal „Bolts“ Vasilevskij, ktorý eliminoval únik Nelsona. Strelou z ľavého kruhu uspel v 11. minúte McDonagh a Greiss za stavu 1:3 prenechal miesto v bráne Varlamovovi. Tampa hrala ešte dvakrát v oslabení, ale ubránila sa. Vasilevskij však opäť raz čelil úniku Nelsona.

Varlamov inkasoval prvýkrát v 25. minúte, keď sa puk so šťastím dostal ku Gourdemu a ten zakončoval do odkrytej brány. Puk sa odrazil od čepele obrancu a pokračovalo sa ďalej v hre. Tú prerušil až videorozhodca, ktorý upozornil na to, že puk prešiel bránkovú čiaru. Islanders zapli na vyššie obrátky, hrali aj presilovku, ale recept na Vasilevského nájsť nemohli. Nelson dokonca od frustrácie obúchal hokejku o plexisklo. Presilovku si potom zahrali aj Lightning a pár sekúnd aj o dvoch hráčov. Nakoniec tú štandardnú využil Point, ktorý zvýšil v 34. minúte už na 5:1. V 36. minúte potom Vasilevskij vytiahol zákrok večera, keď ľavým betónom zabránil v skórovaní Eberlemu.

Článok pokračuje pod reklamou

V tretej tretine si Tampa už zápas kontrolovala. V 42. minúte mal šancu na skórovanie Killorn, no ďalší gól hráčov v modrom strelil až o štyri minúty neskôr Kučerov. Islanders sa podarilo znížiť v 49. minúte zásluhou Leddyho, no o menej ako minútu neskôr skóroval po peknej akcii Pointa s Kučerovom Palát a vedenie bolo znova päťgólové. Gólovú bodku priniesol počas presilovky v 54. minúte Gourde. Islanders ešte hrali v oslabení o dvoch hráčov, ale ubránili sa a gól už v zápase nepadol.

Andrej Vasilevskij
Thomas Greiss
59:50 22/24 10:46 6/9
Curtis McElhinney
Semion Varlamov
- - 49:05 20/25

Brayden Point bodoval už v siedmom zápase po sebe. Z hráčov Lightning mal dlhšiu sériu v play-off len Victor Hedman – osemzápasovú v roku 2018. ... Nikita Kučerov štvrtou asistenciou v zápase vytvoril nový klubový rekord so 16 asistenciami nazbieranými v jednom play-off. Predošlý rekord stanovil s 15 asistenciami Martin St. Louis v roku 2004. ... Point a Kučerov sú prvými hráčmi v histórii Lightning, ktorí nazbierali päť bodov v zápase play-off. Za posledných 30 rokov sú štvrtým a piatym hráčom NHL, ktorí to dokázali vo finále konferencie. V rovnakom zápase konferenčného finále to dokázali ako prví spoluhráči od roku 1985. Vtedy to boli Paul Coffey a Jari Kurri z Edmontonu. ... Osem gólov v zápase play-off naposledy strelilo Chicago v roku 1992 (8:2 proti Oilers).

Hviezdy duelu: 1. B. Point, 2. N. Kučerov, 3. V. Hedman (všetci TBL)

Brayden Point, útočník Lightning: „Veci nám práve teraz vychádzajú, ale je to našim tímom. Hráme tak dobre. Hráme so štruktúrou, hráme zodpovedne s pukom, hráme správne.“

Barry Trotz, tréner Islanders: „Tento zápas, zmyjeme ho zo seba. Prehrali sme srdcervúce zápasy v predĺženiach, niekoľko skutočne ťažkých zápasov a podobne. Niekedy prehráte aj tak, ako my dnes. Vždy, keď sme urobili chybu, oni skórovali.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies