Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Slováci v NHL

Ružička dal Flames veľkú nádej, že bude čoskoro v NHL, tvrdí Francis

Slovenský útočník Adam Ružička má za sebou prvú sezónu medzi mužmi v nižšej Americkej hokejovej lige. V záložnom tíme Calgary Flames mu chvíľu trvalo, kým sa rozbehol, no potom svojimi výkonmi tešil aj vedenie prvého tímu.

Flames draftovali Ružičku zo 109. miesta v roku 2017. V tom čase patril medzi najväčšie nádeje slovenského hokeja, ale vyskytovali sa u neho aj pochybnosti. Tie zmazal v uplynulom ročníku, keď zažil dobrý nástup medzi profesionálmi. Eric Francis zo Sportsnet si dokonca myslí, že by si tým mohol otvoriť dvere do tímu Flames skôr, ako sa možno čakalo.

„Ranou pre 194-centrimetrového, 92-kilogramového Slováka bola jeho nevyrovnanosť výkonov, pri ktorej zažil zlepšenie v druhej polovici jeho prvej sezóny v AHL v Stocktone. V poslednom mesiaci už za klub hrával vo všetkých kľúčových úlohách, čím dal manažmentu veľa nádeje, že by jeho veľké telo mohlo čoskoro korčuľovať vo veľkej lige,“ skonštatoval Francis.

Dvadsaťjedenročný bratislavský rodák odohral za Stockton 54 zápasov, v ktorých strelil 10 gólov a nazbieral 27 bodov. Vo svojej nováčikovskej zmluve má platné ešte dva roky, pričom u Flames by mohol hrať na poste centra i pravého krídelníka.

Francis dokonca pri posudzovaní všetkých zmlúv Flames spomenul Ružičku s možnosťou, že by časom mohol nahradiť v tíme Dereka Ryana, ktorý by mu možno už v najbližšej sezóne mohol byť mentorom. Následne by z pozície centra mohol vyradiť Marka Jankowskiho, ktorý by sa presunul na krídlo. Najväčším konkurentom mu v tom bude zrejme Glenn Gawdin.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal poslal svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies