Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Lepšie do finále vstúpil Sekera. Stars vyhrali nad Lightning 4:1

Do prvého zápasu finálovej série vstúpili lepšie hráči Stars, ktorí sa opäť mohli oprieť o svoju obranu a Antona Chudobina. Slováci nebodovali.

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 1
1
2
3
Stav série
Tampa Bay Lightning
1
0
0
1
••••
Dallas Stars
1
2
1
4
•••
Podrobné štatistiky

Anton Chudobin zneškodnil 35 z 36 striel, vrátane všetkých 22 v tretej tretine, aby doviedol Dallas k výhre 4:1 v otváracom zápase finále Stanleyho pohára. Víťazný gól strelil Jamie Oleksiak, ktorý v strede druhej tretiny prelomil nerozhodný stav. Skóre stretnutia otvoril svojím prvým gólom v NHL Joel Hanley, do čierneho sa trafil aj Joel Kiviranta a do prázdnej brány Jason Dickinson. Obrancovia Stars nazbierali dokopy päť bodov. Jediný gól Lightning vsietil Yanni Gourde, ktorý v prvej tretine vyrovnával na 1:1. Andrej Vasilevskij inkasoval tri góly z 19 striel. Ani jeden tím nevyužil presilovku. Druhý zápas série sa odohrá v pondelok.

V tom prvom odohral Andrej Sekera 17 minút a 5 sekúnd, počas ktorých zaznamenal plusový bod, jeden bodyček a dva bloky. Erik Černák si pripísal mínusový bod, jednu strelu na bránu a jeden bodyček, pričom odohral 16 minút a 6 sekúnd.

Rozhodujúci gól Oleksiaka:

Článok pokračuje pod reklamou

Prvé dvadsťaminútovka finále bola pomerne opatrná a tímy neboli smerom dopredu príliš nebezpečné. Napriek tomu sme však videli aj góly. Už v šiestej minúte otvoril skóre Hanley, keď zužitkoval výbornú prácu Kivirantu pri mantineli, po ktorej získal puk Hintz a poslal ho obrancovi medzi kruhy. Lightning sa snažili o odpoveď a pri hre štyroch proti štyrom mali od 9. minúty viac priestoru pre svoju hru. Gól strelili už pri hre v plnom počte hráčov, keď v 13. minúte vyrovnal s prispením šťastia Gourde – Chudobin vyrazil strelu Colemana a puk sa následne odrazil do brány od korčúľ Gourdeho a Hintza.

Po zmene strán ofenzívy oboch tímov zaradili vyšší prevodový stupeň a herne mal prevahu Dallas, ktorý to dokázal preniesť aj na ukazovateľ skóre. V úvode najskôr spálil počas presilovky šancu Radulov a v 26. minúte sa dostával na sľubnej príležitosti aj Klingberg. Stars nevyužili ani vylúčenie Colemana v 27. minúte, no v 33. minúte už obnovil ich vedenie Oleksiak, ktorý do brány dorazil vlastnú strelu. O tri minúty neskôr musel svoj tím podržať Chudobin, keď vyrazil pred seba strelu od modrej a vytvoril tak nepríjemnú situáciu, ktorú však Cirelli na vyrovnanie nevyužil. Ten sa v 39. minúte prezentoval aj tečovaním strely Schenna, ktorá nakoniec skončila na tyčke. Krátko na to uderil na druhej strane Kiviranta, ktorý uspel na dvakrát cez Sergačova, ktorý jeho prvú strelu zblokoval.


Tretiu tretinu Tampa ovládla herne i strelecky – na bránu vyslala až 22 striel, kým Stars umožnila dve. Góly však chýbali. Chudobin odolal v 42. minúte dôraznému Colemanovi a o minútu neskôr nepotrestal zaváhanie Sekeru Killorn, ktorý mal pred sebou odkrytú bránu, no trafil len betón ruského brankára. Dallas si následne nepomohol troma vylúčeniami, ktoré priniesli aj ďalšie dve príležitosti pre Tampu. Chudobin však bol pripravený. Už štyri minúty pred koncom stiahol Jon Cooper z brány Vasilevského a v 59. minúte tak dal bodku za duelom po výbornom napádaní spoluhráčov Dickinson.

Andrej Vasilevskij
Anton Chudobin
57:44 16/19 60:00 35/36
Curtis McElhinney
Jake Oettinger
- - - -

Kiviranta sa stal šiestym hráčom organizácie, ktorý ako nováčik strelil gól vo finále Stanleyho pohára. Stars sa vďaka tomu stali prvým tímom od roku 2000 (Philadelphia – Simon Gagne, Andy Delmore), ktorý má viac nováčikov s minimálne 5 gólmi v jednom play-off. ... Obrancovia Dallasu sa postarali o viac gólov v jednom zápase finále Stanleyho pohár apo druhýkrát v histórii. V roku 1999 to boli Derian Hatcher a Craig Ludwig. ... Hanley sa stal piatym obrancom, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL vo finále Stanleyho pohára. Naposledy to bol Jim Peak z Pittsburghu v roku 1991.

Hviezdy duelu: 1. A. Chudobin, 2. J. Oleksiak, 3. J. Hanley (všetci DAL)

Anton Chudobin, brankár Stars: „ Bola to tímová snaha, tímový výkon. Povedal by som, že ja som urobil pár dobrých zákrokov, ale zároveň sme hrali zomknuto, hrali sme tímovo.“

Tyler Johnson, útočník Lightning: „Islanders v podstate čakali na nás vzadu. Dallas nás neustále napádal. Myslím si, že sme to v prvých dvoch tretinách príliš silili. Myslím si, že receptom bude dostávať puky hlboko a pracovať. Musíme to robiť, drieť a hrať náš hokej.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies