Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Blesky udreli trikrát v prvej tretine. Černákov tím vyrovnal stav série

Tampa Bay v pondelok dokázala odpovedať na prehru z otváracieho zápasu finále Stanleyho pohára a sériu proti Dallasu vyrovnala. Slováci nebodovali.

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 2
1
2
3
Stav série
Tampa Bay Lightning
3
0
0
3
•••
Dallas Stars
0
1
1
2
•••
Podrobné štatistiky

Andrej Vasilevskij predviedol 27 zákrokov, aby získal svoju 30. výhru v play-off v kariére a doviedol Tampu k výhre 3:2 nad Dallasom v druhom finálovom zápase. Floridskému tímu tentoraz vyšla prvá dvadsaťminútovka, v ktorej strelil všetky svoje góly – Brayden Point a Ondřej Palát využili presilovky, potom na nich nadviazal Kevin Shattenkirk. Nikita Kučerov a Victor Hedman zaznamenali po dve asistencie. Rovnakú bilanciu mali aj John Klingberg a Alexander Radulov, ktorí mali prsty pri oboch góloch Stars. Strelili ich Joe Pavelski v presilovke a Mattias Janmark. Anton Chudobin opustil duel s 28 zákrokmi. Duel nedohral Blake Comeau po bodyčeku Ryana McDonagha v druhej tretine. Do zostavy Tampy sa vrátil Jan Rutta. Ďalší zápas série, ktorá je vyrovnaná 1:1, sa odohrá v stredu.

V pondelok boli v akcii aj obaja slovenskí obrancovia. Erik Černák odohral 20 minút a 31 sekúnd, počas ktorých predviedol jeden bodyček. Dva bodyčeky sme videli od Andreja Sekeru, ktorý na ľade strávil 12 minút a 50 sekúnd.

Rozhodujúci gól Shattenkirka:

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa splnila to, čo chcela. Mala dobrý vstup do zápasu, v prvej tretine bola aktívnejšia, lepšia a dokázala sa to pretaviť aj na skóre. Stars doplatili na vylúčenia. Prvé síce ešte Lightning nevyužili, no druhé a tretie áno. V 12. minúte otvoril skóre Point, ktorý zakončoval po prihrávke Kučerova do protipohybu Chudobina. Už v 15. minúte využil ďalšiu presilovku Palát, ktorému z pravého kruhu do ľavého prihrával puk opäť Kučerov. Čech zakončoval do odkrytej brány. Už o necelú minútu bolo vedenie trojgólové, keď Coleman získal puk a poslal ho na modrú Shattenkirkovi, ktorý uspel strelou švihom. Pomohol mu k tomu aj teč obrancu Lindella.

V druhej tretine dominoval Dallas, ktorý vyslal na bránu až 18 striel. Tampa ho však do výraznejších šancí nepúšťala. Nepomohla mu ani presilovka od 27. minúty. V 35. minúte však už faul Paláta bol potrestaný a prvý gól Stars vsietil Pavelski, ktorý pred bránou tečoval strelu Klingberga. V závere si oba tímy vymenili po väčšej šanci, ale stav sa nemenil.


Záverečná dvadsaťminútovka priniesla kontaktný gól už v 46. minúte, keď sa pri rýchlom protiútoku a prečíslení troch na dvoch presadil Janmark. Stars tak mali ešte dosť času na vyrovnanie. Tampe sa však darilo držať hru ďalej od svojho brankára a v 50. minúte sa dokonca tešila z gólu Sergačova, no Stars správne upozornili na postavenie mimo hru a gól neplatil. V 59. minúte putoval Chudobin prvýkrát na striedačku, vrátil sa na ňu aj v 60. minúte, ale góly ani väčšie šanca na skórovanie z toho nevyplynula.

Andrej Vasilevskij
Anton Chudobin
59:30 27/29 58:33 28/31
Curtis McElhinney
Jake Oettinger
- - - -

Vasilevskij potreboval na 30. výhru v kariére 54 zápasov. Z aktívnych brankárov ju dosiahli rýchlejšie len traja – Fleury (48 zápasov), Crawford (50) a Rask (52). V 26 rokoch a 58 dňoch je zároveň piatym najmladším brankárom, ktorý na túto métu dosiahol. Vasilevskij má v tohtoročnom play-off bilanciu 6-0 v zápasoch po prehre. Len jeden brankár v histórii NHL zaknihoval viac výhier – Nikolaj Chabibulin z Tampy (7-0). ... Kučerov zaznamenal 25. viacbodový zápas play-off v kariére. Prekonal tím klubový rekord Martina St. louisa. So svojou prvou asistenciou vytvoril nový klubový rekord v počte bodov získaných v jednom play-off. Aktuálne ich má na konte 28. ... Dallas získal od obrancov v tomto play-off už 60 bodov. Dokázal to ako 10. tím v histórii. Rekord drží Edmonton z roku 1985 so 77 bodmi. ... Pavelski strelil svoj 58. gól v play-off, čím sa na druhom mieste v historickom poradí amerických strelcov v play-off vyrovnal ikone Stars Mikeovi Modanovi. Viac gólov strelil len Joe Mullen – 60.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. N. Kučerov (TBL), 3. J. Klingberg (DAL)

Jon Cooper, tréner Lightning: „Vediete 3:0 a inkasujete dva góly. Tento tím však nikdy nepanikári. Namiesto toho, aby sa snažili chrániť vedenie, hráči išli na ľad a hru priviedli až k nim. Nie v tom zmysle, že sa snažili skórovať, ale boli sme úplne zaangažovaní v hre. Na lavičke pritom vládol pokoj. Je to o našom prístupe. Je ľahké sa nechať ovplyvniť emóciami, ale naši hráči to neurobili.“

Rick Bowness, tréner Stars: „Musím chlapcov pochváliť za to, ako v druhej tretine bojovali. Dominovali sme jej a Vasilevskij musel robiť veľa zákrokov. Prvú tretinu vyhrali oni, druhú my a v tretej to bolo celkom vyrovnané. Nemôžete si však dovoliť robiť to, čo sme robili v druhej polovici prvej tretiny.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies