Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Draisaitl najužitočnejším hráčom. Kto získal Vezinovu, Norrisovu, Calderovu trofej?

NHL v pondelok virtuálne odovzdala posledných päť ocenení. Hviezdny útočník Edmonton Leon Draisaitl získal po základnej časti Trofej Arta Rossa a v pondelok sa tešil z ďalších dvoch, ktoré rozhodli o tom, že bol najužitočnejším hráčom ročníka.

Týmto postom ho ovenčili hráči aj novinári, a tak sa mohol tešiť z Ceny Teda Lindsaya i Hartovej trofeje. V oboch mu boli konkurentmi útočníci Nathan MacKinnon z Colorada a Artemij Panarin z NY Rangers.

„Je asi 1:15 v strede noci, takže moja rodina spí,“ povedal Draisaitl. „Samozrejme, bolo by to o trochu krajšie zdieľať to trochu viac s mojou rodinou a byť priamo na galavečeri. Sú to však zvláštne časy pre každého. Mám z toho radosť. “

Draisaitl viedol NHL so 110 bodmi a skončil štvrtý so 43 gólmi, pričom odohral 71 zápasov. Spolu s Connorom McDavidom sa najviac zaslúžil o bilanciu Oilers 37-25-9, ktorá im umožnila hrať v kvalifikačnom predkole play-off.

Článok pokračuje pod reklamou


Najlepším brankárom sezóny a držiteľom Vezinovej trofeje sa stal Connor Hellebuyck, ktorý porazil Tuukku Raska z Bostonu a Andreja Vasilevského z Tampy. Dvadsaťsedemročný Američan si ju vyslúžil vďaka bilancii 31-21-5, 92,2% úspešnosti zákrokov a priemeru 2,57 inkasovaného gólu na zápas. Brankárov viedol s 58 odchytanými duelmi, 1656 zákrokmi a 6 čistými kontami.

Roman Josi z Nashvillu sa ako najlepší obranca ročníka teší z Norrisovej trofeje. Získal viac hlasov ako John Carlson z Washingtonu a Victor Hedman z Tampy a je prvým Švajčiarom, ktorý v NHL získal nejaké ocenenie. Nashville viedol so 65 bodmi (16+49). Jeden hlas dostal dokonca kapitán Bostonu Zdeno Chára, ktorý skončil v hlasovaní na delenom 19. mieste.

Obranca Colorada Cale Makar sa stal držiteľom Calderovej trofeje určenej najlepšiemu nováčikovi. Vo svojej prvej plnej sezóne v NHL zaznamenal 50 bodov (12+38) a viedol všetkých nováčikov s priemerom 0,88 bodu na zápas. Finalistami boli aj obranca Quinn Hughes z Vancouveru a útočník Dominik Kubalík zo Chicaga.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies