Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Seabrook: Bolo mi cťou poznať Mariána Hossu. Bránil sa skutočne ťažko

Tím Chicago Blackhawks v ostatných rokoch opustilo niekoľko hráčov, ktorí z neho pomohli urobiť jedno z najmocnejších tímov ostatných desaťročí. Podľa Brenta Seabrooka cítiť výrazne aj odchod Mariána Hossu, ktorý bol dôležitou súčasťou mužstva i príkladom pre ostatných.

„Marián je skvelý chlapík aj priateľ. Prežili sme spolu veľa zábavy. Bol výborným hráčom a vynikal obrovskou kvalitou. Často sme spolu nastupovali v druhej presilovkovej formácii a aj dvadsať či tridsať sekúnd nám stačilo na to, aby sme skórovali,“ povedal skúsený obranca pre Nový Čas.

Seabrook musel v kariére často brániť najlepších hráčov súperov, ktorí mu neraz robili problémy. Nepríjemný bol pre neho najmä trenčiansky odchovanec, ktorého príchod do Chicaga v roku 2009 ho potešil. Neskôr spolu získali aj tri Stanleyho poháre.

„Keď si mám však vybrať niekoho, kto sa mi bránil obzvlášť ťažko, tak to bol asi Marián Hossa. To boli súboje v roku 2009, keď hral ešte za Detroit. Oni mali vtedy perfektné mužstvo s Daciukom a Zetterbergom, no Hossa bol z nich asi najnepríjemnejší,“ priznal Seabrook.

Článok pokračuje pod reklamou

Hossu v tomto roku uviedli do Hokejovej siene slávy, čo až tak veľmi jeho niekdajšieho spoluhráča neprekvapilo: „Vôbec. To, že sa ho rozhodli zaradiť medzi všetkých tých velikánov, hovorí jasnou rečou o tom, čo pre nás všetkých znamenal. Zaslúži si to. Bolo mi cťou spoznať ho.“

Seabrook spomína aj na iných Slovákov, s ktorými si v Chicagu zahral. Michal Handzuš bol vo „veternom meste“ len krátko, ale podľa neho vždy pre klub odviedol maximum. S Tomášom Kopeckým, ktorého prínos je často nedocenený, sa poznal už od juniorky.

„Mal super strelu a pamätám si, že veľakrát prekvapil brankára aj od modrej čiary. Tvrdo na sebe makal a mohol hrať na akomkoľvek poste, kam ho tréneri dali,“ poznamenal Seabrook, ktorý má v 35 rokoch pred sebou ešte štyri roky vo svojej zmluve.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies