Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Erik Černák je šampión! Tampa Bay získala Stanleyho pohár

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL ukončila sezóna 2019/20. Tím Tampa Bay Lightning získal svoj druhý Stanleyho pohár, z ktorého má radosť aj slovenský obranca Erik Černák.

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 6
1
2
3
Stav série
Dallas Stars
0
0
0
0
••••
Tampa Bay Lightning
1
1
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Andrej Vasilevskij zneškodnil všetkých 22 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v tohtoročnom play-off, Brayden Point a Blake Coleman skórovali a Tampa Bay vyhrala 2:0 v šiestom zápase finálovej série proti Dallasu, aby sa po druhýkrát vo svojej histórii tešila zo Stanleyho pohára. Radosť z neho mal aj slovenský obranca Erik Černák, ktorý v dueli odohral 19 minút a 7 sekúnd. V oslabeniach strávil na ľade skoro štyri minúty. Pripísal si plusový bod, jednu strelu, dva bodyčeky a jeden blok.


Anton Chudobin inkasoval dva góly z 29 striel a na strane porazených bol aj obranca Andrej Sekera, ktorý nakoniec naskočil do akcie. Prezentoval sa jednou strelou na bránu, pričom odohral 12 minút a 26 sekúnd. Skoro dve a pol minúty z toho absolvoval v oslabeniach.

Rozhodujúci gól Pointa:

Tampa Bay vstúpila do zápasu aktívnejšie, výsledkom čoho boli aj dve príležitosti hrať v početnej prevahe. Prvú ešte nevyužila, ale sekanie Klingberga dokázal v 13. minúte potrestať Point, ktorý dorazil do brány vlastnú strelu. Krátko na to si väčšie šance vypracovali aj Sergačov a Kučerov, ale Chudobina neprekonali. Stars dostali šancu na odpoveď v 19. minúte, keď putoval na trestnú lavicu Hedman. Najväčšiu šancu si v nej vypracoval Seguin, ale Vasilevskij sa stihol premiestniť.

Článok pokračuje pod reklamou

Kým v prvej tretine mala Tampa streleckú prevahu 11:4, v druhej 10:4. A aj skóre bolo rovnaké. V 28. minúte skóroval Coleman po strele z prvej a po peknej prihrávke Paquetteho. Chudobin nemal šancu. Následne nevyužili presilovky Stars ani Lightning. V 37. minúte mohlo byť už 3:0, ak by Chudobina pri strele McDonagha nepodržala bránková konštrukcia.

Dallas sa snažil o zvrat v tretej dvadsaťminútovke, ale v úvode musel prežiť nástup floridského tímu. Ten už sa potom dopredu prehnane nehrnul a veľmi dobre držal Stars od väčších šancí. Tí sa k vážnejšiemu zakončeniu dostali až v 50. minúte, ale Vasilevskij príležitosť Pavelskiho eliminoval. O päť minút neskôr zakončil v páde Kiviranta a k dorážke sa dostal Seguin. Vo výbornej pozícii však trafil len brankára v bielom. A to bola posledná väčšia šanca zápasu. Dallasu už nepomohla ani hra bez brankára.

Anton Chudobin
Andrej Vasilevskij
58:13 27/29 60:00 22/22
Jake Oettinger
Curtis McElhinney
- - - -

Alexander Volkov nastúpil v drese Lightning do sovjho prévho zápasu play-off. ... Point ovládol so 14 gólmi tohtoročné play-off a vytvoril tým nový klubový rekord. O gól prekonal zápis Tylera Johnsona z roku 2015. Viac gólov ako Point strelil za ostatných 10 rokov len Alex Ovečkin v roku 2018 – 15. ... Vasilevskij vychytal nulu pri zaistení Stanleyho pohára ako siedmy brankár za ostatných 30 rokov a ako druhý v histórii vychytal svoju prvú nulu v play-off až vo veľkom finále. Napodobnil Toma Barrassa z roku 1991. Zároveň odchytal najviac minút v play-off v histórii – 1708:12. Predošlý rekord držal Miikka Kiprusoff z ročníka 2003/04 (1655:00). ... Hedman vďaka asistencii zaznamenal svoj 70. bod v play-off v kariére. ... Point a Kučerov bodovali v piatom zápase po sebe. ... Každý hráč Lightning, s výnimkou Pata Maroona, získal Stanleyho pohár prvýkrát. Maroon sa z neho tešil aj vlani so St. Louis.

Hviezdy duelu: 1. V. Hedman, 2. B. Point, 3. A. Vasilevskij (všetci TBL)

Victor Hedman, obranca Lightning: „Je to najlepší moment našich hokejových životov. Toľko emócií. Bude trvať mesiace, kým to strávime, ale šampiónmi budeme navždy, na tom Pohári budeme navždy. To je to, čo si predstavujete celý váš život.“

Andrej Vasilevskij, brankár Lightning: „Bolo už na čase. Povedal som to už aj v šatni. Je to úžasné. Hrali sme mimoriadne dobre, súpera sme pustili len to mála šancí. Som vďačný za nulu v najdôležitejšom zápase v našich životoch.“

Brayden Point, útočník Lightning: „Jednoducho sme verili. Verili sme, že by sme to mohli dokázať. Držali sme sa nášho systému, nikdy sme neboli príliš hore ani príliš dole, a výsledkom je Stanleyho pohár. Nemohli by sme byť šťastnejší.“

Rich Bowness, tréner Stars: „Každý, kto kedy získal Stanleyho pohár, vám povie, že musíte mať šťastie a musíte byť zdraví. Ja som na svojich hráčov hrdý. Dali do toho všetko, čo v sebe mali. Mali sme toho dnes ešte dostatočne veľa v nádrži? Nie, nemali. Ale naši chlapci si zaslúžia uznanie za to, čím si prešli, aby sa dostali až do šiesteho zápasu. Som na ich veľmi hrdý.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies