Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Slováci v NHL

Odvážne voľby Seattlu: Patrí medzi ne aj Tomáš Tatar

Po dokončení sezóny 2019/20 sa už možno pozerať čoraz viac do budúcnosti. A Josh Kim sa zameral na rozširovací draft, od ktorého nás delí menej ako rok.

Kým Casey Dobson nedávno označil za odvážne voľby, ktoré by Seattle mohol urobiť v západnej časti ligy Brenta Burnsa, Jacoba Markströma (pred podpisom zmluvy s Flames) a Jesseho Puljujärviho, Kim z tímov Východnej konferencie vybral P.K. Subbana, Jamesa van Riemsdyka a Tomáša Tatara.

Montreal ešte neskončil rozhodovanie o tom, koho si udržať a koho nechať odísť. Isté je, že Jonathan Drouin, Shea Weber, Jesperi Kotkaniemi a Carey Price zostanú. Po budúcej sezóne sa však môžu stať voľnými hráčmi Phillip Danault, Artturi Lehkonen, Joel Armia a spomínaný Tatar, ktorí komplikujú rozhodovanie. Max Domi sa spájal s odchodom, ktorý sa už naplnil.

Kim si nevie predstaviť, že by sa Canadiens vzdali Gallaghera ani Danaulta a neočakáva to ani u Lehkonena – s Gallagherom sa pritom už medzičasom dohodli na novej zmluve. Tím si upísal aj Josha Andersona, ktorého získal z Columbusu za Domiho. Bez novej zmluvy pre ročník 2021/22 by sa tak mohli ocitnúť Armia a Tatar. Oboch si Marc Bergevin pravdepodobne nebude môcť dovoliť.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatar si podľa Kima po najlepšej sezóne v kariére zaslúži nárast platu, čo zvyšuje pravdepodobnosť, že sa práve on bude porúčať preč. „Udržať si čoskoro tridsiatnika na niekoľko ďalších sezón je veľký risk pre tím, ktorý sa snaží vytvárať miesto pre mladých,“ poznamenal.

„Armiov cap-hit je polovičný, ako má Tatar, pričom Nick Suzuki, Ryan Poehling a Cole Caufield reprezentujú hlbokú zásobáreň talentu pre útok. Bergevin sa bude menej prikláňať k dlhodobej zmluve s Tatarom. Preto by pre Seattle nemohlo byť nič lepšie, ako získať overeného strelca, ktorý v sebe ešte pár rokov má.“

Tatar už raz zaujal expanzný tím. Vegas ho získalo cez výmenu z Detroitu vo svojej inauguračnej sezóne. Úspechom to neskončilo a pred novou sezónou putoval do Montrealu, kde si rýchlo získal popularitu. V prvej sezóne strelil 25 gólov a nazbieral 58 bodov. V tej uplynulej strelil 22 gólov a nazbieral 61 bodov, no odohral o 12 duelov menej.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies