Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Top obrancovia a brankári, z ktorých môžu byť neobmedzení voľní hráči

Otvorenie trhu s voľnými hráčmi sa pre pandémiu posunulo, ale už sa nezadržateľne blíži. Už budúci týždeň sa otvoria jeho brány, pričom na ňom uvidíme aj niekoľko zaujímavých hráčov z radov obrancov a brankárom. Na tých top sa teraz zameriame.

Top 5 obrancov

ALEX PIETRANGELO
Vek: 30, posledný tím: St. Louis, cap-hit 2019/20: 6,5 mil. USD

Celú kariéru strávil v St. Louis, kde je aj kapitánom. Tím však nemá veľa miesta pod stropom, a tak mu reálne hrozí, že o neho príde. Pietrangelo by bol na trhu najžiadanejším obrancom a zrejme i hráčom celkovo aj napriek vysokým platovým požiadavkám – okolo 9 miliónov ročne – a túžbe po dlhodobej zmluve. Už sa vážnejšie spájal s Torontom a Vegas.

Článok pokračuje pod reklamou

TOREY KRUG
Vek: 28, posl. tím: Boston, cap-hit 2019/20: 5,25 mil. USD

Aj Krug strávil celú kariéru v jednom tíme a aj on by mohol doplatiť na stagnujúci platový strop. Spolu s Pietrangelom sa oddelil od zvyšku poľa svojou atraktivitou. Vie brániť a je šikovný aj smerom dopredu. V Bostone sa mu páči, ale dal už najavo, že ďalšiu zľavu neurobí – chce dlhodobý kontrakt v hodnote, akú si zaslúži. Veľa ľudí ho spája s Detroitom, jeho najobľúbenejším tímom ešte z detských čias.

TYSON BARRIE
Vek: 29, posl. tím: Toronto, cap-hit 2019/20: 5,5 mil. USD

O pravorukých obrancov bude v NHL vždy záujem, navyše, ak sú cenní aj na presilovkách. Preto by aj o Barrieho mal byť v lige veľký záujem napriek tomu, že o jeho mene veľa špekulácií nepočúvame. Pri správnych podmienkach vie byť pomocou pre akýkoľvek tím.

T.J. BRODIE
Vek: 29, posl. tím: Calgary, cap-hit 2019/20: 4,65 mil. USD

Calgary by si v ideálnom prípade chcelo udržať Brodieho i Travisa Hamonica, ale realita je taká, že sa mu to pravdepodobne nepodarí. Brodie by z dvojice mohol lákať väčšiu pozornosť, keďže je ofenzívne nadanejší a operuje lepšie na pravej strane. Hodí sa aj po boku obrancu číslo jeden, akým bol aj Mark Giordano.

SAMI VATANEN
Vek: 28, posl. tím: Carolina, cap-hit 2019/20: 4,875 mil. USD

Problémom u neho môže byť náchylnosť na zranenia, ale inak je to pohyblivý obranca, ktorého môžete využiť na presilovkách a ktorý je pravákom. Cenovo by nemusel patriť medzi najdrahšie voľby, no napriek tomu si ho Carolina zrejme naspäť neprivedie.

Za zmienku stoja aj: Travis Hamonic, Kevin Shattenkirk, Chris Tanev, Cody Ceci, Justin Schultz, Zach Bogosian, Dustin Byfuglien, Erik Gustafsson, Brenden Dillon, Dylan DeMelo, Andrej Sekera.

Top 5 brankárov

ROBIN LEHNER
Vek: 29, posl. tím: Vegas, cap-hit 2019/20: 5 mil. USD

Po vydarenom závere základnej časti a play-off sa špekuluje, že by mohol zostať vo Vegas, kam prišiel cez sezónu zo Chicaga. V oboch tímoch ukazoval svoju kvalitu a ak by vstúpil na trh, bol by najžiadanejším mužom v maske.

JACOB MARKSTRÖM
Vek: 30, posl. tím: Vancouver, cap-hit 2019/20: 3,67 mil. USD

Hneď za Lehnerom by v atraktivite mohol končiť jeho krajan Markström, u ktorého tiež nie je vylúčené zotrvanie v tíme, v ktorom pôsobil. Hoci Thatcher Demko ukázal, že by mohol byť novou jednotkou, generálny manažér Canucks Jim Benning chce mať dvoch kvalitných brankárov. Nájde spôsob, ako si Švéda udržať?

BRADEN HOLTBY
Vek: 30, posl. tím: Washington, cap-hit 2019/20: 6,1 mil. USD

Jeho éra vo Washingtone končí. V životopise ma Vezinovu trofej a Stanleyho pohár, a tak nepochybne nebude mať problém nájsť si nový domov aj napriek problémom s vyrovnanosťou výkonov, ktorým čelil v posledných ročníkoch.

ANTON CHUDOBIN
Vek: 34, posl. tím: Dallas, cap-hit 2019/20: 2,5 mil. USD

V posledných dvoch sezónach v úzadí Bena Bishopa ukazoval, že nie je obyčajnou dvojkou. A to sa potvrdilo aj v play-off, kde sa chopil šance pri zranení Američana a doviedol Stars až do finále Stanleyho pohára. Aj jeho meno bude na trhu populárne, no pravdepodobne si ho bude chcieť udržať aj Dallas.

COREY CRAWFORD
Vek: 35, posl. tím: Chicago, cap-hit 2019/20: 6 mil. USD

Veterán, ktorého by si už mnohí nevedeli predstaviť v inom drese. Prekonal si ťažké časy s otrasmi mozgu a za sebou má veľmi dobrú sezónu. Ak sa uskromní, môže zostať aj v Chicagu. Ak pôjde na trh, bude tam skôr ako potenciálny brankár „1B“.

Za zmienku stoja aj: Henrik Lundqvist, Thomas Greiss, Cam Talbot, Jimmy Howard, Craig Anderson, Mike Smith.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies