Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

5 top brankárov a obrancov pred draftom 2020. Nechýba tam Slovák

Už v utorok sa v kanadsko-americkej NHL uskutoční vstupný draft. Predstavme si päť najväčších nádejí z radov obrancov a brankárov. Tento rok sa medzi ne dostali aj jeden Slovák a jeden Čech.

Obrancovia

JAMIE DRYSDALE
Osemnásťročný rodák z Toronta je trojkou rebríčka ISS a potenciálnou jednotkou medzi obrancami. Je to hokejový pravák, ktorý výborne korčuľuje a ktorý je svojím rozhľadom a kreativitou prínosom pre presilovky. V drese Erie (OHL) odohral v minulej sezóne 49 zápasov, v ktorých zaznamenal 47 bodov (9+38). Za Kanadu odohral na zlatých majstrovstvách sveta juniorov sedem duelov so ziskom troch bodov.

JAKE SANDERSON
Ak má niekto šancu obrať Drysdalea o miesto prvého draftovaného obrancu, tak je to tento osemnásťročný Američan, ktorého kroky povedú po vydarenej sezóne v USDP a USHL na Univerzitu Severnej Dakoty. Je disciplinovaný, tvrdý i kreatívny. Veľmi dobré premýšľa, korčuľuje a bráni svoje vlastné pásmo. V rebríčku ISS skončil na 11. mieste.

KAIDEN GUHLE
Osemnásťročný Kanaďan je vysoký, no napriek tomu je jeho prednosťou výborné korčuľovanie, vďaka čomu dokáže veľmi dobre vyvážať puk. Dokáže hrať aj tvrdo. Štrnásty hráč rebríčka ISS má za sebou sezónu vo WHL, kde v drese Prince Albert odohral 65 duelov so ziskom 17 bodov (3+14).

Článok pokračuje pod reklamou

BRADEN SCHNEIDER
Devätnásťročný Kanaďan je obojsmerným obrancom, ktorý je spoľahlivý v obrane a užitočný v ofenzíve. Hrá tvrdo, dobre korčuľuje a skauti chvália aj jeho profesionalitu. V 58 zápasoch minulej sezóny WHL zaznamenal 24 bodov. Hrával za Brandon. V rebríčku ISS figuruje na 13. mieste.

HELGE GRANS
Osemnásťročný Švéd patrí medzi najväčšie nádeje z Európanov, hoci u Boba McKenzieho skončil v rebríčku až na 32. mieste a u Craiga Buttona dokonca na 69. mieste. Ide o ofenzívneho obrancu, ktorý však vie dobre aj brániť. Dobré korčuľuje, má dlhý dosah a nechýba mu ani dôraznosť. Vlani odohral 21 zápasov v elitnej švédskej SHL, kde v drese Malmö zaznamenal gól a dve asistencie. Je to pravák.

Za zmienku stoja aj: William Wallinder, Justin Barron, Ryan O’Rourke, Topi Niemela, Jereimi Poirier, Tyler Kleven.

Brankári

JAROSLAV ASKAROV
Osemnásťročný Rus je ako jediný z brankárov adeptom na prvé kolo, hoci do rebríčku 31 najväčších nádejí ISS sa nedostal. Je veľký, atletický a mentálne odolný. Už v minulej sezóne chytal medzi mužmi vo VHL a v tej aktuálnej sa mu darilo aj v KHL v drese Petrohradu. Craig Button ho zaradil na siedme miesto svojho rebríčka, jeho kolena Bob McKenzie na jedenáste.

NICOLAS DAWS
Ešte v druhom kole by mohlo zaznieť meno devätnásťročného Kanaďana narodeného v nemeckom Mníchove. Daws mal 92,4% úspešnosť zákrokov v 38 dueloch v drese Guelphu z OHL, kde sa stal brankárom roka. Odchytal aj dva zápasy na svetovom šampionáte do 20 rokov, kde kryl 84 % striel a tešil sa zo zlata. V bráne je trpezlivý a nedáva útočníkom šance na dorážky.

DREW COMMESSO
Najväčšou americkou nádejou je osemnásťročný rodák z Bostonu, ktorého zobrali na Bostonskú univerzitu po výbornej sezóne v amerických výberoch v USDP a USHL. Je to trochu agresívnejší gólman, ale veľmi dobre číta hru a má lepšie korčuľovanie ako väčšina ostatných gólmanov v triede. Podľa Buttona a McKenzieho by jeho čas mohol prísť v treťom kole.

SAMUEL HLAVAJ
Na druhú šancu bude v tomto roku čakať devätnásťročný rodák z Martina, ktorý sa v QMJHL dostal do all-star tímu nováčikov a do druhého all-star tímu celej ligy. Darilo sa mu v drese Sherbrooke, v ktorom kryl 91,5 % striel. Na svetovom šampionáte bol jednotkou Slovenska a dosiahol tam 85,1% úspešnosť zákrokov. Je robustný a atletický, pričom Button ho vo svojom rebríčku radí na 70. miesto.

JAN BEDNÁŘ
Česká brankárska škola bude mať v tomto roku na drafte niekoľko adeptov, ale tým najlepším by mohol byť osemnásťročný rodák z Karlových Varov. Je veľký, húževnatý a má dobré reflexy. McKentie ho radí na 71. miesto svojho preddraftového rebríčka po sezóne, v ktorej si zachytal v najvyššej a druhej najvyššej českej lige.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies