Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Je Lantoši pripravený na šancu v NHL alebo potrebuje viac času v AHL?

Slovenský útočník Róbert Lantoši má za sebou svoju prvú sezónu v zámorí, za ktorú bol odmenený svojou prvou zmluvou na úrovni NHL, ktorú s Bostonom podpísal začiatkom augusta. Otázkou je, či sa v najlepšej lige sveta v budúcej sezóne aj predstaví.

Dvadsaťpäťročný rodák z Prievidze odohral v minulej sezóne AHL 50 zápasov, v ktorých strelil 11 gólov a nazbieral 31 bodov. Do istej miery ho pritom ovplyvnili aj zdravotné problémy a úvodná aklimatizácia. S jeho výkonmi vládla spokojnosť.

V úvode novej sezóny by Bruins mali chýbať Brad Marchand a David Pastrňák, čo by mohlo otvoriť dvere niektorým útočníkom z Providence. Mohol by medzi nimi byť aj Lantoši?

V hierarchii by najskôr musel zrejme predbehnúť Jacka Studnicku, Trenta Frederica a Zacha Senyshyna, ktorí sú už podľa Logana Mullena z NESN na NHL viac-menej pripravení. Do rovnakej skupiny zaradil aj obrancov Jakuba Zobořila a Urha Vaakanaunena, ako aj brankára Dana Vladařa.

Lantošiho zámorský novinár zaradil do skupiny hráčov, ktorí sa ešte musia „povariť“ v nižšej AHL. Spoločnosť mu v tejto kategórii robia Ryan Fitzgerald, Joona Koppanen, Oskar Steen, Cameron Hughes, Jakub Lauko, Pavel Šen, Kyle Keyser a Wiley Sherman.

„Pekný úlovok od medzinárodných skautov Bruins,“ povedal Mullen o Lantošim. „V 50 zápasoch s Providence zaznamenal 11 gólov a 20 asistencií, čím si vyslúžil jednoročný vstupný kontrakt pre sezónu 2020/21. Je to zaujímavý hráč na ďalšie monitorovanie.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies