Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

„Stretnutie“ generálnych manažérov: Chcú zmenu lotérie, rozoberali aj hráčsky trh

V piatok sa uskutočnilo virtuálne stretnutie generálnych manažérov, ktorí sa rozprávali o budúcej sezóne i zmenách, ktoré by mali vplyv na ročníky budúce. Išlo o ich prvé formálne zasadnutie od začiatku marca, keď sa stretli na Floride.

Tak ako bolo už prezentované verejne, aj interne zostáva cieľom štartu novej sezóny 1. január s tým, že stále existuje nádej, že pôjde o plný ročník s 82 zápasmi v základnej časti.

Medzitým liga bude pokračovať v pozornom sledovaní a vyhodnocovaní situácie v európskych ligách. Taktiež monitoruje aj AHL, ktorá plánuje štartovať 4. decembra, a ECHL, ktorá začne s hraním v dvoch fázach 11. decembra a 15. januára. Z popredných juniorských líg sa hrá QMJHL, kým OHL má predbežný štart naplánovaný na 1. december a WHL na 8. január.

Krátky časový úsek bol venovaný aj tímu Seattle Kraken, u ktorého sa nič nemení na cieli začať s hraním v sezóne 2021/22.

Článok pokračuje pod reklamou

Taktiež sa hovorilo o možnosti rozšírených tréningových kempov pre sedem tímov, ktoré neboli zapojené do dohrávky minulej sezóny. Momentálne to zostáva ako otvorená záležitosť.

Viac času sa venovalo trhu s voľnými hráčmi, ktorému tento rok chýbalo päťdňové obdobie na rozhovory s potenciálnymi voľnými hráčmi z iných tímov pred jeho otvorením. Generálni manažéri sa rozprávali o jeho možnom opätovnom zavedení po tom, čo sa neuskutočnilo po prvýkrát od roku 2016 po požiadavke Hráčskej asociácie pri rokovaniach o predĺžení kolektívnej zmluvy.

Generálni manažéri, ktorí navrhli návrat tohto obdobia, počas ktorého môžu tímy získavať výhodu pred konkurenciou v snahe zlanáriť k sebe voľných hráčov zvučných mien, konštatovali, že by na to po novom mohlo stačiť aj 48 alebo 72 hodín. Podľa nich by to bolo prospešné pre tímy i hráčov.

Veľká pozornosť sa venovala draftovej lotérii. Viacero generálnych manažérov volá po jej ďalšej úprave. Chceli by najmä zvýšiť šance na úspech tímov, ktoré skončia v ligovej tabuľke najnižšie.

NHL zaviedla systém lotérie, ktorý zohľadňoval postavenie tímov v tabuľke, v roku 1995. V súčasnosti sa využíva systém, ktorý je len o trochu iný.

V minulosti platilo, že tím, ktorý vyhrá lotériu, sa môže posunúť pri výbere na drafte najviac o štyri miesta. Draftovú jednotku tak mohol vyberať len niektorý z posledných piatich tímov ligového poradia. Od roku 2015 majú šancu získať celkové prvé miesto na drafte všetky zúčastnené tímy, ktoré nepostúpili do play-off. Liga to zaviedla, aby sa tímy cielene nesnažili skončiť na dne tabuľky.

V roku 2016 došlo k ďalšej malej zmene, keď sa už nelosovalo len o prvú voľbu na drafte, ale o prvé tri. To zaistilo, že posledný tím tabuľky už nemal garantovanú pri najhoršom druhú voľbu na drafte, ale až štvrtú. Presne to sa stalo v tomto roku Detroitu, ktorý svoju nespokojnosť vyjadril aj v piatok.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies