Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
18. 03.
kurzy
01:30info
CGY
WSH
NHL live
03:00info
SEA
BUF
NHL live
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
«

Správy z NHL

10 tímov NHL, ktoré prežívajú peklo s platovým stropom

Nemenný platový strop so sebou priniesol viacero nezvyčajných vecí na hráčskom trhu. Lacnejšie a kratšie zmluvy, väčšia opatrnosť manažérov, kvalitní hráči bez zmlúv sú príznačné tomuto mimosezónnemu obdobiu. Môžu za to problémy viacerých tímov s platovým rozpočtom.

Luke Fox z televízie Sportsnet vytvoril prehľad desiatich tímov, ktoré sú platovým stropom obmedzované najviac:

Anaheim Ducks

Miesto pod stropom: 0 USD
Veľkosť zostavy: 22/23

Tímu pomohla výmena Erika Gudbransona a pobyt Ryana Kesler na listine dlhodobo zranených hráčov, ale vykúpenie Coreyho Perryho na rozpočet vplýva do roku 2023 a nie je to žiaden žart. Navyše, hráči ako Getzlaf, Henrique a Backes sú platení za to, čo dokázali, nie za to, čo v súčasnosti dokážu. Tímu stále chýba brankárska dvojka a kým neodídu predražené zmluvy, len ťažko sa z Ducks opäť stane konkurencieschopný tím.

Arizona Coyotes

Miesto pod stropom: 0 USD
Veľkosť zostavy: 22/23

Bill Armstrong prišiel do tímu, ktorý nedisponuje vysokými draftovými voľbami a má drahého kapitána so železnou klauzulou o nevymeniteľnosti. Úľava by mohla prísť v roku 2021, keď skončia zmluvy Goligoskemu, Hjalmarssonovi, Demersovi a Stepanovi. Plusom tímu je, že Clayton Keller a Jakob Chychrun sú upísaní dlhodobo a výkonnostne presahujú hodnotu svojich zmlúv.

Článok pokračuje pod reklamou

Edmonton Oilers

Miesto pod stropom: 732 509 USD
Veľkosť zostavy: 22/23

Minulé chyby tím strašia dodnes. Medzi viac ako 50 obmedzenými voľnými hráčmi bez zmluvy hrával len jeden na zápas viac minút ako Ethan Bear. Zaslúži si platový nárast, no momentálne sa nezmestí do rozpočtu, pokiaľ neprídu nejaké zmeny. Edmonton pritom bude mať v roku 2021 potenciálne až deväť neobmedzených voľných hráčov.

New York Islanders

Miesto pod stropom: 8,9 mil. USD
Veľkosť zostavy: 20/23

Lou Lamoriello má bez zmluvy jedného z najcennejších útočníkov na trhu, Mathewa Barzala. Okrem neho však na zmluvu čaká aj kľúčový obranca Ryan Pulock. Islanders tiež poškuľujú po možnosti návratu Andyho Greenea a Matta Martina, ktorí sú neobmedzenými voľnými hráčmi. Situáciu im komplikujú zmluvy veteránov, ako sú Ladd, Komarov, Boychuk či Clutterbuck.

St. Louis Blues

Miesto pod stropom: 0 USD
Veľkosť zostavy: 21/23

Aj po výmene jednej z najlepších brankárskych dvojok nedokázal Doug Armstrong nájsť dostatok miesta pre Alexa Pietrangela. Ešte nevyriešil absenciu zraneného Vladimira Tarasenko a ani novú zmluvu pre Vincea Dunna, ktorý vstupuje do najlepších rokov kariéry.

Tampa Bay Lightning

Miesto pod stropom: 2,9 mil. USD
Veľkosť zostavy: 18/23

Všetci traja neupísaní obmedzení voľní hráči sú kľúčoví členovia majstrovského tímu, ktorí si zaslúžia výrazný platový nárast – Michail Sergačov, Anthony Cirelli a Erik Černák. Klub opustili Kevin Shattenkirk a Zach Bogosian, Tylera Johnsona si z waiver listiny nikto nestiahol a s výmenou sa spájal už aj lojálny kapitán Steven Stamkos – to ilustruje, v akej ťažkej situácii sa Lightning nachádzajú.

Toronto Maple Leafs

Miesto pod stropom: 0 USD
Veľkosť zostavy: 23/23

Pri napätej situácii s platovým stropom musel tím poprosiť Iľju Michejeva o zľavu a potom prišiel veľmi výhodný podpis zmluvy s Travisom Dermottom. Tímu tak momentálne zostáva bez zmluvy len útočník Joey Anderson, ktorý nie je v tomto smere až takou dôležitou postavou.

Vancouver Canucks

Miesto pod stropom: 0 USD
Veľkosť zostavy: 23/23

Podpisom novej zmluvy s Jakeom Virtanenom si tím naplnil svoj platový rozpočet i počet miest v zostave. Generálny manažér solídne nahradiť odídených hráčov, ale musí počítať aj s budúcimi kontraktmi Eliasa Petterssona a Quinna Hughesa, ktoré budú drahé. Tím stále dopláca na drahých hráčov štvrtého útoku, vykúpenie Ryana Spoonera i pokutu za Roberta Luonga.

Vegas Golden Knights

Miesto pod stropom: 0 USD
Veľkosť zostavy: 21/23

Vymenili Paula Stastnyho i Natea Schmidta, no stále sú nad stropom – taká je cena za angažovanie Alexa Pietrangela. V špekuláciách sa spomínajú dôležití hráči, ako Jonathan Marchessault, Alec Martinez či Max Pacioretty. Marc-Andre Fleury nikam nepôjde a spolu s Robinom Lehnerom zaťažujú rozpočet 12 miliónmi dolárov. Tím nemá už žiadnych obmedzených voľných hráčov, no už pri 21-člennej zostave naplnil rozpočet.

Winnipeg Jets

Miesto pod stropom: 0 USD
Veľkosť zostavy: 22/23

Jack Roslovic a Sami Niku stále potrebujú nové kontrakty. Úľava by mala prísť presunom Bryana Littlea na listinu dlhodobo zranených hráčov. V budúcom roku zároveň končia zmluvy 12 hráčom, čo prinesie miesto na manévrovanie. Stále však pretrvávajú aj špekulácie o možnej výmene Patrika Laineho či Roslovica.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anaheim priniesol nemilú správu o RegendoviLepší ako velikáni slovenského hokeja: Šimon Nemec má na dosah rekord! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuBoj o Celebriniho: Aké šance majú aktuálne tímy na zisk draftovej jednotky? Petrovský zatienil Dvorského a bol terčom veľkej špinavosti! Slovák vychytal výhru nad Mešárom + videoKelemen a Kňažko potvrdili formu pri víťazných góloch. Koch prišiel o sériu Latkóczy to dokázal, zahrá si finálový turnaj! Výhru vychytal aj ďalší Slovák Zhodenie rukavíc sa mu vypomstilo: Obranca Oilers utrpel zlomeninuPôjde na koberec: Ruského obrancu čaká konfrontácia s disciplinárkou NHL Nemec viedol svoj tím, prvý tím so Slovákom je vyradený z hry o play-off!Mešár: Mužský hokej by mi pomohol. MS alebo AHL? Rastie nám hviezda: Dvorský má lepší gólový priemer aj ako najlepší strelec ligy!Nemec atakoval Top 10, na rekord stratil 5 minút. Nedrží ho Zdeno Chára Na ľade si nič nedarujú: Pospíšil hovoril o účasti na MS i incidente so SlafkovskýmSlafkovský klubový rekord neohrozí. Už je v top 40 všetkých čias, prekoná aj Tomáša Jurča? Nemec: K novému trénerovi máme bližšie, otočilo sa to v môj prospech Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies